George Michael: Symphonica

George Michael 2007-ben járt legutóbb Budapesten, akkor utolsónak hitt, 25 éves pályafutását ünneplő turnéjának egyik állomásaként. Most azonban újra élőben láthatja és hallhatja a magyar közönség, 2011. szeptember 19-én ugyanis nagyzenekari kísérettel lép fel a Papp László Budapest Sportarénában. Turnéjának a Symphonica címet adta.

nagyzenekari turné Európában
A hír, amelyre rajongók milliói vártak szerte a világon!
George Michael visszatér Symphonica elnevezésű nagyzenekari turnéjával; ez lesz az első alkalom, hogy színpadra áll Európában, 2008 augusztusában véget ért 25Live nevű koncertsorozata óta.
Anglia egyik legnagyobb énekes-dalszerzője és legnépszerűbb művésze, George Michael még soha nem turnézott ehhez hasonló programmal; nem csupán a gondosan összeválogatott saját dalokat fogja előadni – melyek felölelik közel 30 éves karrierjét -, hanem más előadóktól származó kedvenc felvételeit is. A dalok mindegyikét átdolgozzák, és újra hangszerelik nagyzenekarra, amely az énekes zenei kíséretét adja. Ez a klasszikus hangszerelés minden dalnak új réteget és árnyalatot ad. Összetéveszthetetlenül George Michael, de úgy, ahogyan még soha nem ismertük.
A Symphonica egyrészt egy új zenei irányvonal az énekesnek, teljesítve régóta dédelgetett művészi vágyát; másrészt jelentős kulturális váltás is számára. A koncertek egy része éppen ezért különleges helyszíneken lesz, – olyan előadótermekben, ahol George Michael először lép fel Dániában, Svájcban, Belgiumban, Francia-, Olasz-, Német- és Írországban valamint az Egyesült Királyságban.
A turné idén augusztusban kezdődik a cseh fővárosban, a prágai Állami Operaházban.
1888-as megnyitása óta ez Európa egyik legcsodálatosabb előadóterme. Gustav Mahler, Richard Strauss, Nellie Melba és Enrico Caruso csupán néhány név azok közül, akik itt dolgoztak és színpadra léptek. Prága után olyan helyszíneken folytatódik a koncert körút, mint a londoni Királyi Operában, vagy a párizsi Garnier Palais-ban, amely a város operaháza volt 1875 és 1989 között. Több helyszín különleges építészeti szépsége, kulturális történelme és minőségi hangzása miatt került a turné állomásai közé. Európa legjobb előadótermeit kombinálva az arénákkal, a popzene egyik legjobb énekes-dalszerzőjével és egy szimfonikus zenekarral: ideális összeállítás egy páratlan élményhez.
A popzene imádott alakjaként George Michael munkássága rengeteget változott a 80-as éveket meghatározó Wham! slágereitől szólókarrierje lírai szépségű, őszinte dalain át.
Fülbemászó és mégis meghitt zenéje, még mindig lenyűgöző hangja stadionokat és arénákat tölt meg bárhol a világon. Ez teremtette meg az exkluzív és letisztult Symphonica turné lehetőségét.
Egy varázslatos élmény, melyet az énekes és a közönség egyformán vár…
George Michael és a Symphonica előadás hazánkban is látható lesz szeptember 19-én a Budapest Sportarénában!
Jegyek elsőként a hivatalos rajongói klub tagjai számára elérhetők május 13 és 15. között a www.georgemichael.com oldalon keresztül.
Május 17-én, 10 órától jegyek már kaphatók a Ticketpro országos hálózatában és a www.livenation.hu oldalon keresztül is.
További info:
www.livenation.hu
www.georgemichael.com
www.ticketpro.hu

A hírre rajongók milliói vártak szerte a világon. Nem is csoda, hiszen a világ egyik legjobb énekesétől már sok mindent láthattunk, popkarrierje mellett énekelt már Pavarotti-val is, vagy jól ismert az MTV Unplugged koncertje is, de szimfónikus zenekarral még nem turnézott korábban.

Nevezhetjük ezt akár ráadásnak, akár George Michael visszatérésének is… vagy egy kis extrának. A koncert programja ugyanis egészen különleges: a gondosan összeválogatott saját dalokon kívül – amelyek felölelik majdnem 30 éves karrierjét -, más előadóktól származó kedvenc számait is előadja majd. A dalokat átdolgozzák, és újrahangszerelik nagyzenekarra, amely az énekes zenei kíséretét adja. Összetéveszthetetlenül George Michael, de úgy, ahogyan még soha nem hallhattuk. Ismerve a művész maximalizmusát és gyönyörű hangját, szeptember 19-e estéje igazán izgalmasnak ígérkezik.

Jegyek és további információ: www.livenation.hu, www.ticketpro.hu