A píz meg a muzsika

A napokban betévedtem a nagy ződ bankba és egy olyan reklámtáblába botlottam, ahol a plakáton Kispál és a Borz, Quimby és Irie Maffia kazettái, albumai szerepeltek. Aztán hazajöttem és megnéztem, hogy miről is van szó. Igazából csak azért mentem fel a netre, mert van egy el nem múló, akut kispálitiszem, én nem értettem, hogy jönnek ők a képbe.

1174890_529921060425716_1585378126_n

Párszor már láttam, halottam (de sosem elégszer), hogy egy pénzintézet, biztosító nem kevés pénzzel támogat egy együttest, de leginkább annak zenei kiadványát, turnéját, vagy egy fesztivált, vagy saját kampányukhoz használ fel egy aktuális menő együttest, mert fontosnak tartja könnyű kultúrában való megjelenését. Ezért örülök, hogy ez a fenti, hazai pénzintézet, pontosabban annak alapkezelője (befektetési alapok kibocsátója) játszik velünk húszadik születésnapja alkalmából. Kis zenei kedvenceim tehát úgy lehettek promó anyagok, hogy egy-egy albumuk megjelenési éve, a cég életének is ugyanúgy fontos etapjai volt. Egy pár hete tart az ünneplés és a hozzáfűződő játék, és még pár hét hátra van. Szóval riszpekt nekik, de lássuk hogyan kell játszani. Fel kell menni a 20 év alapslágerei nevű web vagy fészbúk oldalra a szokásos módon lájkolni, majd applikáció indítása. A játék lényege: a slágerek felismerése fénysebességgel. Napi szinten tíz számot dob a gép mindössze öt másodpercre, majd négyből kell eltalálni mi is szólt és mindössze egy perc az egész játékidő. Piszok gyorsnak kell lenni, mert könnyedén ki lehet futni a játékidőből és nehezítésként a tovább gombra is mindig rá kell bökni, hogy új számot kapjunk. A pályán nincs kezdő mód, csak expert fokozat, de azon bármennyiszer végig lehet menni. Egy pár game over után végül sikerült a gratulálunk, az Ön teljesítménye 80 százalék felett van, részt vesz a sorsoláson panelt is meglátnom, pedig ilyen Beyoncé-s, Anastacia-s meg Kyle Minogue-os slágerekkel meg kellett küzdenem. (Oké, mondjuk annak idején jártam bulizni a Kálvinra az Irish Cat-be, szóval a végére összeszedtem magam.)

Mondjuk önmagában is jó móka egy ilyen alkalmazás, de még jobb, ha díjazzák. Nem? De! Szóval nézzük miből élünk és mi végre is írtam Nektek. Lehet nyerni a szokásos félbeharapott almás, elektronikai cuccokat, spéci fejhallgatót, hangszórót, de a csúcs egy mini dj pult, aztán rengeteg minőségi zenei koncert DVD a legnagyobbaktól (Sade, Aerosmith, Sting, U2, Amy Winehouse, Seal etc…). Emellett valós zenei élményt is hazavihetünk; koncertjegyeket is lehet még nyerni (a Deep Purple-t meg a Dés Lászlót már elvitték), a fődíj viszont Elton John decemberi prágai koncertje. Nem röhög! Aki tehát játszani vagy nyerni szeretne, esetleg szereti az oroszlánkirályt, irány a fácse , és tegye próbára magát. Cheers!