Queens of the Stone Age a Petőfi Csarnokban

A Kyuss koncert által kavart sivatagi vihart követően újabb zsánerbe vágó kompánia landol a Pecsában. Május 28.-án a Queens of the Stone Age lép fel Budapesten.A Josh Homme által vezérelt stoner csapat ugyan már bőven elkanyarodott a gyökerektől,de mindezt a lehető legkellemesebb módon tette. A QOTSA által robot-rock-nak kategorizált alfaj bőven magán hordozza a stoner  mocskos jegyeit,különösen ha az aktuális turnén kitárgyalandó,újrakevert első lemezre gondolunk.

A későbbi Rated R(kék lemez),majd a széles elismertséget hozó Songs for the Deaf (piros lemez) aztán saját mederbe terelte a zenekart,a Kyuss romjain alakult gépezet önjáróvá vált. Sőt, bátran kijelenthetjük,hogy a 2000-es évek egyik legjelentősebb rock zenekarát köszönthetjük végre Magyarországon,akik eddig rendre elkerülték a szépszámú magyar rajongótábort.

Josh Homme igazi generális,önkényuralma természetesen rendszeres tagcserékkel járt,a legfontosabb esemény talán Nick Olivieri (exKyuss) 2004-es távozása volt. Joey Castillo, Troy van Leeuwen és Natasha Schneider felvételét követően aztán a 2005-ös Lullabies to Paralyze pszichedelikus világa újabb korszakot nyitott Homme-ék történetében,az anyag csak hajszálnyira marad el a korábbi 3 lemez egységesen magas színvonalától,4-5 emlékezetes dalt így is adott az életműnek,ám játékideje kissé hosszúra szabódott.

Turné-turné hátán,a QOTSA 2005-2006 legnagyobb fesztiváljainak head-linere,közelünkben is többször lecsap. (Novarock,Bécs,Zágráb).

A 2007-es Era Vulgaris talán leginkább megosztó albumuk,a hithű követőknek kicsit sok,a stílust tekintve rendkívül széles spektrumon mozgó,néhol meglepő,avantgard megoldásokat alkalmazó 5.lemez.

Akárhogy is, a Queens… korunk egyik legfontosabb zenekara, Joshua Homme pedig a kortárs rock emblematikus arca, így komoly ballépésnek számít május 28-ra egyéb esti programban gondolkodni..

Mivel a tervek szerint az újrakiadott első lemez teljes egészében tálalásra kerül, igazán pikáns programnak nézünk elébe. Az aggodalmaskodóknak pedig megsúgnám,hogy a koncert ráadásában azért jó néhány alapszerzemény is előkerül majd a tarisznyából.

Jegyár: 9900 Ft

További információk:

http://www.queensofthestoneage.com/

Maradj még, olvass még! Csak neked ajánljuk:

Szigetes naplót ír a boci nevű blogger a Fesztblogon Szóval csak eljött az idei Sziget is, bár különösebben nem csigázott fel a dolog az előtte lévő hetekben. Pedig az elmúlt években úgy vártam ezt az egy hetes bulit, mint kisgyerek a karácsony estét, de idén valahogy nem. Még akkor sem kapott el a Szi...
Felemás hétvége + VOLT nagyértékelés A hétvégén véget ért az idei VOLT fesztivál a soproni Lővér kempingben. Az első két nap után (beszámoló itt) eléggé felemás folytatás következett, az összkép mégis pozitívnak mondható a fesztivál egészéről. A hajtás után 3-4. napi beszámolók és VOLT ...
Kezdésként őrület – VOLT 1-2. nap, beszámoló Idén már a sokadik VOLT fesztiválunkat töltjük a Lővér-kempingben, így ismerősként érkeztünk meg a helyszínre. Voltak tavaly is fantasztikus koncertek (elég csak Iggyre vagy a Faith No More-ra gondolni), így nagy elvárásokkal vetettük bele magunkat a...