Airbourne és Cradle of Filth a FEZEN első bejelentésében

Hard rock és black metal – ismét a keményebb arcát mutatjuk előszőr a 2019-es FEZEN-nek. Két zenekarral kezdjük a jövő évi FEZEN névsorolását: a bemelegítő szerdai napra érkezik a hetvenes évek hard rockját a kétezres évek lendületével újratöltő Airbourne, péntekre pedig a black metalt gótikában alaposan meghempergető Cradle of Filth. A FEZEN 2019-ben is két nagyszínpaddal és több kisebb zenei helyszínnel várja a fesztiválozókat Székesfehérvárra július 24-27. között.

Az O’Keeffe testvérek nem nagyon titkolják, hogy kik voltak a zenéjükre legnagyobb hatással, a nagy előd AC/DC-hez hasonlóan szintén ausztrál Airbourne a hetvenes évek rockzenéjét tölti újra a kétezres évek lendületével, olyan koncertélményt nyújtva, ahonnan egy hard rock rajongó sem távozhat csalódottan. A FEZEN beköltözőnapján egészen biztosan annyi energiával töltik fel a közönséget, ami könnyedén kitart a fesztivál vasárnap reggeli zárásáig.

Az ausztrál hard rock brigádriffben úszó rock and rolljánál sokkal megtervezettebb,”színpadiasabb” koncertet várhatunk a brit Cradle Of Filth-től. DaniFilth és zenekara közel 30 éve csomagolja horrorköntösbe extrém metalzenéjüket, így mára a sokkolás valóban kifinomult eszköztárával rendelkeznek.Különleges zenekar az övé, rétegzenéjük ellenére is helyet kapnak a mainstreamzenei magazinokban és a fesztiválok színpadain. A FEZEN-en július 26-ánborzonghatunk a Cradle Of Filth vezetésével.

Az első fecskék után hamarosanérkezik a többi is, még idén is jelentkezünk újabb nevekkel, nem csak akeményebb stílusokból. A korábbi évekhez hasonlóan 2019-ben is egyarántmegtalálható lesz a rock-metal és a pop-rock stílus a FEZEN-en. Már kaphatók abérletek és a napijegyek is a fesztiválra, és karácsony előttextrakedvezménnyel juthatnak hozzá.

FEZEN Fesztivál
Székesfehérvár
2019. július 24-27.