Mosógép-pop az A38-on

A gyilkos humorú norvég trió, a Hurra Torpedo világkörüli turnéra indul! A poptörténet gigaslágereit rezsókra, hűtőládákra és mosógépekre áthangszerelő brigád a turné három külföldi koncertje közül az egyiket az A38 Hajón tartja. Ráadásul éppen a hajó születésnapján! Teljes szívfogyatkozás, Pókerarc és egyéb örökzöldek centrifugadobra és kőművesdekoltázsra!

Kevés annyira eszelős formáció tett szert akkora népszerűségre, mint a Hurra Torpedo. A kisebb-nagyobb megszakításokkal több mint húsz éve (!) működő norvég trió alapvetően poén-szabadidőzenekarnak indult ‒ és meg is maradt annak. „Mindenből egy” ‒ szól a tagok ars poeticája, és ehhez a mai napig hűen tartják magukat: egy kazetta, egy CD, egy DVD, ami azért két évtized alatt nem valami combos életmű. És most egy igazi WORLD TOUR, világkörüli turné, amely során Norvégia, Csehország és Szlovákia mellett Magyarországra is ellátogatnak.

A Hurra Torpedo három tagja alapvetően humorista, sorozatszínész, forgatókönyvíró és csak a lehető legritkábban zenész. Közülük a legakítvabb a prófétaszakállas Egil Hegerberg, aki számtalan zenekar tagja, bár egyiket sem veszi túlságosan komolyan. Egyértelműen leghíresebb, Norvégiában kultikus együttese a Hurra Torpedo, ami alapvetően egyetlen, de annál hatásosabb ötletre építi teljes repertoárját: saját számok mellett a poptörténet legnagyobb (és időnként legcikibb) slágereit hangszereli újra sütőkre, tűzhelyekre, fagyasztóládákra és mosógépekre.

A trió akkor vált országosan világhírűvé, amikor egy televíziós műsorban előadta Bonnie Tyler Total Eclipse of the Heart című örökzöldjét, konyhai kisgépeken. Innentől nem volt megállás: Majd klipet készítettek egy norvég vígjáték számára, amelyben a zenekari tagok iszonyat béna melegítőkben, eszméletlen kőművesdekoltázzsal játszanak mindenféle konyhai eszközökkel körülvéve. A zenekarvezető Hegerberg lendületesen gitározik és szándékosan jó kemény norvég akcentussal énekel hamisan, miközben Schau egy kályhán dobol egy hűtőláda ajtaját csapkodva, míg Guttormsgaard a kísérő éneket adja, majd a csúcsponton szétveri a villanyrezsót egy kézi betonkeverővel.

A Hurra Torpedo pár éve már adott egy teltházas koncertet az A38 Hajón. Megtiszteltetés, hogy ez a páratlan zenekar 2016-os világkörüli turnéján a három külföldi állomás egyikének szintén az A38 Hajót választotta, ráadásul pont a hajó születésnapján.

Hurra Torpedo (N)
2016. április 30., szombat 19:00
A38 Hajó Koncertterem
Jegyár: 3500 Ft, elővételben: 2500 Ft. Jegyek elővételben vásárolhatók az A38 Hajó honlapján, illetve személyesen az A38 Hajón. A38 Kanapékoncert: a jegyüket online márius 30-ig megvásárlók április 30-ig megnézhetik a 2012-es A38-as fellépésről készült koncertfilmet!