Elektronikus blues jön a Gödörbe

Elektronikus alapokkal és effektekkel modernizálja a blues műfaját Oláh Andor szájharmonikás és Gál Csaba Boogie énekes-gitáros közös zenekara, a Mississippi Big Beat. A fiúk november 6-án a budapesti Gödör Klubban repítik a száz éves dalokat a mai hangzásvilágba, és a Mystery Gang társaságában táncoltatják meg a közönséget.

Izgalmas zenei világba vezeti a közönséget a Mississippi Big Beat zenekar november 6-án, szerdán este a budapesti Király utcában, az új Gödör Klubban. Téved, aki azt gondolja, hogy a poptörténelem két, egymástól időben, stílusban is a lehető legtávolabb eső végpontja, a blues és az electro között szinte semmi kapcsolódási pont nem lehetséges. A Mississippi Big Beat ugyanis izgalmas, egyedülálló zenei vállalkozásként Magyarországon elsőként valósítja meg ezt az őrültnek tűnő fúziót, amivel még az egész világon is csupán alig néhányan, például R.L. Burnside, Little Axe, Moby, Mix&Dorp kísérleteznek.

A négytagú formációban Oláh Andor szájharmonikás és Gál Csaba Boogie énekes – gitáros képviselik a hagyományokat, akiknek a neve ismerősen cseng a hazai blues és pop rajongók számára. Gál Csaba Boogie-t az egész ország megismerhette pár éve a Megasztárban, de a szereplők többségével ellentétben ő már akkor sikeres blues klubkarriert tudhatott magáénak. Oláh Andorral, a Big Daddy Wilson&MGD és a Karen Carrol&MGD zenekarok vezetőjével ugyanis a Dr. Valter and the Lawbreakers tagjaiként a húszas – harmincas évek standardjait játszva végigzenélték a kilencvenes éveket és fél Európát. A Mississippi Big Beat másik két tagja szintén profi, de egy másik műfajban: Máté Szabi elektronikus zenei producert többek között a Secta Chameleon és a colorStar kapcsán ismeri a közönség, de ő írta Judie Jay tavaly megjelent első szólóalbumának zenei anyagát is. Amellett, hogy Mississippi Big Beat koncertjein a színpadon Máté Szabi a basszusfelelős, ő a zenekar egyik producere is. A csapat másik elektronikus szakrális embere, Dure Gyur (Turbo), aki főleg a zenekar élő hangzásának létrehozásában jeleskedik loopokkal, samplingekkel.

A zenekar első albuma, a Delta Disco a Black and Tan Records gondozásában, Hollandiában jelent meg digitálisan, és elérhető az ismert online terjesztő felületeken az egész világban. A „ nu blues magyar apostolai” itthon egyebek mellett a Sziget Fesztiválon is felléptek, valamint visszatérő vendégek Németországban, Franciaországban, Lengyelországban, Csehországban, Olaszországban és Szlovákiában is. A Mississippi Big Beat tagjai a rap szlengjével, a népzenék nektárjával, a Big Beat ritmusával érkeztek ebbe a világba, összekeverték a blues kormos fazekában alkotókat, és megfűszerezték ezt egy kis varázsgombával, a feeling pedig a koncerteken frissen élvezhető! A Mississippi Big Beat blues remixeivel élőben legközelebb november 6-án a budapesti Gödör Klubban lehet találkozni, ahol a fiúk a nemzetközi rockabilly világ legendás bandájával, a Mystery Gang-gel adnak közös koncertet. A belépő 1000 forint.