Koncertekkel teli zsákkal érkezik a Mikulás – hétvégi programajánló

Miután reggel kipakoltuk a csizmából az ajándékokat és befaltunk fél kiló csokit, el is kezdhetünk gondolkozni azon, hogy mit csináljunk az elkövetkezendő pár napban. Ezen a hétvégén sem kell nélkülöznünk a jó bulikat, legyen szó Budapestről vagy vidéki városokról. Életműkoncertek, nagykoncertek, lemezbemutatók, van miből válogatni bőven!

Szent Miklós napján ellátogathatunk a Gozsdu Manó Klubba, ahol a Jurij fogja megtáncoltatni a közönséget vendégzenekarával, a Néhai Báránnyal együtt. Ígéretük szerint a jól ismert számokon túl, teljesen új szerzeményeket is megismerhetünk az idén 12 éves zenekar repertoárjából. A fülünk mellett a szemünk sem fog unatkozni, a koncertet a háttérben egyedi vetítéssel egészítik ki. Ezen az estén rendezik meg a Syma csarnokban az első magyar Hip Hop Allstars fesztivált, melyen hazánk legismertebb hip hop előadói vesznek majd részt. Az estén fellép a Punnany Massifból Wolfie és Rendbenman, a Hősök, Akkezdet Phiai, Curtis és BLR, az Animal Cannibals, Sub Bass Monster, Halott Pénz és még sokan mások. Az esemény házigazdája Kiss Ádám lesz, a fellépők után pedig hip hip DJ-k szolgáltatják a talpalávalót. A Hunnia Bisztróban Kafkaz maraton kerül megrendezésre, magyarán egy közel 5 órás koncert, ahol Kardos-Horváth János (Kaukázus, Kafkaz, Kákettők) készül előadni közel 100 dalát. Aki egy kicsit rockosabb, nemzeti zenére vágyik, annak ajánlom a Barba Negra Music Clubot, ahol az Ismerős arcok lép fel, szimfonikus lemezmegjelenéssel és dedikálással egybekötve. A zenekar mellett vendégek is színpadra lépnek az este folyamán, ott lesz Papp Gyula, Szűts Antal Gábor és Németh Gábor is, akik az elmúlt évtizedek legendás együtteseinek (Skorpió, Dinamit) emblematikus figurái.

Pénteken Debrecenben ad ingyenes koncertet a Pannonia Allstars Ska Orchestra egy roadshow keretében a Kölcsey Konferencia Központban. A Carbonfools sem szunnyadt még téli álomra, következő fellépésük Szegeden lesz, az IH Rendezvényközpontban, a volt Szegedi Ifjúsági Házban. A srácok ezen a napon a város egyik üzletközpontjában lemezüket is dedikálni fogják. Szintén december első péntekén lemezbemutatózik Pécsett a bezzegakurvabeckek. A hazai pályán játszó zenekar vendége a 30Y-os Sárközy Zoltán Papa, valamint Cila lesz. A koncert előtt a „nálam a kertben” című számra forgatott filmet tekintheti meg a közönség, mindezt a Pécsi Est Caféban. Aki úgy dönt, hogy inkább zúzós estére vágyik, mindezt pedig Kecskeméten töltené el, az elmehet a Till We Drop koncertjére a Tekában. Vendégzenekaraik mind a Hírös Városhoz kötődnek, így talán a településen először fellépő bandának sem lesz idegen a környezet.

Szombaton, december 7-én adja a már-már szokássá váló budapesti nagykoncertjét Caramel a Papp László Budapest Sportarénában. Akárcsak tavaly, az énekes idén is szimfonikus zenekarral áll színpadra, de nem maradnak el a látvány- és show-elemek sem. A Gozsdu Manó Klub vendége ezen az estén az egyik legrégebbi hazai indie zenekar, az 1999-ben alakult Amber Smith. A csapat új kislemeze, a Halott Pénzzel közösen készített „Another Way” november 29-én jelent meg. Pesten a Barba Negrában ünnepli ötödik születésnapját a Paddy and the Rats. Az ír folkpunkos kocsmadalokat játszó zenekar külön ezen alkalomból limitált darabszámú Paddy sört is árul majd a helyszínen, illetve a koncerten lesznek akusztikus hangszereléssel felcsendülő is. Vendégfellépő a francia The Moorings és a Green Spirit. Kihagyhatatlan szombat esti program lesz a Syma csarnokban is, ugyanis Korda György életműkoncertjét rendezik meg, amelyen természetesen közreműködik párja, Balázs Klári is, őket egészíti ki az Express Zenekar, illetve a Budapesti Monarchia Zenekar művészei is a színpadon lesznek. A közönség az 55 éve színpadon álló ikonnal mammammariázhat kifulladásig!

Folytatja Konzervzene lemezbemutató klubturnéját a Fish! zenekar. Ezen az estén a székesfehérvári fiatalokat mozgatják át, egy biztos, a hangulat, mint mindig, itt is garantált. A pénteki hip hop gála után Kecskeméten bulizik a Halott Pénz, ők is új lemezt mutogatnak, ráadásul a Mary Popkids társaságában, a Tekában, ahogyan a Pécsre érkező a Compact Disco is ezt teszi, ők a The Storm turnéjuk során állnak meg egy estére a Zsolnay Negyedben. Az elsöprő buli vendége a Cloud 9+ zenekar lesz. A magyar hip hop fenegyerekei, a Hősök pedig Győrben, a Subway-ben fognak szövegelni hajnalig.

Vasárnap pedig jöhet a jól megérdemelt pihenés. Remélem mindenki talál kedvére való programot hétvégére. Érezzétek jól magatokat! J