II. Foci Fesztivál Telkiben!

Idén második alkalommal rendezik meg a Foci Fesztivált Telkiben. Lesz itt minden aminek egy szemernyi köze is van a labdarúgáshoz. Ellenben hiába keressük a programok között a Prodigy kocnertjét, vagy a Kiscsillag zenekart. Akkor mégis miért hívjuk fel a figyelmet erre a fesztiválra? Mert baromi nagy bulinak ígérkezik!

Állandó kérdés a szerkesztőség körében, hogy meddig is tart pontosan a „hatáskörünk”. Elvileg mint Fesztblog, minden olyan programmal foglalkozhatunk (illene foglalkoznunk)amelynek nevében benne van a „fesztivál” szó. Természetesen erre sem kapacitásunk nincs, sem pedig motivációnk, hiszen kétlem, hogy sokaknak kezdene el hevesebben kalapálni a szíve, ha a Hajmáskéri Kolbász Fesztiválról közölnénk egy teljesen elfogulatlan ajánlót, olyan sztárzenekarokkal, mint a Kozmix és Nótár Mary. Viszont vannak azért olyan kezdeményezések is az országban, melyek szintén nem kapcsolódnak szorosan a könnyűzenéhez, és ahhoz a fesztivál feelinghez, amelyet mondjuk a soproni Volt Fesztiválon, egy bokor tövében ébredés eredményez, mégis érdemesek megemlítésre, ugyanis remek szórakozást nyújthatnak az aktív pihenés szerelmeseinek. Ilyen Foci Fesztivál, amit szeretnék részletesebben is bemutatni Nektek!

Második alkalommal rendezik meg a Foci Fesztivált Telkiben, természetesen a Magyar Labdarúgó Szövetség szervezésében. A dátumot nyugodtan mindenki írja be postásirónnal a naptárába: szeptember 1. (szombat, 9-20h). A helyszín a Globall Football Sporthotel, mely egyben a magyar labdarúgó válogatott bázisa is. Utazáshoz mindenképp az autót ajánljuk, a Budakeszi felől Telkibe érkezőknek nincs más dolguk, mint első körforgalomnál balra fordulni (a legelődomb irányába), majd a következő lehetőségnél megint balra. A kérdés már csak az, hogy megéri-e kocsiba pattanni a nyár utolsó hétvégéjén ahelyett, hogy még az utolsó napsugarakat igyekeznénk elcsípni a Balaton partján? A válasz egy határozott igen, hogy miért azt sorolom is.

Lesz itt minden, ami szem szájnak ingere! Labdarúgó mérkőzések természetesen töménytelen mennyiségben. Újrajátsszák többek között a Manchester United- Bayern München és a Milan- Liverpool legendás BL döntőket az adott csapatok hazai szurkolói klubjai, lesz hagyományos SZÚR (színész-újságíró) rangadó, illetve több tornát is lebonyolítanak, így a II. László Atya Kupáért és az Első Egyetemi Bajnokok Ligája serlegért is megküzdhetnek az indulók. Ezen kívül lesznek természetesen üres pályák is, ahol együtt rúghatja a labdát minden vendég. Ezen kívül OFF programok közül is csemegézhetünk, természetesen szigorúan futball témában: lesz focival kapcsolatos filmek vetítése, számítógépes játékok és csocsó. Az idei Foci Fesztivál vendégsportja a judo lesz, így ezzel is megismerkedhetnek közelebbről a kilátogató vendégek.

Ezen kívül lesz egy ún. irodalmi sátor, ahol olyan neves művészek vallanak footballal kapcsolatos élményekről és műveikről, mint Eszterházy Péter, Darvasi László, Kukorelly Endre, Szálinger Balázs vagy éppen Kőrösi Zoltán.

A nap fénypontjaként pedig érkezik a Barcelona és az Espanyol öregfiúk csapata is, tele világsztárokkal.

A II. FociFesztivál jegyei a FootballFactor üzletében kaphatóak szeptember 1-ig, 1065 Budapest, Bajcsy-Zsilinszky út 55., nyitva hétfőtől – péntekig 10-19 óráig, szombaton és vasárnap 10-17 óráig. Telefon: +36-1-269 1831, +36-20-296-2669, e-mail: info@footballfactor.hu

Időpont: 2012. szeptember 1. (szombat, 9-20 óráig).

Helyszín: Globall Football Park Sporthotel**** – Telki

Jegyár: 500 Ft/fő.