Programok az év utolsó napjára – Szilveszter 2012

Már-már közhely, hogy a szilveszteri bulik mindig szarok, mert mindenki rá van pörögve arra, hogy bulizni KELL, így általában a nagy akarásnak nyögés (vagy még rosszabb) a vége. Azt nem tudjuk garantálni, hogy senki sem fog túllőni a célon alkoholfogyasztás terén, senki sem fog rossz helyre petárdát dugni vagy meggondolatlanul szerelmet vallani valakinek egy emelkedettebb pillanatban. Arra viszont kísérletet teszünk, hogy összegyűjtsük, merre érdemes december 31-én menni, ha nincs az ismeretségi körünkben olyan ember, aki felajánlja a lakását egy jó házibulira (magyarul: nincs az a balek aki megengedi, hogy széjjelverjék a kecóját).

Nézzük hát hova menjen szilveszter éjszakáján…

…aki komolyan szereti:

A Művészetekben Palotájában rendhagyó koncertnek lehetnek fültanúi a zene szerelmesei: Presser Gábor (a.k.a. Pici bácsi) az Amadinda Ütőegyüttessel szaggatja szét a kárpitokat. No azért erre valószínűleg nem kerül sor, ettől függetlenül nem érdemes egy legyintéssel elintézni a programot. Az első rész hagyományosan az Amadinda repertoárjának legnépszerűbb darabjaiból épül fel, amely az est vendége, a nemzetközi hírű Szent Efrém Férfikar produkcióival egészül ki. Az éjfél előtti perceket Johann Sebastian Bach zenéje tölti ki, az utolsó óévi pillanatokat pedig az Amadinda gongjainak zúgása. A második rész már jóval kötetlenebb, s időtartama a közönség kedvétől is függ. Ez a rész a megismételhetetlen pillanatoké. Az új év első produkciója hagyományosan egy Strauss-polka, majd színpadra lép az est másik házigazdája, Presser Gábor. A „zenevonat” örökzöld Presser-dalokkal és az erre az alkalomra újrahangszerelt LGT-számokkal ér a végállomásra.

…aki lötyögősen szereti:

Budapest Bár a Budapest Bárban. A program címe gyakorlatilag kijelöli a továbbiakat.Először készül saját szervezésű Szilveszterre a Budapest Bár sok zenével, tánccal, finom ételekkel és egy kitűnő, új vendéggel. Lesz Budapest Bár koncert a zenekarral, Németh Jucival, Ferenczi Gyurival, Keleti Andrással, Frenkkel és Rutkai Borival, amit finom vacsora követ. Utána a zenekar táncos, mulatós blokkja következik, éjfél után pedig a nagyszerű Bódy Magdi is csatlakozik hozzájuk. Éjjel 1-től DJ Orditronic gondoskodik a fergeteges táncról.

… aki rózsásan szereti:

Az menjen a Club 202-be (ex-Wigwam), ahol az ország hivatalos Guns tribute zenekara, a Hollywood Rose idézi meg a legendás banda szellemét.

… aki még nem unja a Quimby-t:

Az látogasson el nyugodtan a Millenárisra, itt ugyanis az óév búcsúztatása és az újév köszöntése a Quimby és az Intim Torna Illegál zenei aláfestésével valósul meg. Rajtuk kívül a Jambalaya és a Budapest Nufolk Revolution táncoltatja meg a jónépet, illetve DJ Infragandhi, mint az este levezetője.

… aki hipster, indie arc, vagy simán jót akar magának:

A Corvintető hozta össze talán a legkirályabb programot szilveszterre. Fellép a Hangmás, a Neo és a Spaceshit!, három olyan banda akiknek még nem voltunk rossz buliján. A Hangmásra külön felhívnánk a figyelmet, a múltkor az Akváriumban is kifordították a világot a 4 sarkából. A koncertek után a Tesco Disco és DJ Kecske pakolják az indie muzsikákat.

… aki még nem unja az Irie Maffiát:

Tény, hogy a Brains és Punnany Massif volt az idei fesztiválszezon sztárja, de attól még mindig az ország egyik legnépszerűbb bandájáról beszélünk az Irie Maffia esetében. Ők a szilveszter éjjelt a Barba Negrában töltik, itt is egy pörgős programra lehet számítani, nem visszafogott virsli és lencsemajszolásra.

… aki szeletelni szeretne:

Az A38 hajón december 31-én az elektronikáé a főszerep, az alábbi fellépőkre lehet számítani: Bladerunnaz, Ninjabreakz, Alix Perez. Bizonyára tehetséges zenészemberekről van szó, csak mi nem ismerjük őket.

… aki szeletelni szeretne 2.0:

Az Akvárium klubbot is nyugodtan válasszák a tört ütemek szerelmesei, Rewind party lesz, Lavalava, Girly és Aktrecords társaságában. (Elnézést ha hibáztam a ragozásnál.)

… aki jót akar magának 2.0:

Az fusson még egy kört, hátha mégis összejön egy házibuli!