Parkzárás a Brains társaságában

Idén utoljára nyitotta meg kapuit szombaton a Park, a Rákóczi híd lábánál elterülő szabadtéri szórakozóhely. A záróestet a Brains kapta, és nem okoztak csalódást: rendesen megtáncoltatták azt a nem kevés embert, aki jegyet váltott aznap este a bulira (vagy éppen páros jegyet nyert általunk). Részletes, szubjektív beszámoló az egész évről és a koncertről a tovább után!

Idén utoljára nyitotta meg kapuit szombaton a Park, a Rákóczi híd lábánál elterülő szabadtéri szórakozóhely. A záróestet a Brains kapta, és nem okoztak csalódást: rendesen megtáncoltatták azt a nem kevés embert, aki jegyet váltott aznap este a bulira (vagy éppen páros jegyet nyert általunk). Részletes, szubjektív beszámoló az egész évről és a koncertről a tovább után!

 

 

 

Még mielőtt rátérnék a koncertre, had ejtsek egy-két szót a Park idei, első évéről, ahogy én láttam: kezdetben ugyebár nem minden ment a legsimábban, ott voltunk a fesztbloggal az igen családias Dorfmeister nyitóbulin is, aggódtunk is rendesen, lesz-e idén Park. Aztán hosszas huzavona után rendeződtek a dolgok, és teljes területén kinyithatott az öt hónapos fesztivál. A nyár folyamán aztán sokszor jártunk a Lágymányosi Rákóczi híd tövében, többek között a Supernem, Kiscsillag, Kowalsky, Hobo vadászat koncertje és természetesen a szezonzáró Brains fellépése ugrik be nekünk elsőre.

A koncertek általában teljesen rendben voltak, a hangosítás is stimmelt a legtöbbször (már amennyire ezt én meg tudom állapítani), és a hangerővel sem volt baj (ami a hasonló adottságokkal rendelkező ZP-nél például gondot jelentett idén is, nevezetesen simán beszélgethettünk az első sorokban a szomszédunkkal, nem volt valamit hajat letépő a volume). Koncertek terén nekem különösen az tetszett a Parkban, hogy itt igazi nagyszínpadon játszhattak az előadók. Itt tényleg úgy érezhette magát az ember, mintha egy nagyszabású koncerten lenne, és nem pedig a szentkirályszabadjai falunapon (elnézést az ott lakóktól, biztos remek mulatság lehet az ottani falunap is).

A koncerteken utáni bulik is általában helyén voltak, bár számomra még mindig érthetetlen, miért kell az első órákban erőltetni a 90-es évek megszokott slágereit a legnagyobb tánctéren, de ha egyszer erre vevő a nép, ám legyen. Jó ötlet volt az egymástól szinte teljesen elszeparált bulihelyek létrehozása, így a populáris nagytánctér, a retro kert és a szeletelés közül mindenki megtalálhatta a magának valót. Az italakciók is igen jók voltak, bár a tequila íze néha inkább hasonlított körömlakklemosóhoz, mint rendes italhoz, de kétszázé’ mit vár az ember?

Térjünk is át a záróakkordra, a Brains koncertre. Bár számítottam rá, hogy sokan lesznek, mégis megdöbbentő volt, hogy mennyire nagy a tömeg. Ennyi embert még nem láttam a Parkban, de szó mi szó, a többség tuti nem bánta meg, hogy kijött szombat este egy kicsit lötyögni. Igaz, a tömeg miatt a sörért többször is sokat kellett sorba állni, és a kígyózó sorok miatt többen majdnem kínos helyzetbe kerültek a mellékhelységek előtt állva, de ezeket mindenki tudta orvosolni így vagy úgy, a hangulat pedig valami remek volt!

A koncert fél kilenc körül kezdődött (mint ahogy mindig), és bár rögtön belecsaptak a közepébe MC Columboék, én a koncert elejét nem tudtam igazán élvezni, tekintve, hogy a basszus majd leszakította az agyamat. Szerencsére a hangosító kollégák a második szám végére észbe kaptak, és orvosolták a problémát, onnantól pedig nem volt megállás: hatalmas buli kerekedett! Volt itt minden, amit a szem (füstök, fények, lángcsóvák, konfetti, tűzijáték), a fül (Ladies obsession, Positive people, Jungle sound, Blazing…) és megint a szem (ha az első sorok mögött álltál és férfi vagy, tudod, miről beszélek) megkívánt.

Nagykoncert persze nem lehet vendégelőadók nélkül, érkezett is Krsa (a PASO-ból) egy közös szám erejéig, illetve MC Zeek is(köszi a kisegítésért kommentben!). Természetesen elhangzott a Hősökkel közös Éjszaka című szám is, ami rettentő mókásan hatott, hiszen a szöveg, amit nem Columbo énekelt, mind felvételről ment. Ennél viccesebb már csak egy dolog volt a koncerten, a nyáron már többször hallott feldolgozás a Tankcsapdától, a Rock & Roll rugója. Az egy dolog, hogy mennyire hat furcsának, amikor a Brainstől elhangzik az, hogy „szétfeszít belül a r&r rugójaaaa” (oké, drum&bass, de akkor is), de az, hogy a mellettem álló kiscsajok (akik öltözékük és megnyilvánulásaik alapján még sosem hallgattak Tankcsapdát) szinte sikítják ezt a szöveget, na az nem kicsit meglepő.

A koncert maga egyébként igen rövid volt, ráadás nélkül kb. ötven perc, ami eléggé szerény teljesítmény. A visszataps után természetesen volt nagy közös fotó a rajongókkal, és egy közepes méretű tűzijáték-show is, így lett teljes a koncert vége.

A buli természetesen nem ért véget a Brains fellépésével, többek között Ludmilla, Palotai és MC Columbo zenéire pöröghettünk hajnalig. Azt hiszem, ez az este méltó lezárása volt a Park első évének, sikerült igazán emlékezetessé tenni az estét.

Remélem, jövő áprilisban ugyanilyen körülmények között bulizhatunk, mint idén egész nyáron át, és kis szerencsével talán még a tequila is finomabb lesz jövőre. A fesztblog csapatát minden esetre meggyőzte a Park, mi jövőre is ott leszünk!

 

További képeket a koncertről ITT találtok!


Továbbá minket is megtalálhattok Facebookon, csakúgy, mint Twitteren. Sőt, mostantól már Instagramon is nézegethetitek koncertképeinket (feltéve, ha képesek vagyunk még egyenesen tartani a fényképezőt kezdéskor)! Tessék lájkolni, megosztani, követni, kommentelni és megenni a zöldséget!

3 thoughts on “Parkzárás a Brains társaságában

 1. Móka

  A kérdéses „másik figura” Mc Zeek, majd’ minden Brains koncerten ott van… szerencsémre 🙂

 2. anyadlohaton

  MC Zeek volt a „másik figura” te seggfej.Tégy meg egy szívességet és soha többé ne írj cikket.

 3. boci29

  @Móka @anyadlohaton
  Köszi a kisegítést, javítottam!
  Szép napot nektek!:)

Comments are closed.