nothing,nowhere. ismét a Dürerbe készül!

Világ körüli turnéra indul az új évtized egyik legnagyobb hiphop ígéretének tartott nothing,nowhere., a koncertsorozatnak pedig végre magyar állomása is lesz: december 8-án a Dürer Kertben hallgathatjuk meg az amerikai rapper experimentális produkcióját.

Kevés hitelesebb és szerethetőbb egyéniség tevékenykedik a kortárs hip-hop színtéren, mint Joe Mulherin. A magány- és természetkedvelő vermonti srác gyerekkora óta foglalkozik zenéléssel; ehhez képest a nothing,nowhere. projektbe csupán 22 évesen vágott bele. 2015-ben megjelent, nem hivatalos debütalbumát a trap és a Midwest emo nászából született, nyers, fojtogató hangvételű szerzeményekkel töltötte meg: ezekben tetten érhetők Joe kedvenc post-hardcore bandáinak hatásai, csakúgy, mint a múlt évtized második felében a könnyűzenei piacot letaroló, sűrűn autotune-olt Soundcloud-rap hullám.

https://www.youtube.com/watch?v=XedrXl-aiBA

A kivételes tehetséget csillogtató produkcióra hamar felfigyeltek a profik, és két EP után a Fall Out Boy zenészei saját kiadójukhoz szerződtették Joe-t. Az együttműködés gyümölcse a 2017-es, CD-formátumban is megjelent Reaper album, amelyen n,n. egyik gyerekkori kedvence, a Dashboard Confessional is vendégszerepelt. A Reaper egy jóval érettebb, professzionálisabb megszólalású összképet festett a produkcióról, amelyet az első interkontinentális turné és a Twenty One Pilots-ot is soraiban tudó Fueled By Ramen-nel való szerződés követett. A 2018-as ruiner album az eddigi vonalat tökéletesítette tovább, melynek nyomán egyre nagyobb közönség ismerhette meg a nothing,nowhere. nevet. Ezt követően került képbe az újhullámos hiphop szcénába is bedolgozó Blink-182 dobos, Travis Barker, akivel a tavaly ősszel készített Bloodlust EP már egyértelműen a nagyközönségnek szólt; jövőre pedig a hírek szerint a negyedik nothing,nowhere. korongot is hallhatjuk a Dürerben.

A nothing,nowhere.-ben a sikerek ellenére is Joe maradt a kizárólagos dalszerző. Művészete mentes a hiphop kultúrában megszokott nárcisztikus attitűdtől, szövegei nagy része az emo/HC gyökereknek megfelelően érzelmes és önreflexív, emellett rendkívül részletgazdag. Gitárdallamai fülbemászók, miközben hatalmas érzelmi töltetet hordoznak, így biztosra vehető, hogy maradandó élményekkel tér haza mindenki, aki kilátogat a koncertre. Figyelembe véve, hogy 2018-ban még csupán a Dürer kistermében lépett színpadra, könnyen előfordulhat, hogy utoljára láthatjuk n,n.-t klubkörnyezetben, mielőtt végleg kinövi a helyet.

A 2020. december 8-án rendezett koncertre a Tixa online pénztárában 5500 Ft-ért jehet jegyet vásárolni, support fellépőkről később várható hír. További infókért kövessétek az esemény hivatalos oldalát!