Kétéltű..

Kétéltű lett belőled pár napra, ott Sirokon, alakultál át és lettél egyszerre mozgó és motorozó, ki s be lélegző, ámuló és bámuló csajszi, mert annyi és olyan járművet nézhettél, hogy tejóég. A IX. Siroki motorostalálkozó látott vendégül a hétvégén téged, meg még többezer motorbolond vagy szimpatizáns emberkét, és hagyott benned olyan mély nyomot, hogy egy életre szólt ez fix. Még az sem térít el ettől, hogy egy pár barom olajjal locsolta fel a fesztiválra tartó utat, kitudja milyen abberált okkal, de hálistennek semmilyen következménye nem lett…

Persze lehetne azt mondani, hogy minden fesztivál ugyanolyan és ugyanarról szól, de ebben az esetben ez nem áll helyt, mert annyi minden másról szólt ez a találkozó. A fesztivál maga a Mátra egyik gyönyörű völgyében került megrendezélsre, ami már önmagában is egy csoda, annyi szép fát, erdőt és természetet régen láttál már az odautazás során is. Bejutni is rém egyszerű volt, nem motoztak át, nem kérdezték van e nálunk alkohol és az a maroknyi (!!!) biztonsági őr is annyira jófejnek bizonyult, hogy le a kalappal a Stray Dogs szervezőgárdája előtt. Mit még olyan dolgokkal is tetéztek, hogy biztosítottak szalmát a hálószákok alá, és a toitoi is teljesen rendbe voltak, annak ellenére, hogy egyhetes volt a fesztivál! A kiszolgálás gyors volt és normális, a sör meg 250 Sopron városából és lehetne sorolni még sokáig a pozitívumokat, de a legnagyobb élmény maga a hangulat.

Mert tényleg olyan ez az egész, mint egy nagy család, iszonyúan összehozza az embereket az egy közös hatalmas imádat, amit a motorok és motorozás szenvedélye duzzaszt ekkorára. Folyamatosan jöttek, mentek köztetetek az épített a gyorsulási és cross motorok, persze Harley-k és őskövületnek számító Pannóniák egészen a többmilliós Ducati-k és Hondák közt. Sokan zuhanyozni is motorral mentek, mi az első félórában kicsit félelemmel töltött el, de aztán azt érezted, hogy minden motoros ugyanúgy figyelt a gyalogokra, mint ahogy fordítva is, és annyira természetesnek tűnt!

A program is nagyon tartalmas volt, ami ugyan csak este szólt zenéről, napközben a motoroké volt a főszerep. Például egy hatalmas kb 60 fokos emelkedőn kellett feljutni, mi elsőre nem oly durva, de ha elmondod, hogy speciális mentők hozták le aztán a motorokat csörlővel, akkor azért már elképzelhető, hogy mennyire volt meredek. A győztes egyébként 97 métert tett meg… És volt iszapbuli motornak, s motorosnak egyaránt, meg triál-show, és felvonulás is. A legidősebb motoros a 87 éves Pistabá volt, a legfiatalabb pedig pár hónapos. Sokan családostól jöttek kempingezni, mindenfrajta motorokkal.

Koncertekről talán csak pár szó , láttad a Beatrice-t, Feri-bácsi nagyon aktívan nyomta, és Bikini-t is, meg aztán a tribute AC/DC zenekart is. Messzemenőkig lehetne magasztalni a hangosítást, amit egyébként egytől-egyik megköszöntek a zenekarok is, méltán több fesztivál is megirígyelhetné, főleg, hogy nem a zene volt a központi téma ezen a feszten… Aztán szombat éjjel P-Mobilékat, az azt követő Kárpátiát meg már ki akartad hagyni, inkább barátokkal múlattad az éjjelt, egészen világosig.

Megérte, ízirájder öcsém!

4 thoughts on “Kétéltű..

  1. turo

    Kárpátia nem is volt… 😀

  2. turo

    Kárpátia nem is volt… 😀

  3. 2007-ben? 😀

  4. 2007-ben? 😀

Comments are closed.