Amit ne hagyj ki idén a Soundon – 1. rész

A MasterCard Balaton Sound egyike azoknak a fesztiváloknak, melyet a legjobban várunk és természetesen idén sem hagyunk ki. Tavaly rekord gyorsasággal fogytak el a bérletek a Soundra, azonban most még beszerezheted yolo-bérleted / napijegyed. Elnöki line up-ot kaptunk idén is a szervezőktől, és őszintén szólva, tavaly olyan jól sikerült a fesztivál, hogy most nagy elvárásaink vannak. Azonban először tisztázni kell a dolgot Mr. Időjárással (alias Tinky Winky lásd itt), hogy most ne kelljen a sárhelyzetről jelentést adnunk, másodszor sorra vesszük, hogy melyek azok a fellépők, melyeket nem érdemes kihagynod a fesztiválon.

Először is, a majdnem legfontosabb: négy év után újra Zamárdiban hallhatjuk Tiësto-t! Az elektronikus zene legnagyobb holland dj-producere kb. 20 éve uralja az EDM-birodalmat, és biztosak vagyunk, hogy olyan szettel érkezik hazánkba, amely után megszédülünk. Tiësto zenei tevékenységéért egyébként még a nagyapán is oda van. A holland dj-nek az elmúlt évek során több albumja is megjelent, és a legfelkapottabb EDM dj-k lesik mozdulatait és fordulnak hozzá eredeti ötletekért. Júl.8-án ismét egy fergetegeset bulizhatunk Tiësto-val 21:30-kor a Master Card Nagyszínpadon.

Nem sokkal utána az orosz származású Zedd fog hódítani szettjével a Telekom Arénában. A Grammy-díjas fiatal dj 2012-ben Clarity c. számával robbant be a köztudatba, melyet jelentem, rongyosra hallgattam és még mindig nem tudom megunni. Zedd egyébként első ránézésre törékeny és visszafogott, azonban nemrég megjelent Addicted to a memory c. dalszerzeményével elpusztította pár agysejtemet. Ő az a srác, aki zenéjével képes mindenkiből kihozni a partyállatot.

Szintén nagy visszatérő idén a 20.születésnapját ünneplő Faithless, akik a kerek évforduló alkalmából csak olyan turnéállomásokat választottak, ahol a legnagyobb a rajongóbázisuk. Ezer százalék, hogy hatalmasat fog szólni fellépésük, hiszen full zenekaros felállással érkeznek Zamárdiba.

Hatalmas kedvencünk, az évtized duója Axwell / Ingrosso, így amikor bejelentették, hogy idén elhozzák őket a Soundra, egyből szétestünk! A legendás Swedish House Maffiának ex tagjai a jelenlegi felállásukban a progressive megtestesítői. A két dj már jó pár éve kihozza a tombolni vágyó közönségből a maximumot, szóval tuti, hogy elkápráztatják majd a Sound népét.

Hardwell tavaly előtti fellépése számomra igen egyhangú volt, azonban azóta rengeteg új számot hozott ki, melyeket imádunk! A progressive és electro house holland zenészt 2013-ban és ’14-ben is megválasztották az év dj-jének. Nincs olyan hely bolygónkon, ahol fellépése nem teltházas, és idén Zamárdiban is több ezer ember fog pörögni elektronikus tánczenéjére.

Természetesen a lista éléről Nicky Romero sem maradhat le! Szintén holland, szintén elképesztően tehetséges. És dj-producer. A DJ Magazine rangsorolása alapján a top 10 dj-k között van, és a szakma legnagyobb neveivel dolgozott már együtt. A bombasztikus trackjeiről, formabontó remixeiről ismert dj tavalyi Tomorrowland-es fellépését elnézve darabokra szedi majd a Soundot szettjével.

Mindenképpen ott leszünk R3hab felépésén is az első sorban (meglepő módon holland származású úriember). A slágergyáros dj nagy kedvenceink közé tartozik, olyannyira, hogy figyelemmel kísérjük saját rádióműsorát is, az I NEED R3HAB-ot. Tömegmozgatásra tervezett elektronikus zenéjével fogja újra meghódítani a yolo fővárosát.

Ha a fentiek nem győztek meg arról, hogy a idén nyáron július második hetét Zamárdiban töltsd a Soundon, akkor 1. alapból utálod az electrot, és nem-nem-soha nem mész a prémium fesztivál közelébe sem, 2. kattintsd ide az ajánlónk folytatásáért.