Ez volt 2013 a Fesztblogon

Itt az év vége, minden oldalon érkeznek a beszámolók 2013 legcukibb jegesmacijáról, listák a legjobb búvárszivattyúkról, így hát mi sem akarunk lemaradni: mi is értékeljük az évet, lássuk, milyen volt 2013 a Fesztblogon!

Először vegyük csak végig, mi is történt ebben az évben: januárban, még az előző évhez kapcsolódóan összeállítottuk 2012 12 legjobb dalát tartalmazó listánkat, voltunk Török Ádám 65. szülinapon (de jó is volt!), kiderült, hogy a Park és a Sziget Szervezőiroda jövője összefonódik áprilistól. Összeszedtük nektek még év elején a tavasz legizgalmasabbnak ígérkező koncertjeit, megismerkedtünk a Sziget korán bejelentett fellépőivel, voltunk egy egészen zseniális Che Sudaka koncerten.

Februárban aztán kiderült, hogy Várpalotán idén újra lesz fesztivál (Alfa), ott voltunk a tripla LGT koncertek közül az elsőn, első dupla-beszámolónkat is megejtettük egy Anna & the Barbies koncertről, kiderült, hogy a Vad Fruttik már egyáltalán nem kispályás zenekar. Ott voltunk a Mumford & Sons koncerten is, beszélgettünk (a most feloszló) Nemjuci énekesnőjével, Németh Jucival, májusban pedig kiderült az is, hogy a VOLTnak nem kell költöznie a Lővér kempingből, még évekig a helyén marad a fesztivál, nem sokkal később teltházas lett a Balaton Sound.

Május végén aztán a Fesztblog jelenlegi helyére, a fesztpresszo.hu címre költözött, aztán pedig már indult is az év első fesztiválja, a PAFE! Nos, nem voltunk elragadtatva tőle egy cseppet sem. Voltunk Ákos koncerten Londonban, majd Depeche Mode-n Pesten. Beszélgettünk Sidivel (Tankcsapda) az új felállásról, kiderült, hogy CeLoo Green nem jön a Soundra, helyére Afrojack ugrik be, bejelentették a Nagyon Balaton rendezvénysorozatot és a júniusi árvíz miatt több program is elmaradt az A38-on. Beköltözött a Sziget-Eye a belvárosba, voltunk a VIVA Cometen (ezt nagyon bírtuk), Paramore koncerten (ezt is) és a Budavári Sörfesztiválon is (ezt annyira nem). Lementünk a Fishing On Orfűre a Kispál napra (azt nagyon szerettük, de az egész fesztivál bejött nekünk), nem úgy, mint az EFOTT. Idén kihagytuk a Hegyalját, ezt később meg is bántuk, bár nem annyira, mintha a VOLTot hagytuk volna ki. Volt ott kivételesen jó Queens Of The Stone Age koncert, kegyetlenül klisés Thirty Seconds To Mars, kínos Billy Talent és még sok jó koncert, összességében pedig ezt gondoltuk.

Kiruccantunk aztán Wiesenbe egy Arctic Monkeys koncertre, de az egész Harvest Of Artot a szívünkbe zártuk, csakúgy mint a YOLO fővárost, Zamárdit és a Balaton Soundot. Összeszedtük nektek a Szigetes magyarázatok a program kapcsán, majd elmélkedtünk mi is egyet, hogy valóban szar-e a felhozatal. Beszámoltunk nektek kertmozis élményeinkről, majd a FEZENt hivatalosan is a legcikibb fesztiválnak választottuk, ehhez hasonló módon nem voltunk lenyűgözve az LGT napon sem Alsóörsön, ellenben a Szigetről jól beszámoltunk, készítettünk pár listát és mi is kiGuettáztuk magunkat rendesen.

A fesztiválszezon zárásaként voltunk a Parkban P.Mobil koncerten, illetve a ZP-ben a Soerii és Poolek-féle Hajdihó Fesztiválon, majd (mondhatni szokás szerint) lenyűgözött minket a Roger Waters – A Fal produkció. Beszélgettünk az Esti Kornéllal, voltunk Manu Chao-n a Parkban és értékeltük rendesen az idei fesztiválszezont. Elmélkedtünk a ZP helyzetéről is, Melanie Pain elvarázsolt minket a cukiságával, megmutattuk hogyan sörözhettek a telefonotokkal (akár miközben mérgelődtök az X-faktoron vagy) a Kraak & Smaak koncerten.

Október végén aztán kis családunk új tagokkal gyarapodott, új Fesztbloggereket avattunk. Ott voltunk a Budapesti Egyetemi Napokon is a PeCsában, megemlékeztünk Lou Reed-re is és bemutattuk nektek a Mayberian Sanskülotts zenekart is. Kiderült, hogy három éven keresztül 1-1 koncert erejéig lesz Kispál és a Borz, és hogy a Quimby igenis ismét jó. Ott voltunk Bruno Mars pesti buliján is, bejelentették, hogy jövőre Miskolcig kell vonatozni az EFOTTért, valamint hogy Robbie Williams és Nine Inch Nails is Budapestre jön 2014-ben. Tiszteletünket tettük az idei Fridge Fesztiválon és a Közgáz Gólyabálon is, csakúgy mint a pesti akusztikus Kiscsillagon és a Kafkaz Maratonon. Elmélkedtünk a jövő évi Szigetes fellépőkről konstatáltuk, hogy a VOLTra érkezik az MGMT, de érkezett keszthelyi koncertbeszámoló és Vad Fruttik kritika is.

Írtunk beszámolót versben (KFT) és prózában (Péterfy Bori), összeszedtük nektek, hogy mit adjatok karácsonyra a családtagoknak és végül voltunk az Indoor-on is. Ezen kívül összeszedtük az év slágereit és kedvenc dalainkat, és a kedvenc 2013-as lemezeinket is két részben.

Ezen felül volt még a Természetes Fényben sorozatunk, illetve a Facebook oldalunkon is szépen gyarapodtunk idén, már majdnem 1600-an vagyunk év végére, tehát bátran kijelenthetjük: a Fesztblog idén tényleg jobban teljesít!

Mozgalmas évünk volt tehát, ez kétségtelen! Most – ha megengeditek – eltekintenénk a jövő évi fogadalomtételtől, inkább csak kívánunk mindenkinek fesztiválokban és koncertekben gazdag boldog új évet a Fesztblog egész csapatának nevében!