vacsora csillagos ég alatt

nem árulok zsákbamacskát, nem hagyom a hajtás utánra, hogy kiderüljön már megint quimby és ha nem is annyira sűrűn, de már megint kiscsillag az ajánlómban.

előbbi lesz utóbb a zöldpardonban, utóbbi lesz előbb az óbudai nyár keretében a fő téren.

óbuda egyre jobban bejön nekem, már a századfordulós fesztiválon is kedveltem őket, most meg itt az óbudai nyár – idén már nyolcadik alkalommal -, június 13tól egészen augusztus 30ig.
indul a KoncArt sorozat, jönnek a főtéri esték, ahol kertmozizhatunk is ingyen, de aki mindenképpen pénzt szeretne költeni az is választhat a kiscelli múzeum, az aquincum múzeum, a péter és pál főplébánia templom, valamint az óbudai társaskör programjaiból.

a nyári szünet indításaként azért én egy ingyenes programot javasolnék, méghozzá a KoncArt sorozatból. kezdésként legyen mondjuk líviusz, etessük meg a kutyát, a vacsorát 19:00kor szervírozzák libériás inasok a zichy kastély kertjében (fő tér 1).

vacsora után, levezetésként, vagy éppen felütésként 20:30tól a világhírű kiscsillag zenekar szórakoztatja majd a megjelent nagyérdeműt. be kell vallanom, kicsit reménykedem, hogy a múltkori zps produkciónál jobb teljesítményt apunk.
ezzel a reménnyel és azzal a kívánsággal, hogy a közönség (kor)összetétele közelítsen a számomra optimálishoz, vágok neki a péntek estének.

teljes óbudai nyár program itt. érdemes böngészni, lesz még badár sándor, specko jedno, dumaszínház és még rengeteg program augusztus végéig.

péntek után jön a szerda – közben virágosítunk, ha minden igaz -, mikor is újra megpróbálkozom a zpvel. mert ugyan a közönségről mondott szavaimat még egy szótag erejéig sem vonom vissza, de a quimby, az quimby és értük áldozatokra is hajlandó vagyok.

és ha már quimby: árulja el nekem valaki, hogyan lehet kihagyni őket a szigeti programból? mi a manóért nem fértek fel a nagyszínpadra? emlékeim szerint tavaly sem három ember hallgatta őket, mint anno sziámit. na jó, legyen tizenhárom. nem érdekel semmiféle ellentét, intrika, megfontolás, semmi, csak a saját közönség(es) indokaimat vagyok hajlandó figyelembe venni és fel vagyok háborodva! meg csalódott is vagyok. meg minden. mert nekem nagyon is hiányozni fognak a szigetről!

2 thoughts on “vacsora csillagos ég alatt

  1. „…mert a rakpart lezárása miatt a kerületre zúdul a rendezvény teljes forgalma.”
    tehát ha a sziget ideje alatt a felújítás miatt nem lenne lezárva a rakpart, akkor nem zúdulna a kerületre a rendezvény teljes forgalma.
    de akkor hová zúdulna abban a pár napban? nem értem én ezt.

    mindennapi szappanoperánkat add meg nekünk ma!

  2. a manóba!
    az előző kommentet egy bejegyzéssel följebb akartam bevésni, de lecsúszott.

Comments are closed.