Quimby koncert

Győrbe látogat a több mint másfél évtizedes múltra visszatekintő,
dunaújvárosi gyökerű Quimby együttes október 10-én szombaton. A
tavasszal kiadott Ajjajjajj Maxi+-on megismert számokat is bemutató,
este nyolckor kezdődő koncerten az előzenekar a harmadik lemezére
készülő, Győrben szintén gyakran vendégeskedő MIND1 lesz.

A zenekar a nyári forgatag utáni rövid feltöltődést követően az őszt – az anyaföldön megünnepelt Magyar Dal Napi koncertje után – a fővárosban indítja, amit követően több, magyarországi várost látogat meg december végéig. Az őszi turné harmadik állomásaként Győrben ad majdnem kétórás koncertet a zenekar, a tavalyi évhez hasonlóan a PÁGISZ falai közt. Kapunyitás: 19 óra

További infok: www.quimby.hu. mind1zenekar.hu, alterparty.pagisz.hu

Jegyek elővételben kaphatók 2200 Ft-ért a HÍD Ifjúsági Irodában (Aradi vtk. u. 19.), a BAHIÁ-ban (Lépcső köz 2.) és a McDonald’s cd boltban (Baross u. 23.)

Az immár másfél évtizedes múltra visszatekintő Quimby bő tíz éve a hazai zenei porond egyik legfontosabb zenekara, az egyik megkerülhetetlen koncertzenekar, a legnagyobb hazai fesztiválok állandó nagyszínpados fellépője, és az egyik olyan formáció melynek nagylemezeire, zenéire és – ami legalább ennyire fontos – szövegeire nem lehet nem odafigyelni.

A Quimby pályafutása alatt nyolc sorlemezt készített el, melyek közül több az Év albuma díját nyerte el Magyarországon. Emellett a zenekar az elmúlt évek során több más rangos művészeti elismerésben is részesült, Kiss Tibor énekes-gitáros pedig az Artisjus Az év szövegírója díjat is megkapta.

A zenekar szívesen kalandozik a könnyűzene és más művészeti ágak határterületein is – állandó aktív részvevői színházi produkcióknak, valamint több filmhez is komponáltak zenét.

A Quimby hosszú évek óta újabb és újabb generációkat ejt rabul hiteles, egyszerre okos és szellemes, átgondolt és ösztönös, mély és a jóféle humort sem nélkülöző művészi teljesítményével, melyre igaz a valóban fontos produkciók jellemzője: tartós, értéket hordoz és nem egyrétegű, azaz kinek-kinek – ha más és más szempontból is, de – ugyanolyan fontos lehet.