Budapesten a nyugati part: Xzibit Budapesten!

2009.06.06. Ez az a dátum, amikor a magyarországi amerikai autók tulajdonosai és rajongói, valamint a wannabe L.A. lakosok megőrülnek, hiszen ez lesz a napja annak, hogy itt lép fel Budapesten Mr. X To The Z. De ki is ő? Aki Xzibitet esetleg csak az egyik zenecsatorna műsoráról ismerné, annak álljon itt egy kis összefoglaló kedvenc nyugati parti rapperünk életéről. A detroiti születésű Alvin Nathaniel Joiner kalandos és fordulatokkal teli tinédzserévek után jutott el Kaliforniába, ahol 1996-ban jelent meg debütáló lemeze, az „At The Speed Of Life”, amiről valószínűleg nagyon sokatoknak ismerősen cseng a „Paparazzi” című dal videóklipje, ami akkoriban szinte minden zenecsatorna rotációjának állandó szereplője volt. Természetesen a nyugati parti hiphop egyik atyaúristene, Dr. Dre ott volt a kezdeteknél, akinek az egyik legnagyobb felfedezettjéről beszélünk most. Második lemeze két évvel később jött „40 Dayz & 40 Nightz” címmel. Ekkor már sokat dolgozott együtt Snoop Doggal és Eminemmel, valamint szinte mindenkivel, aki valamit is jelentett a west coast hiphop szcénában. Az igazi áttörést azonban a harmadik lemez, az ezredfordulón megjelenő „Restless” jelentette, hiszen ezen olyan megaslágerek voltak megtalálhatók, amiket még ma is sokszor lehet hallani bulikban. Az „X” vagy a „Front 2 Back” dalokkal operáló album lett Xzibit első platinalemeze, és véglegesen feltette Alvin barátunkat a sztárok térképére. 2004-ben pedig elindult a lavina, hiszen ekkor indult az amerikai MTV-n a Pimp My Ride című műsor, aminek köszönhetően még az is megismerte Xzibit nevét, aki esetleg eddig a pontig még sosem hallott volna róla. Innen már futószalagon jöttek az új felkérések, filmek, albumok. Annyi, hogy felsorolni sincs hely ezen a fórumon, térjünk inkább rá arra a bizonyos szombati napra.

Ahol nem nagyon lesz idő unatkozni, hiszen nem csak egy egyszerű koncertről van szó. Egész napos programok várják azokat, akik kilátogatnak ezen a szombaton a SYMA csarnokba. Lesz rengeteg klasszikus amerikai autó, valamint sok egyéb fellépő, például dj-k, breaktáncosok, beatboxerek. Itt lesz a Sick7 breakcsapat, valamint MC Gőz is fellép, a hazai élet legjobb freestyle-osaival kiegészülve. Emellett rengeteg nyeremény, táncbemutatók, minden amit az ember csak kívánhat. Mindez egészen este nyolcig tart majd, amikor is végre fellép a színpadra AZ EMBER, a nyugati parti hiphop fenegyere, maga Xzibit.

Ha úgy érzed, ezen a bulin ott kell lenned (és miért ne éreznéd így?), akkor irány a Ticketpro oldala, ahol rögtön meg is tudod vásárolni a belépődet, és a haverokét is, aminek az ára sem sok, 6000HUF. Érdekes, és jó kezdeményezés, hogy a 14 éven aluliak mindössze 2000 forintért válthatnak jegyet a rendezvényre, de csak felnőtt kiséretében tartózkodhatnak a SYMA csarnok területén. A Crazy Stylez jó szokásához híven most is ajánl VIP jegyeket, kereken 20000 rénes magyar forintért. Aki ilyennel rendelkezik, az nem csak hogy bejuthat a backstage-be, hanem ingyen ihat a backstage lounge-részében, és akár még találkozhat is a fellépőkkel. Nem rossz ajánlat, nem?

2 thoughts on “Budapesten a nyugati part: Xzibit Budapesten!

  1. LÁSZLÓ DIÁNA

    SZERETEM X MERT Ő A KENDVENCEM ÚGY HOGY NONÁ HOGY OTT LESZEK!!!!!!!!!!!

  2. shawtey

    nah akkor majd ugyanilyen reszletes es fotokkal tarkitott beszamolot kerek az esemeny utanis
    Poriekat is fotozzad jol nekem, ha kerhetem :))

Comments are closed.