Szólj a többieknek is, este koncertre megyünk! – hétvégi programajánló

Év elején általában még nagyítóval kell keresnünk a programokat, ám így, az első hónap elteltével könnyűszerrel válogathatunk, hova is menjünk. A zenekarok naptára szépen telítődik, folyamatosan kerülnek ki az új koncertdátumok. Szóval, ha eddig annyira nem erőltettük meg magunkat a koncertezést illetően, épp itt az ideje a hét utolsó napjait felpörgetni. Nem fogjátok megbánni, ha az otthonülős nyugdíjas üzemmódból átkapcsoltok rock’n’roll-ba. A képlet egyszerű: ki a szobából, öltözzetek melegen (kint a télnek megfelelő idő uralkodik), szóljatok a többieknek is, és irány a koncert.

Kerestem nektek néhány alternatívát a hétvégére, lehet válogatni.

január 30. (csütörtök) :

A Gozsdu Manó Klubban a Republic zenekar egykori alapító tagja, Tóth Zoltán exkluzív estjén vehetünk részt.

A Kiscsillag dobosa, Mihalik Ábel Drastik Putto nevű zenekarának második születésnapját ünnepli és ünnepelteti a Bordó Bisztróban.

A Kuplung „duplaestés gitárflash”-nek ad helyet, ahogy ők írják: „Friss magyar gitárzene, kilépve a sablonos unalom árnyékából. Fiatal bandák mutatják meg, hogy itthon is van kiért rajongani.” Csütörtökön a Demjén Hirst, a Néhai Bárány és a Middlemist Red hódítja meg a közönséget, pénteken pedig a Verőköltő és a Teslavox veszi be a színpadot. Azt mondtam már, hogy mindezt ingyen?!

január 31. (péntek) :

Különlegesnek ígérkezik a Zorall 12. születésnapja a Barba Negra Music Clubban. Tizenkét év azért mégiscsak tizenkét év, ráadásul a szülinapi bulit farsangi mulatsággal fűszerezik meg. Aki úgy érzi, még nem nőtt ki a beöltözősdiből, bátran aggassa magára a ruhákat a „Kamionosok és plázacicák” szlogen jegyében. A zenekar egyébként Addams Family-ként csap a húrok közé az est folyamán.

Az indie hullámot lovagolhatják meg azok, akik a Gozsdu Manó Klubban töltik az estét, ugyanis a Carbovaris és a The Immigrants zenekaré lesz a főszerep.

Egészen elképesztő programmal várja kedves közönségét az Anna & the Barbies. A nem mindennapi zenekar egy farsangi bált álmodott meg, a Gödör Klub falai között tartandó ’ereszd el a hajam’ a „Shakespeare a Marson” elnevezést kapta. Beöltözni ugyan nem kötelező, de badarság lenne kihagyni a lehetőséget, hogy azzá változzunk át, akivé vagy amivé akarunk. Annáékat ismerve pedig ezen az észveszejtő estén tényleg csak a képzelet szab határt.

Két napra Dunaújvárosba költözik a Vad Fruttik és a Heaven Street Seven legénysége. A Galériában adnak koncertet pénteken és szombaton.

A személyes kedvenc hétvégi programom helyszíne Székesfehérvár. A Petőfi Kultúrtér a hamisítatlan rock & roll-tól lesz hangos péntek este. Három szenzációs zenekar gondoskodik a felhőtlen hangulatról. A Blahalouisiana számára különösen fontos koncert lesz, hiszen hazai pályán játszanak. Színpadra lép a pszichedelikus-rock zene képviseletében a Middlemist Red, és energiabombákat dobál a közönségbe a páratlan Néhai Bárány.

Egyszóval ez a kihagyhatatlan kategória.

február 1. (szombat) :

Hatalmas farsangi mulatságba invitál mindenkit a Maszkura és a Tücsökraj. A Muzikum Klub & Bisztró-ban tartják a beöltözős koncertet, szóval jelmezeket elő!

Az autentikus rock’n’roll szerelmeseinek kedvez a szombat este. A Mystery Gang fenekestől felforgatja a kedélyeket a Gozsdu Manó Klubban. Garantáltan olyan rockabilly koncertet kanyarítanak a nagyérdemű elé, hogy még az is táncra perdül, aki ez idáig ennek a műfajnak még csak a közelében sem járt.

A Pál Utcai Fiúk lefelé veszi az irányt, a zenekar Pécsre látogat. A helybélieknek, a PUF rajongóknak, és az éppen errefelé tartózkodóknak szól az üzenet: kvázi kötelező megjelenni az Est Café-ban.

Egyre több koncertdátum lát napvilágot, a zenekarok szépen lassan ismét beveszik az országot. Bár a január eléggé parkolópályára tett hónap a koncertezést illetően, készíthetjük magunkat arra, hogy hamarosan dúskálhatunk a jobbnál-jobb programokban.

Zúzós hétvégét kívánok mindenkinek!