Quimby koncert december 22-én a PeCsa Music Hall-ban!

Az őszi Teátrum turné után, a színházak diszkrét plüss-báját magunk mögött hagyva vad rockandroll színpadra éhesen érkezik a csapat december 22-én a Pecsába.

A Quimby 2011-ben ünnepelte huszadik születésnapját egy teltházas Budapest Arénás koncerttel.

Idén már minden szempontból nagykorúvá érett a csapat. A huszonegyedik ugyan nem annyira kerek, mint a tavalyi évforduló, viszont azért azt a jó szokását továbbra is megtartaná a zenekar, hogy év végén egy nagyobb közösségi élményre csábítja a rajongókat. Ezúttal régi játszóterünk, a Pecsa lesz a helyszíne a Karácsony előtti budapesti koncertnek.

Új lemez most nem kerül a puttonyba, viszont egy dupla DVD megjelenése ad még extra apropót a közös ünnepléshez.
A Quimby Family ezúttal a remek Kéknyúl Hammond Együttessel bővül. Premecz Matyiék csapata igazi vastag, füstös, grooves-os funky-soul- jazzt játszik, ráadásul Andy Hefler személyében egy időzített energiabombát is becsempésznek a színpadra.

A Quimby két évtizedes pályafutása alatt kilenc albumot jelentetett meg – ezek közül kettő, az Ékszerelmére és a Kilégzés az év albuma díját nyerte el. A zenekar lemezei többpetéjű ikrek – a szülők azonosak, ám az utódok csak részben hasonlítanak egymásra. Ha az érzékek felől közelítünk: lemezről lemezre más ízek, más zamatok, más fűszerezés, némileg más erők, más vektorok – de ugyanaz az érzékenység és energia. Az együttes a szigorúan vett könnyűzenei vizeken túl is kalandozik, s bátran megy a horizont mögé, a zene és más művészeti ágak határterületeire. Dalai több hazai filmben is hallhatóak, nevéhez köthető két korábbi színházi előadás zenéje – a 2003-ban a Vidám Színpadon bemutatott Ahogy teszik című darabé és az ugyanott évekig játszott Vízkereszt, vagy amit akartok című előadásé, utóbbiban a zenekar a színpadon, az előadás részeként, élőben adta elő a dalokat –, Teátrum-fellépésein saját programját is színházi közegbe emeli, néhanapján pedig költőkkel együtt lép színpadra. A Quimby – mely 2009 tavaszán, ötszámos „maxi+”-t adott ki (rajta az Ajjajjaj című sláger), 2009. decemberben pedig a dupla Lármagyűjtögetővel állt elő (melynek egyik lemeze CD, három új számmal és több régi dal átdolgozásával, másik korongja pedig koncert DVD) –

2010 decemberében jelentette meg eddigi legutolsó stúdióalbumát, a tizenhét számot tartalmazó Kicsi ország című nagylemezt.

2011-ben Instant Szeánsz címmel kijött a csapat eddigi első koncertlemeze, a most decemberre megjelenő kiadvány pedig egy dupla DVD lesz, ami hivatalosan december 3-án jelenik meg és a Két Koncert címet kapta.

A címből sejthetően két teljesen eltérő hangulatú, de egyaránt a Quimbyre jellemző koncert kerül most terítékre. Az egyik korongon a tavalyi születésnapi buli, az ország legnagyobb koncertterméből, a Budapest Arénából, miközben a másik egy intim hangulatú, előadás, szinte csak a barátok társaságában a budapesti Instantból.

Az egyiken sok fény, díszletek és vendégek, miközben a másikon bensőséges hangulat, sok közeli és rengeteg zenekari bolondozás is található. Mi szeretjük mindkettőt.  (Itt a trailer kedvcsinálónak.)

Dedikálás december 12-én lesz Budapesten, a Bazaar klubban!