A BME Egyetemi Napok megint odateszi magát rendesen

Már csak néhányat kell aludni – talán így az első héten még arra is van ideje a diáknak… – és itt a tanévkezdés legnagyobb eseménye, a VIII. BME Egyetemi Napok! Neked is ott a helyed, ez nem is kérdés, de most már napról napra megtervezheted, hogy melyik helyszínen partizol majd. Ezennel teljes a fellépők listája, és néhány napja már a külföldi sztárunkat, a Sigmát is megismerhettétek. A három nap alatt a szervezők az alternatívtól a popon a hiphopon át a technoig sorakoztatják fel Magyarország legjobb előadóit, hogy idén is felejthetetlen legyen az Egyetemi Napok!

A program mindhárom napon két zenei helyszínen folyik, és persze a legnagyobb buli mindig ott van, ahol Ti megcsináljátok! Bemelegítésként a Nagysátorban a Belga játszik, akik a szokásos őrülettel vegyes muzikális csemegét hozzák el nektek. Őket követi a Brains, akiknél talán alacsonyabb az őrület-mérce, de továbbra is maximális a minőségi zene. A kilencvenes évek közepén hardcore és funk-rock vonalon indult zenekar állandó metamorfózisa végeztével 2010-re érte el mai formáját, és jelenlegi stílusuk – dnb, ragga, hiphop és rock egyveleg – már elég messze áll a kezdeti iránytól. Mindig friss és fiatalos zenéjüket 2011-ben Fonogram-díjra is jelölték, lássuk, Tőletek milyen osztályzatot kapnak szeptember 16-án. Az estét megkoronázó Sigmát talán nem kell bemutatnunk, a brit trió a világot bejáró sikerek mellett tiszteletét teszi Budapesten, az Egyetemi Napokon!

A szerdai napon, egy hosszú fesztiválszezon után lép színpadra Kowalsky meg a Vega, és hoz egy kis szeretetet és békét a közönségnek. A pörgős slágerektől az igazi balladákig minden számuk igazi üzenetet hordoz fülbemászó dallamokba csomagolva. 11 órától a színpad Majka & Curtis kezébe kerül, akik új formába öntötték régi stílusukat, és ahogy ők fogalmaztak, „kinőttek a diszkó korszakukból”. A performansz része most már egy egész zenekar, és mondhatjuk, hogy az ország legjobbjai közül válogattak. Éjfél után a reflektorfény és a lemezjátszók teljes jogú ura Julia Carpenter! Az elmúlt közel 10 évben Magyarország legmenőbb bulijain lépett fel és Resident DJ-ként megismerte nevét az ország. Egész biztos, hogy az Egyetemi Napokon is az ő neve fémjelzi majd az egyik legnagyobb bulit.

Csütörtökre kicsit alterosabb műsor jut, persze csak amíg az utolsó esti fergeteges parti el nem kezdődik. 19:30-tól az Ivan & the Parazol játszik, akik egyedi stílusukba vegyítenek egy kis amerikai életérzést. A Vad Fruttik tagjai állítólag sokszor keverednek váratlan helyzetekbe a fellépések körül, de kreativitásuk látszólag nem csak a zeneszerzésben, de más élethelyzetek megoldásában is helytáll. Előfordul, hogy egy osztálytermi csap alatt próbálják az italokat lehűteni, vagy betegen kell színpadra állni, de a fiúkat semmi sem állíthatja meg. A vidámkodós korszakuk után most „szikárabb” témákat és zenéket hoznak, de a visszajelzések alapján nagyon is jó úton járnak. Legújabb albumuk, a „Darabok”, ami az idei koncertjeik jó részét alkotja, elsöprő siker volt – 21 órától övék a Nagyszínpad az Egyetemi Napokon!

A nappalokat – az este fáradalmainak kipihenése mellett – szintén eltöltheted az Egyetemi Napokon, hiszen mint minden rendes fesztiválon, az Infoparkban sem lehet egy percig sem unatkozni. A kedd az Önkéntes Nap, a szerda pedig a sportolás jegyében telik majd, ahol több helyszínen várják erő- és ügyességpróbák a résztvevőket. Csütörtökön lesz a Diáknapi Vetélkedő, ahol megmérettetések karok között folytatódnak…

Egy-egy Nagysátras fellépő megemlítése még nem szorítja háttérbe a tényt, hogy ezen a három napon egy percre sem lesz megállás! Az izgalmas nappali programok mellett zenekarok és DJ-k pörgetik a partit egész éjjel, és igyekeznek elfeledtetni az első feladott házikat és minden közelgő határidőt. Hogy csak néhány fellépőt említsünk: Edo Denova, KRSa and Lomex, Endy, DJ BB, ESD, Jabin, Bassment és még sokan mások. Ezt a saját füleddel kell látnod!! Vagy a szemeddel hallanod?! Legyél ott és ne maradj le semmiről! A VIII. BME Egyetemi Napokon a színvonal a régi, a repertoár új – 2014. szeptember 16-18., Infopark!

Facebook: https://www.facebook.com/egyeteminapok

És a legjobb dolog: most még bérletet is nyerhetsz velünk a rendezvényre, csak kattints erre!