PivoScore – sörözz a telefonoddal! (x)

Ugye ti is utáljátok, ha valaki egy baráti sörözés alkalmával a telefonját nyomkodja egész este? Mi is így voltunk ezzel, egészen addig, amíg megismertük a PivoScore nevű alkalmazást. Azóta mi vagyunk a „fő nyomkodók”. Miről is van szó? Egy király programról, amely segítségével nyilvántarthatjuk hol és mennyi sört ittunk meg, hogy aztán később különböző vicces statisztikákat olvassunk italozási szokásunkról, illetve hogy a vizsgákra kipeckelt szemmel készülő haverok orra alá dörgölhessük, mi éppen valahol tövig nyomjuk a yolokát és döntjük magunkba a malátaszörpöt. Vagy hogy az elfogyasztott sörikék után kapjunk különböző rangokat a programtól, és igyekezzünk megdönteni múlt heti vagy havi rekordunkat. Még számtalan remek funkcióval bővül hamarosan a program, nézzük is, pontosan miről van szó!

a6e9f710a7f4f4fe283c5e9a4c2720b3

Tehát a PivoScore alapfunkciója az, hogy egy laza mozdulattal bevihetünk egy-egy elfogyasztott sört a „nyilvántartásunkba”, a Foursquare-hez hasonló becsekkolással az adott kocsmában, vagy egy otthon elszisszentet doboz után egyszerűen helymegjelölés anélkül. Ezeket a söröket a program összeszámolja, megmutatja kedvenc helyeinket, és udvariasan gratulál, ha éppen új helyet fedeztünk fel, ha már sokadik napunkat töltjük kedvenc italunk „társaságában”, vagy éppen ha átlépjük az előzőleg felállított rekordunkat.

Ezen felül létrehozhatunk csoportokat is. A nyílt csoportokba bárki beléphet (meglepő módon), míg a létrehozhatunk egy zártat is a legkedvesebb ivócimboráknak, így az ő fogyasztásaikat a közösségi oldalak állapotfrissítéseihez hasonlóan figyelemmel követhetjük, esetleg egy komolyabb verseny is kiindulhat az ősi „ki bír több sört ledönteni?” témában. Természetesen a csoportról is vezet statisztikákat a PivoScore, így akár egy lazább „ötéves tervet” is kijelölhettek egymás között, aminek valószínűleg csak a májatok és a pénztárcátok szab határt. A csoportok akár a közös baráti sörözések szervezésére is használhatók, a kötelező hol/mikor sms-ezések meg telefonálgatások helyett a programon belül megadtok egy helyet és egy időt, és máris mindenki tudja, hogy merre vegye az irányt péntek este.

A PivoScore-t folyamatosan fejleszti egy lelkes csapat, a jövőre nagyon sok igen impozáns tervvel. Ezek közül az egyszerű felhasználó számára valószínűleg a legizgalmasabbnak a vendéglátóhelyek által szervezett kedvezmények és ingyen sörök ígérkeznek, természetesen a programban bevitt sörök számához igazítva. Ugyanis a vendégek mellett a kocsmatulajdonosoknak is hasznos lehet majd a jövőben az alkalmazás, a segítségével figyelemmel kísérhetik a fogyasztást, annak tendenciáit, a statisztikákat, vagy akár az asztalfoglalások is intézhetők lesznek a PivoScore-on keresztül. Sőt, azon sem lennénk meglepve, ha a jövőben egyes helyeken, a pulthoz telepített kijelzőkön követhetnénk, mely asztaltársaságokat kell a föld alá innunk, hogy mi nyerjük az aznapi versenyt. Ezek a tervek a közeli és a távoli jövőre, de már jelenleg, a béta tesztelés alatt is hasznos letöltenünk a programot és ismerkedni jelenlegi funkcióival.

A mi fantáziánkat elsőre megfogta a PivoScore, aminek egyelőre csak a béta verziója elérhető, de folyamatosan érkeznek rá frissítések, csinosítgatások. Őszintén szólva nem gondoltuk volna, hogy a sörözésbe lehet vinni még mókát, de úgy tűnik, mi voltunk kishitűek. Ennek örömére összehoztunk egy Fesztblog nevű nyílt csoportot az alkalmazáson belül, amihez minden kedves olvasót szeretettel várunk, egyrészt azért, mert így akár egy jövőbeli szerkesztőségi sörözést is könnyen meg tudunk szervezni, másrészt pedig azért, mert mostantól a Fesztblogon (fesztpresszo.hu), az oldalsávban egy widget segítségével mindenki számára látható lesz, hogyan is termel a Fesztblog közössége. Igen, kedves olvasó, a te torkodra és gyomrodra is szükségünk van, számoljunk le minden üveg/doboz/korsó sörrel, hogy az egyszeri honlaplátogató is lássa, nem kicsiben játszunk, ha sörözésről van szó!

A PivoScore első, béta verziója elérhető a GooglePlay-ből ingyenesen, egyelőre csak Androidra, de a jövőben várható iOS-re és WindowsPhone-ra is.