Seal a SYMA Csarnokban

Közel egy hónapja tartó európai turnéja következő állomásaként kedd este Budapesten lép színpadra a háromszoros Grammy-díjas Seal. A széplelkű énekes 17 éves zenei pályája 5. albumát, a System-et mutatja be nekünk, de biztosan elhangzanak majd a korábbi nagy slágerek (Killer, Crazy, Kiss from a Rose) is.

Az első és legfontosabb tudnivaló a

Helyszínváltozás!

A koncertet az utolsó előtti pillanatban átköltöztették a PeCsából a SYMA Csarnokba, valószínűleg a megbolondult időjárásnak köszönhetően. A szervezők talán nem szerettek volna úgy járni, mint a múlt héten Avril Lavigne szabadtéri bulijával, ahol a bőrig ázott rajongóknak a vihar miatt be kellett érniük egy rövidített műsorral.

Mivel a Seal-koncert a kisebb befogadóképességű PeCsában teltházas lett volna, a SYMA-ba a már-már éhségsztrájkot fontolgató rajongók is bejuthatnak még, ugyanis további jegyek kaphatóak, az állók ülőre cserélhetőek, akár a helyszínen is.

Bár egyetlen Seal-albumnak sem vagyok tökéletes ismerője, amióta csak felbukkant a Magyarországon nagyjából akkortól elérhető MTV-ben, időről időre magára vonta a figyelmemet. Élénken emlékszem az élményre, amikor a három levágott Seal-fej egyszerre forgott a Killer klipjében. Micsoda trükk volt, micsoda trükk!

A rasztafrizurás fiatalember ezután hamar a soul felé fordult, és elkészítette első (1991) majd második (1994) szólóalbumát, fantáziadúsan mindkettőnek a Seal címet adva. Mai napig is viszonylag nagy szünetekkel, 4-5 éves kihagyásokkal rukkol elő újabb és újabb lemezeivel, ennek ellenére egységes zenei világa és imidzse folyamatos ívet ad karrierjének. Ez az imidzs a Seal-re oly jellemző ízlésesség, finom elegancia, a jellem és a küllem kellemes együtthatása. A tudatos és határozott, de visszafogott és finom megjelenés, a lemezborítók minimalista harmóniája… A lágy dallamok közt felcsendülő csodálatos férfihang. A zene, ami egy krémes cappuccino-ra emlékeztet.

Holnap este kiderül, hogy Seal a színpadon is olyan különleges és magával ragadó-e, mint a lemezein, a klipjeiben és a nyilatkozataiban.