Két program egy estére

A szűz kéz, pedig szerencsét hoz – legalábbis a mondás így tartja. Persze nem csak ebben kell reménykedniük a Punnany Massif tagjainak, akik megalakulásuk óta először adnak önálló koncertet a Zöld Pardonban augusztus 17-én, pénteken. Ezzel egyidőben pedig a Parkban áll színpadra a Kiscsillag zenekar! Nem könnyű a választás…

A színpadon teljes, tízfős zenészcsapattal felálló pécsi gárda évek óta klub- és fesztiválkedvenc, és most végre a Zöld Pardon színpadán is bizonyíthatnak.

Vendégként voltunk néhányszor a helyen, amikor Budapesten jártunk. Reméltük is, hogy végre játszhatunk, hiszen nagyon tetszett a folyamatos fesztivál-hangulat. Kíváncsiak vagyunk, milyen lesz a nagy nyilvánosság előtt elkövetett verbális izgatás. Sikeres volt eddig a nyarunk, szinte alig pihentünk. Volt olyan hetünk, amikor négy nap alatt hat koncertet nyomtunk le, kicsit kóvályogtunk már a végén, viszont rengeteg energiát kaptunk az emberektől, amit megpróbálunk most visszaadni. Szerintem simán fog menni – nyilatkozta Wolfie, a Punnany Massif egyik alapító tagja.

A műsor gerincét az idén megjelent Sun Kick album dalai adják, de mind a Körkorkép, mind a Shen Kick közönség kedvenc számai elhangzanak majd.

A pénteki koncertre a belépő 400 forintba kerül.

—-

A másik programunk ezen az estén pedig azoknak szól, akik lemaradtak a Kiscsillag koncertjéről a Sziget Fesztiválon. Helyette meghallgathatja őket a Budapest Parkban, ahol augusztus 17-én lép fel Lovasi András csapata.

Sziget-karszalaggal a fesztivál kezdetétől szeptember végéig ingyenes lesz a belépés a Parkba!
Lovasi András, a Kispál és a Borz frontembere 2005-ben alapította meg az ex-kispálos Ózdi Rezsővel, Brautigam Gáborral és Leskovics Gáborral a Kiscsillag zenekart. Saját meghatározásuk szerint „A Kiscsillag néhány világhírű férfi garázsrockzenekara, amely hobbizenekarnak indult, aztán más lett belőle, és amely úgy alakult, hogy úgy alakult. Egy szép napon Lovasi András felfedezte magában a szunnyadó riffelős szólógitárost, vásárolt egy megfelelő hathúros hangszert, és szólt a Kispál és a Borz egykori dobosának, Brautigam Gábornak, az ős-Kispál basszusgitárosnak, Ózdi Rezsőnek, valamint a PUF-os Leskovics Gábornak, ugornának már össze egy próbára. A próbák olyan jól sikerültek, hogy egyik követte a másikat, és hamarosan összeállt a Kiscsillag zenekar első koncertműsora”.

A zenekarból 2008-ban kivált Brautigam Gábor, helyette a szintén volt kispálos Mihalik Ábel ült a dobok mögé. 2009 tavaszán ebben a felállásban készítették el második lemezüket, amely az Örökre szívembe zártalak címet kapta. A lemezmegjelenést a 2009-es év hátralévő részében országos lemezbemutató turné követte, kiegészülve több külföldi fellépéssel és három videoklip megjelenésével.

2010 novemberében a készülő új album beharangozójaként bemutatták a Sirály című dalt, amely hamarosan az országos rádiók egyik kedvencévé vált. Egy évvel később megjelent a zenekar harmadik albuma, a Néniket a bácsiknak!, amelynek lemezbemutató turnéja 2012 tavaszáig tartott. Legújabb dalukat „Nagyon megy” címmel június 23-án mutatták be, készülő albumuk beharangozójaként.