Újra Magyarországon a Depeche Mode!

Dave Gahan, Martin Gore és Andy Fletcher jelenleg az új albumuk befejezésén dolgozik, amely a tervek szerint 2009 áprilisában jelenik meg és májusban megkezdik Tour of the Universe 2009 elnevezésű turnéjukat is, amelynek európai része 22 országban 28 várost érint majd – köztük Budapestet is!

Ez lesz a csapat történetében az első stadionturné, amelyre gigantikus méretű színpaddal és óriási látvánnyal készülnek. Európában 1,3 millió ember előtt fognak fellépni, három évvel a minden rekordot megdöntő Playing the Angel turné után.

A több mint 75 millió eladott albummal büszkélkedő együttes koncertjei minden bizonnyal a 2009-es év legnagyobb szabású zenei eseményének fognak számítani.

A budapesti koncertre június 23-án, a Puskás Ferenc (volt Nép-) Stadionban kerül sor.

Jegyek október 28-tól kaphatóak a Ticketpro hálózatában.

A zenekar október 6-i, berlini sajtótájékoztatója magyar felirattal megtekinthető ezen a linken, amiért köszönet a honi Depeche Mode rajongói klubnak!

A ’80-as- ’90-es évek egyik legnagyobb hatású zenekara az angol Depeche Mode.

1980-ban alakultak a Dave Gahan, Vince Clarke, Martin Gore és Andy Fletcher felállással, majd a következő esztendőben már meg is jelent az első albumuk a Mute kiadónál, melyről a Just Can’t Get Enough című sláger a mai napig a fellépseik állandó szereplője.

A hirtelen jött sikert Vince Clarke nem tudta feldolgozni, a turné után elhagyta a többieket, hogy később megalakítsa a Yazoo-t, majd az Erasure-t.

A srácok Alan Wilder 1982-es csatlakozása és 1995-ös távozása között egyre sikeresebbek lettek. Olyan dalok kerültek tőlük folyamatosan a slágerlistákra, mint a See You, az Everything Counts, a People are People, a Master and Servant, vagy a Somebody.

1984-ben már világkörüli turnéra indultak, az USA-ban is egyre népszerűbbek lettek. Egy év múlva, július 23-án az első magyarországi koncertjükön is túlestek, Budapesten, a Volán Pályán, 4.000 lelkes rajongó előtt.

A Depeche-t egyre inkább kezdték összekapcsolni az úgynevezett gothic szubkultúrával, ami Angliából indult el és nagy népszerűségre tett szert az tengerentúlon is. Ekkoriban a DM számait már modern rock rádióadók is játszották; ennek eredményeképp a banda határozott rajongói táborra lelt az alternatív muzsikák közönségében, akik kultbandaként kezdték kezelni őket.

A Stripped, a Question of Time, a Strangelove, a Never Let Me Down Again ezekben az időkben született, majd követte őket a Behind the Wheel, a Personal Jesus és az Enjoy the Silence – s mindezzel a legnagyobb világsztárok közé emelkedett a Depeche Mode: turnéikon milliók előtt játszottak, koncertjeikre hónapokkal korábban elfogyott minden jegy, dalaikat olyan legendák dolgozták fel, mint például Johnny Cash, vagy később Marilyn Manson.

A Mode jelentős hatással volt rengeteg zenekarra és nem kis részben nekik is köszönhető a mai techno és egyéb elektronikus irányzatok megszületése, noha ők maguk később más irányba fordultak. A DM tagjai ismerték fel először, hogy a modern könnyűzenében mindenféle, de tényleg mindenféle hangot, mint zenei összetevőt lehet és kell is alkalmazni – a kutyaugatástól és légkalapácstól kezdve a torzított gitár- vagy énekhangokon át a klasszikus hegedűszólamokig.

11 stúdióalbumot jelentettek meg, több mint 75 millió eladott lemezzel büszkélkedhetnek és 2009 áprilisában újra visszatérnek, hogy bevegyék a slágerlistákat, majd a Tour of the Universe 2009 elnevezésű turnéjukkal a világ legnagyobb stadionjait is.

Legnagyobb szerencsénkre Budapesten is fellépnek!

Maradj még, olvass még! Csak neked ajánljuk:

Van feltámadás! – beszámoló a Depeche Mode koncertről 2013. május 21., Puskás Ferenc Stadion, Depeche Mode- hirdette a plakát kb. fél éve úton-útfélen. Jómagam rutinos „depesesként” rögtön értesültem a hírről, jöttek is a baráti kérdések, hogy a jegy megvan-e már? Már kinőttem a feltétlen rajongásból és...
Depeche Mode-os kezdés – keddi VOLT nap beszámoló Tegnap kezdetét vette a 26. Telekom Volt Fesztivál Sopronban. A kempingezőket 10 órától, míg a napijegyeseket 14 órától engedték be. Fotó: VOLT FB Sajnos mi csak 16 órára értünk oda, amikor már mindenhol hosszú sorok álltak. Nem indult túl jól...
A Depeche Mode újra Magyarországon! A Depeche Mode tagjai, akik dalaikkal újradefiniálták a zenei hangzást, bejelentették, hogy jövő nyáron új turnéra indulnak, amely kétségtelenül az egyik legjobban várt zenei esemény lesz 2013-ban. Dave Gahan, Martin Gore és Andy Fletcher 34 koncert...