Jó a világ végéig – koncertek, melyeket látnod kell a világvége előtt

Igen, tudjuk, baromi unalmas a sok december huszonegyedikés Facebook post, mém és körüzenet, de hülyék lennénk nem megragadni az alkalmat! Szóval eljátszottunk a gondolattal, mi lenne, ha valóban véget érne a történelem jövő hét pénteken, a bolygónk felgyulladna, a velociraptorok szétrágnák a Jurassic Park rozsdásodó kerítését, és az alienek is pont ez a hűvös, téli estét választanák arra, hogy módszeresen leöljék az emberi fajt. Tudományos megközelítésre természetesen mi sem vállalkozunk, inkább azt tesszük, amihez a legjobban értünk (állítólag): koncerteket ajánlunk! Utóirat: űrlények, légyszi tényleg ne öljetek le minket, szeretnénk megnézni a Blurt a Szigeten! Köszi, puszi!

December 14. PÉNTEK

Pont egy héttel a világvége előtt, ideje, hogy elkezdjük elherdálni eddig összegyűjtögetett vagyonunkat. Szóval miután felhajtottuk otthon a Blue Johnnie Walkert/ Grey Goose vodkát, megrendeltük a limót, talán a legjobb, ha a frissen újranyitó Gödör Klub felé vesszük az irányt (szegény csórikáim, végre újranyitnak, erre jön a világvége…) és édes-bús nosztalgiázásba kezdünk a régi szép időkről az Üllői Úti Fuck társaságában. A belépés pedig pontosan 0 forintunkba fog kerülni. Na jó, a ruhatár biztos lesz 1-2 vas.

Nem véletlenül…

December 15. SZOMBAT

Az utolsó szombat evör! Hú, mit is csináljunk? Megnézzük a Szombat esti láz című filmet? Esetleg egy remek bohózatot Szombathy Gyulával? Vagy gyújtsuk rá a lakást arra a pihentagyú újságíróra, aki ilyen szóvicceket talál ki? Mi inkább ajánlanánk egy kifejezetten kellemes alternatívát: miután elmentünk és csináltattunk magunknak tetoválást/piercinget/műcicit, amit eddig úgysem mertünk és valóban ejtettünk pár könnycseppet a csodálatos szombati napokért, jobb ha az Aréna felé vesszük az irányt, ugyanis az ország első számú popsztárja, a hol rocker, hol szintipopper Ákos prezentálja legújabb albumát, a 2084-et. (Ajánlónkat errefelé találjátok, és természetesen beszámolóval is készülünk a jeles eseményről.)

Talán ez lesz az…

December 16. VASÁRNAP

Eddig úgyse lehetett bulizni vasárnap este, mert másnap meló/iskola volt. Na persze… Így a világ végéhez közeledve meg még kevésbé érdekelnek minket ezek a szabályok, szóval tessék az erkölcsöket és a morált a sarokba hajítani és megindulni szerelmet vallani az eddig csak távolról csodált nagy Őnek, majd elhívni, hátha velünk tart kereken 5 nappal az armageddon előtt egy remek kis koncertre. Remélhetőleg imádottunk is metalcore rajongó, így nem lesz kifogása az amerikai Converge ellen, akik ezen az estén a Dürer-kertben prezentálnak. A beugró 4900 Ft, de most már hova spóroljunk?

Aztán kialszik az is…

December 17. HÉTFŐ

Az utolsó hétfő! Na, ezt tuti, hogy senki sem bánja. Talán még Garfield is elereszt egy félmosolyt. Hogy még inkább feldobjuk a leggyűlöltebb nap ravatalát, talán a legjobb, ha még utoljára elmegyünk valahova reggelig táncolni egy rossz cipőben. Ajánlatunk az Instant, ahol amúgy is mindig korrekt a buli, ezen az estén például LadieM és Kanada Káosz kever, bármit is jelentsen ez.

December 18. KEDD

A technós kedd után jöjjön valami nyugtató, hiszen most már tényleg kezd eluralkodni rajtunk a világvége para. Mondjuk egy kis akusztika? Mondjuk a magyar Guns ’n Roses társaságában? Nos, akkor irány az Akvárium ahol a Hollywood Rose és vendégeik dalolnak a novemberi esőről, meg a dzsungelről, ahol mindig szívesen látnak. (Jegy: 1500 HUF)

Lassan mindenki összeteszi a két kezét…

December 19. SZERDA

A célegyenesbe fordultunk. Már csak 3 esténk van hátra. Azért van ennek a világvége dolognak jó oldala is. Sokkal kellemesebb, mint a karácsonyi őrület a bevásárlóközpontokban, meg a „teszkós” bicikliért verekedő kétségbeesett apukák látványa. Az pedig óriási szerencse, hogy a kataklizma előtt még láthatjuk a Shantel & Bucovina Club Orkestar-t az A38-on. Egy kis balkáni őrület, így a teljes észvesztés előtt. Mondani sem, kell kötelező program. (Beugró: 3500 Ft)

(Baszki, ezeknek nincs nyugis száma…)

December 20. CSÜTÖRTÖK

AZ utolsó teljes 24 óra. Holnap világvége. Mit lehet ilyenkor tenni? Mondjuk alászállni az Akvárium klubba, és egy elbűvölő hölgy társaságában tölteni az estét. Az ne zavarjon senkit, hogy még pár száz embernek ugyanez a terve a szóban forgó teremtéssel, ugyanis itt koncertről van szó. Odett töri össze a szívünket még utoljára, hogy a maradékát a Pál Utcai Fiúk tiporják a nosztalgia édes-bús salakjába. Igen, kijelenthetjük: a világvége hangulat a mi agyunkat is kezdi tönkretenni, hogy ilyen mondatokat hozunk össze. (Jegy: 1500 HUF)

Ez volt az…

December 21. PÉNTEK

Vendéglő a világ végén. Megvan a könyv? Nincs? Már nem is lesz! Voltál már a Vidámparkban? Nem is leszel! Ettél már 5000 dolláros kaviárt? Nem is fogsz! Voltál már Fish! kislemez premierrel egybekötött Konyha lemezbemutatón a Corvintetőn? Na, oda még elnézhetsz, mi mindenképp ezt ajánljunk a világ pusztulása mellé kísérőnek.

Kedves Föld, köszi, de tényleg!

Aztán ahogy a dal is szól, mindennek vége…