– Hallod, Csabikám, veretjük valahol a hétvégén? – Naná! – hétvégi programajánló

Január van (bár ez nem nagyon látszik), ilyenkor rendszerint a többség eléggé meggyötört még, hiszen nem elég, hogy itt a vizsgaidőszak vagy az évkezdés a melóhelyen, még egy rendes buliba se lehet elmenni a városban. És ebben van valami. Vagy mégsem? Itt a megoldás, még ebben a szűkös kínálatban is találtunk nektek igazán jót! Na, azt nem ígérjük, hogy megírjuk helyettetek az utolsó UV-t, de van pár tippünk, hogy mivel lehet levezetni utána, a hajtás után nem tartjuk őket magunkban!

Nézzük sorban a napokat, kezdjük a péntekkel:

Mivel az A38 még mindig Komáromban tengeti idejét (na persze nem jókedvéből, a tíz évente esedékes kötelező vizsgálatokon van ott február elejéig), ezért a budai oldalon igen szerény a kínálat a fővárosban. Jó szívvel csak a Török Ádám által nemrég nyitott Old Budában ajánlanánk Fekete Jenő és barátainak fellépését, meg persze az új helyet illik egy pálinkával legalább felavatni. Budát hagyjuk is, a Barba Negra, Club 202, mind halott ezen az estén. Na, mondjuk Pesten sem dúskálunk a jóságban, de mondjuk a Gödörbe érdemes lehet betérni, hiszen a fellépők: Sickratmen, Dep’Art 3. születésnapi koncert, Tereskova. A Hunnia Bisztróban a Kovboj+Indián formáció lép fel (nem, ennek semmi köze a Kovbojokhoz), remek kis jammelésre lehet számítani. Ezen kívül lesz Auróra fél tíztől a Rocktogonban, de ha ránk hallgattok, inkább bevertek valamelyik kocsmában pár üveg sört, aztán irány ropni valamelyik bulihelyre! De tizenegyre otthon legyetek ám, mert másnapra már van programunk!

Szombaton már feléled a város (persze csak a maga módján, január van, fagyott uborkaszezon), nézzük mit is lehet csinálni. A nemrég a MüPában járt Belga ezúttal a Muzikumban lép fel, a kicsit kevésbé elborultaknak pedig Zolbert és Kéknyúl (le a bejglivel a hasfalakról a turné neve) koncert lesz a Gödörben. Konyha és Szabó Balázs Bandája lesz a Corvintetőn (nekünk talán ez a legszimpatikusabb),Fókatelep és Cabaret Medrano pedig a Gozsdu Manóban. A budaiaknak ezen a napon már nincs szomorkodni valójuk, beindul az élet a Barba Negrában is, Kerekes Band, Busa Pista és Zombori nyomja majd a bulit kifulladásig. A koncertek után megfáradtakat pedig várja Németh Juci a Csendesben, ő keveri majd a talpalávalót egész este.

A vasárnap már ismét meghal a város (sőt országszerte nem sok értékelhető program lesz), ezért inkább pár remek koncertfelvételt ajánlunk nektek, amiket otthon a takaró alatt is kiválóan lehet élvezni (persze megfelelő hangerővel, hahó szomszédok!). Ha valami különlegesen jeges zúzást néznél (a Metallica antarktiszi koncertvideója), ha nem voltál még Muse koncerten, ha lemaradtál a Tame Impaláról a Szigeten Guetta miatt, ha a ‘régen minden jobb volt’ elvet követnéd Lovasiékkal vagy ha már kurvára szeretnél itthonra egy Foo Fighters koncertet, akkor kattints a megfelelőre!

Apropó, koncertek: jövő héttől újra lesznek HD-ben vetített koncertfilmek az Urániában, a részletek erre!