Queens of the Stone Age a Petőfi Csarnokban

A Kyuss koncert által kavart sivatagi vihart követően újabb zsánerbe vágó kompánia landol a Pecsában. Május 28.-án a Queens of the Stone Age lép fel Budapesten.A Josh Homme által vezérelt stoner csapat ugyan már bőven elkanyarodott a gyökerektől,de mindezt a lehető legkellemesebb módon tette. A QOTSA által robot-rock-nak kategorizált alfaj bőven magán hordozza a stoner  mocskos jegyeit,különösen ha az aktuális turnén kitárgyalandó,újrakevert első lemezre gondolunk.

A későbbi Rated R(kék lemez),majd a széles elismertséget hozó Songs for the Deaf (piros lemez) aztán saját mederbe terelte a zenekart,a Kyuss romjain alakult gépezet önjáróvá vált. Sőt, bátran kijelenthetjük,hogy a 2000-es évek egyik legjelentősebb rock zenekarát köszönthetjük végre Magyarországon,akik eddig rendre elkerülték a szépszámú magyar rajongótábort.

Josh Homme igazi generális,önkényuralma természetesen rendszeres tagcserékkel járt,a legfontosabb esemény talán Nick Olivieri (exKyuss) 2004-es távozása volt. Joey Castillo, Troy van Leeuwen és Natasha Schneider felvételét követően aztán a 2005-ös Lullabies to Paralyze pszichedelikus világa újabb korszakot nyitott Homme-ék történetében,az anyag csak hajszálnyira marad el a korábbi 3 lemez egységesen magas színvonalától,4-5 emlékezetes dalt így is adott az életműnek,ám játékideje kissé hosszúra szabódott.

Turné-turné hátán,a QOTSA 2005-2006 legnagyobb fesztiváljainak head-linere,közelünkben is többször lecsap. (Novarock,Bécs,Zágráb).

A 2007-es Era Vulgaris talán leginkább megosztó albumuk,a hithű követőknek kicsit sok,a stílust tekintve rendkívül széles spektrumon mozgó,néhol meglepő,avantgard megoldásokat alkalmazó 5.lemez.

Akárhogy is, a Queens… korunk egyik legfontosabb zenekara, Joshua Homme pedig a kortárs rock emblematikus arca, így komoly ballépésnek számít május 28-ra egyéb esti programban gondolkodni..

Mivel a tervek szerint az újrakiadott első lemez teljes egészében tálalásra kerül, igazán pikáns programnak nézünk elébe. Az aggodalmaskodóknak pedig megsúgnám,hogy a koncert ráadásában azért jó néhány alapszerzemény is előkerül majd a tarisznyából.

Jegyár: 9900 Ft

További információk:

http://www.queensofthestoneage.com/

Maradj még, olvass még! Csak neked ajánljuk:

Kezdésként őrület – VOLT 1-2. nap, beszámoló Idén már a sokadik VOLT fesztiválunkat töltjük a Lővér-kempingben, így ismerősként érkeztünk meg a helyszínre. Voltak tavaly is fantasztikus koncertek (elég csak Iggyre vagy a Faith No More-ra gondolni), így nagy elvárásokkal vetettük bele magunkat a...
Először ad önálló koncertet itthon a Queens of The Stone Age Még az év vége előtt teljes gőzzel üzemel a Park - legalábbis ami a bejelentéseket illeti. Nemrég egy újabb nagyágyút, a a Queens of The Stone Age zenekart jelentette be a New Beat, méghozzá úgy, hogy ez lesz a banda első önálló magyarországi koncert...
Elmarad a Queens of the Stone Age koncert A Queens Of The Stone Age zenekar sajnálattal jelenti be, hogy május 28-án a budapesti Petőfi Csarnokba, valamint május 29-én Prágába és május 30-án Varsóba meghirdetett koncertjeit kénytelen lemondani; előre nem látott körülmények miatt hamarabb kel...