10+1 koncert, amit semmiképp ne hagyj ki az idei Szigeten! (1.rész)

Jövő héten indul a legnagyobb zenei fesztivál, a – ki ne tudná – Sziget! Kell egy hét együttlét – anno ezzel a szlogennel indult útjára a Diák/(később) Pepsi Sziget és bár a jelmondat azóta már módosult Love Revolution-re, a fesztivál az egy hetes időtartamból egy napot sem veszített. Egy hét rettentő hosszú idő, a program sok helyen rendkívül zsúfolt is, ezért próbáltuk összeszedni a legizgalmasabb, legjobbnak ígérkező fellépőket nektek. Két részes sorozatban tálaljuk most őket, ha kihagytunk valakit, ne tartsátok magatokban!

 • Ki/kik? Foo Fighters
 • Mikor? kedd 20:30
 • Hol? Nagyszínpad
 • Miért? Hogyan is kezdhetnénk másként egy ilyen listát, mint a Sziget valaha volt legdrágább előadójával, aki az idei fesztivál End Show-ját (bár ezt a kifejezést a Szigetesek elengedték idénre) fogja prezentálni. Nem is olyan régen stadionkoncerten járt nálunk Dave Grohl csapata és szó szerint csak kerestük az állunkat:

Nem voltak különösebb elvárásaim, de úgy jöttem ki, hogy ez bizony egy baszott jó koncert volt, életem egyik legjobb koncertje, ha nem „a”, és most nem túlzok, szóval elégedetten pipáltam ki a bakancslista ezen pontját.

Ha esetleg valami hasonló most is megesne, azt egyáltalán nem bánnánk J

Foo Fighters – Learn To Fly (Official Music Video)

Foo Fighters’ official music video for ‘Learn To Fly’. Click to listen to Foo Fighters on Spotify: http://smarturl.it/FooFSpotify?IQid=F… As featured on Greatest Hits. Click to buy the track or album via iTunes: http://smarturl.it/FFGHiTunes?IQid=Fo… Google Play: http://smarturl.it/FFLTFplay?IQid=Foo…

 • Ki/kik? Frank Turner & the Sleeping Souls
 • Mikor? szerda 18:30
 • Hol? A38 sátor
 • Miért? Anno, a 2014-es A38-as koncertje előtt kollégánk készített egy elég korrekt Frank Turner dossziét, ami a mostani koncertre is remek hangolódás lehet. A fickót többször láthatta már a magyar közönség klubokban zenélni és elképesztő, ahogyan élvezi a bulijait, a meglepetés magyarul énekelt számokról nem is beszélve. Garantálhatjuk, hogy ha az idei Sziget első napján az A38 sátor felé visz az utatok kora este, nem hagyjátok el szomorúan a placcot! Ha szükség lenne még egy kis noszogatásra, csak annyit mondunk: olimpiák megnyitóira azért nem szoktak holmi kóklereket meghívni zenélni…

I Still Believe – Frank Turner – Official Video

Official video for „I Still Believe”, the new single from Frank Turner, taken from the „Rock & Roll” EP, due for release December 2010. New album due early 2011. Directed by Ben Morse, starring the band, Frank, and friends. (c) & (p) 2010 Xtra Mile Recordings Ltd. www.frank-turner.com

 • Ki/kik? Wanda
 • Mikor? szombat 20:15
 • Hol? A38 sátor
 • Miért? A 2012-ben alakult osztrák indie bandáról bevalljuk őszintén, nem sokat tudtunk a programok böngészése előtt. A zenekar hangzása és fellépéseinek ereje azonban egyértelműen azt üzeni: ezt a koncertet kár lenne kihagyni! Akit nem ijeszt meg a német nyelvű indie zene, ellenben fűti a kiváncsiság, hogy a sógoroknál hogyan tolják ezt a műfajt, irány szombaton az A38 sátor!

Wanda – Ciao Baby (Official Video)

Das neue Wanda Album „Ciao!” erscheint am 6.9.2019. Hier vorbestellen: https://umg.lnk.to/Ciao Album und exklusiven Ticket Presale Code jetzt bestellen: https://wanda.universal-music.de/ Die Single „Ciao Baby” kann hier gestreamt werden: https://umg.lnk.to/CiaoBaby CIAO! Tour 2020: 25.02. Würzburg (DE) – Posthalle 26.02. Mannheim (DE) – Rosengarten 28.02. Berlin (DE) – Max Schmeling Halle 29.02.

 • Ki/kik? Of Mice & Men
 • Mikor? szerda 22:00
 • Hol? A38 sátor
 • Miért? Pár évvel ezelőtt a Nova Rockon futottunk beléjük az egyik Nagyszínpadon és nem mondom, ott is ragadtunk a koncert végéig. Talán a Nova Rock az igazi terepe a metalcore bandának, de szerencsére azért a Szigetről sem tűnt még el teljesen a zúzósabb zene. Örüljünk ennek és zúzzunk egy jót az A38 sátorban az első nap estéjén!

Of Mice & Men – Bones Exposed (Official Music Video)

iTunes: http://smarturl.it/omm-restoring-force Merch: http://riserecords.merchnow.com/catalogs/of-mice-and-men It’s like loving a lion that cannot be tamed, I snap at the thought or the sound of your name. Pulling teeth from my stomach, you’ve been eaten alive. My blood fills your lungs, my soul, your inside. My feet they stand on ashes, from the fires that you’ve made.

 • Ki/kik? Florance + The Machine
 • Mikor? hétfő 21:30
 • Hol? Nagyszínpad
 • Miért? Legutóbb négy éve (jesszus, ilyen rég volt? nem tűnt többnek kettőnél!) lépett fel a Florance + The Machine a Sziget Nagyszínpadán. Idén megkapták a hétfői nap fő műsoridejét, mi pedig nagy várakozásokkal tekintünk a koncert elé. Hogy miért? Azért, mert legutóbb is ilyen élményekkel gazdagodtunk:

Éteri hangja és elegáns mozdulatai olyan könnyedén áramoltak, hogy attól a halál is csak megszépülhet. Slágeresebb számainál pedig többször eszembe jutatta, hogy ha évtizedekkel korábban születik, akkor most a genetikusok azt kutatnák, hogy van-e bármilyen unokatestvéri kapcsolat közte és Janis Joplin között.

Florence + The Machine – Hunger

Celebrate the 10 year anniversary of ‘Lungs’ with special edition re-release on August 16th – https://FATM.lnk.to/Lungs10 Official Store: http://po.st/FATMStore3 Join Florence online: https://www.facebook.com/florenceandthemachine http://www.twitter.com/flo_tweet http://www.instagram.com/Florence Follow Florence on Spotify: http://po.st/FlorenceSpotify Sign up for updates: http://www.florenceandthemachine.net

Ne menjetek messzire, hamarosan érkezünk cikkünk második részével!

Sziget
2019.08.07-13.
Budapest, Hajógyári sziget
https://szigetfestival.com/