sziget 2007 előzetes

2007.08.08. a nulladik napon elgétézhet, aki akar, én csupán az első nap fogok kizarándokolni, s talán meg sem állok a wan2 színpadik, ahol yonderboi, a nitzer ebb és a zseniális u.n.k.l.e. fogja váltogatni egymást. ez utóbbinak júliusban jön ki az új albuma, de nem hinném, hogy a koncerten thom yorke, 3D, richard aschcroft, ian brown vagy ian astbury közül bárki is vendégszerepelne majd. ettől függetlenül az orgazmus garantált. a party arénát timo maas fodja befűteni először.

2007.08.09. ha minden igaz, ismét lesz drum club a mokkában, melyet kedden asc és fracture fog szétvetni finom, de határozott basszusok segítségével. de előtte mindenképp meg kell nézni a the chemical brotherst a nagyszínpadon. gitárfejek tobzódhatnak kicsit a német gentlemanre és damon albarn legújabb projectjére, amelynek neve legalább annyira hosszú, mint amennyire jelentéktelen a cucc a gorillazhoz képest. a party arénában a plump dj’s brékel majd veszettül.

2007.08.10. pénteken skiny puppy fogja megismételni tavalyelőtti véres ökörködését a hammerworld színpadon, míg a wan2-ban a fun-da-mental tribálozik elektro ritmusokra. a nagyszínpad a francia techno istenségé, laurent garnier-é és a brit madnessé lesz, poptarisznyák csöröghetnek a rózsaszín antinő hülye slágereire. a party arénában goldie fog csúnya basszusokat pakolászni.

2007.08.11. a 11 óra utáni programok azt hiszem, nem fognak izgatni, mivel a nagyszínpadot a nine inch nails szedi szét, hozzájuk képest a the rakes és a the hives csücsöri unplugged lesz majd, meglásd. (főleg, ha hanyagolják a buzidiszkós új albumot.) a wan2 sátorban újabb francia techno-house legenda, cassius fog csodálatos szettet nyomni, remélhetőleg rengeteg daft punk bootleggel díszítve. a party arénában dave clark veri ki a szuszt azokból, akikben még maradt.

2007.08.12. a vasárnap meglehetősen szellős, habár idén sem fogok elmenni a faithless bulija mellett, s valszeg lecsekkelem sinead o’connor hajhosszát is. a party arénában satoshi tomiie csörömpöl majd.

2007.08.13. újabb felejthetetlen napnak nézünk elébe. a hammerworldön napalm death játszik azt, ami egy napalm death névre hallgató bandától elvárható, a wan2-ban hyper nyom prosztó breaket, majd az izlandi gusgus játszik lounge house muzsikákat (fél karom adnám egy hafdis kameóért), s mielőtt megkérdeznéd, mi ebben a napban a különleges: ez lesz az a hosszan kitartott pillanat, amikor a tool megtanítja az összes többi zenekart zenélni. a party arénában dj hell.

2007.08.14. a szigetet chris cornell zárja (ha már az audioslave sikeresen feloszlott), előtte/utána juliette (lewis) and the licks rockol majd, meg persze a the killers. a party arénát nem tudom, ki búcsúztatja majd, de valaki azok közül, akiket még nem sikerült beosztani: annie nightingale (valszeg a plump dj’s-szel egy napon), blame (inkább goldie-val), simon bassline smith (szintén goldie-val), a booka shade (no, ők esélyesek) vagy a deep dish.

hát vazze, ha nem ez lesz minden idők legjobb sziget fesztiválja, akkor nem tudom, mi.