Vadászat a Parkban

Vadászat? A régi, az igazi? Hogyhogy? (Jó) pár éve ott ültem azon a Hobó klubon, ahol ő épp azt magyarázta, hogy unja a régi számokat, hogy minden koncerten a Vadászatot várja tőle a közönség, mikor neki még annyi, de annyi megvalósítandó terve van. Régen volt ez, talán több is már mint 10 éve. Azóta akár meg is jöhetett a kedve ahhoz, hogy újrajátssza az egészet.

Az este a Tünet együttes produkciójával, a Nylon revüvel kezdődött. Komolyan mondom, a kollekcióban volt két, három igazán figyelemreméltó darab. Tessék csak megnézni a képeket!

Lehetett volna tökéletes az este, de sajnos nem volt az. Nem azért, mert nem volt ott Tátrai Póka mellett a színpadon – kulcscsont törés és láz okán -, hiszen a zenészek igazán nagyszerűek voltak. Csak Hobó volt tökéletesen dekoncentrált. Hiába a versek, ha az előadó folyamatosan bakizik még a képernyőről olvasott szöveg esetében is. Talán nem kellene már Hobótól ugyanazt várni mint régen – szerintem de! Mert ő A Hobó, aki igényes önmagára és ha színpadra áll akkor azt azért teszi, mert tudja, képes mindarra amit nyújtani szokott -, hisz ő is öregszik, de ennél akkor is többet kell nyújtani. Mert bár a közönség hálás minden régi dologért, örömmel énekel a bohóccal, örömmel nyugtázza, ha a régi forgatókönyv szerint mennek a dolgok, de erre a hálára építeni egy koncertet nem lehet. Főleg nem, ha a Vadászatról van szó.

Sajnos ez az este egy Vadászat hakni volt inkább, mint komoly fellépés, és ez a minősítés – sajnos ezt kell mondjam – elsősorban Hobó produkciójára vonatkozik. A koncert legjobb része a Vészbanyák dala volt, melyet nélküle adtak elő a többiek.

Kár volt ezért a Vadászatért.

A koncert után a Park nosztalgikus zenékkel igyekezett még marasztalni a közönség táncosabb lábú felét, mérsékelt sikerrel. Mindenesetre én pár szám erejéig beálltam a táncolók közé, majd 11 körül elindultam, hogy egy éjjel-nappal nyitva tartó hiperben elintézzem a hétvégi bevásárlást.

 

Maradj még, olvass még! Csak neked ajánljuk:

Hobo-harmadik a ‘Völgyben " Mindent nem kaphatsz meg ami kell"-kántálta a közönség Hoboval extázisban, valaki sírt, mások felnyögtek, karjaikkal hívták az eget. Mindent megkapok, ami kell!-öleltem a leggyönyörűbb nőt, míg életem legjobb Hobo koncertjén álmodhattam. A banda t...
Két félidő a Müpában Hobó a Müpában. Hobó a Müpában! Hobó a Müpában?!?! Igen. Beért. Ott volt a helye. Nem hittem volna. Nem is tudom mire számítottam. Azt hiszem semmire, leginkább kíváncsi sem voltam az egész produkcióra. Annyit csalódtam az utóbbi időben Hobó kon...
Hobó újra vadászokat hajt ha meghatározó előadókat és albumokat kellene felsorolni az elmúlt évtizedekből, akkor Hobó és a Vadászat mindenképpen benne lenne a listában. nem viccelek, ha van valaki köztetek, aki nem tudja miről beszélek, az nagyon gyorsan kattintson ide, és ál...