Túlélni a Szigetet egy szál mobillal?

Tavaly lépett be a Sziget támogatóinak sorába a Vodafone és a nagy sikerre való tekintettel az együttműködés idén is folyatódik. Digitális kánaán – ennek megteremtését ígéri a szponzor, ami egyszerre jelenti a szupergyors, a fesztiválok történetében egyedülálló sebességű mobilinternetes szupersztrádát és annak lehetőségét, hogy akár egyetlen – Vodafone – mobiltelefonnal fizessünk minden vásárlásunkért a Sziget Fesztiválon.

Tavaly több százan váltottak perc alapú jegyet, amire természetesen ez évben is lesz lehetőség. Sőt, a nagy siker okán idén már több fesztiválon, több szolgáltató hálózatából lesz elérhető a szolgáltatás.

A Sziget Rendezőiroda idei rendezvényein bevezeti a zéró cash rendszert, vagyis minden árusító helyen, a sörös pultoknál, a kifli árusoknál, a cipő forgalmazóknál, mindenkinél csak a Sziget kártyával lehet majd fizetni.
A bejáratnál minden látogató díjmentesen kapja meg kártyáját, mely a fesztivál több mint 40 pontján feltölthető lesz, reméljük sorban állás nélkül. Feltöltésre idén mind készpénzzel, mind bankkártyával lesz lehetőség. Akik már tavaly megismerkedtek ezzel a rendszerrel azok tudják, hogy a Sziget kártya használatával sokkal gyorsabban lehet sörhöz, borhoz, pálinkához jutni, arról nem is beszélve, hogy a gyors fizetés okán a sorok is jelentősen rövidülnek.
A kártyán maradt pénzt a fesztivál végén a feltöltő pontokon lehet visszakapni. Aki pedig regisztrált kártyatulajdonos, az a kártya elvesztésekor le is tilthatja azt, és a rajta lévő, a letiltásig el nem költött összeget is visszakapja. Vagyis regisztrálni mindenképpen érdemes!

Azoknak, akik még egy kártyát sem szeretnének magukkal cipelni igazi újdonságot is kínál idén a Vodafone. A magyarországi piacon a szigetlakók elsőként tesztelhetik élesben a mobilfizetés  következő generációs szolgáltatását, a Near Field Communications-t. A szolgáltatás igénybevételéhez mindössze egy NFC chippel ellátott mobiltelefonra van szükség. A rendszer a Sziget kártyához hasonlóan működik, vagyis feltöltés után a mobilunkat a terminálhoz érintve fizethetünk, sőt a speciális, NFC olvasókkal felszerelt kávéautomatákat is sms küldése nélkül, pusztán érintéssel használhatjuk.
Idén mindez egy zárt hálózaton belül valósul meg, vagyis most még csak a Vodafone hálózatán belül érhető el.

És ha ennyi nem lenne elég, akkor van még a tarsolyban más is, méghozzá villámgyors mobilinternet a fesztivál területéről. A Vodafone egy olyan többfunkciós bázisállomást és interaktív tornyot épít, amely méltóképpen szimbolizálja a Vodafone hálózatfejlesztések eredményeit. A szigetlakók idén 21 Mbit/sec elméleti letöltési sebességet nyújtó szolgáltatást élvezhetnek, hogy a buli közben se maradjanak le semmiről.
A különleges Vodafone torony egyedi felépítményével egy látványos építménye lesz a fesztiválnak. Építőjét pályázat útján keresik, melyet egy-két héten belül kiírnak. Az első körben a torony szerkezetére, formájára várnak formatervezett megoldásokat. A második körbe már a nagyközönség is bekapcsolódhat, hiszen akkor nyilvános pályázatban keresik majd a különleges ötleteket a torony „feldíszítésére”. Annak a pályázónak lesz esélye nyerni, aki megfelel az elvárásnak, hogy a torony legyen interaktív és látványos a nappali és esti fényviszonyok között is.
A torony közösségi tevékenységeknek – konferenciaterem, bár, kiállítás, internetkávézó, kilátó stb. – is teret ad majd.