Strand 2018: Új színpad, új nevek és új fesztiválhimnusz

Most, hogy túl vagyunk már a Volton és a Soundon, csupán 2-3 nagyobb fesztivál maradt hátra a szezonból, melyet a tavaly jubilált Strand fog lezárni majd augusztus 21. és 25-ike között Zamárdiban. 

Bár a line-up még alakulóban, azért nagyjából kezd kristályosodni az idei év programtáblája. Ehhez nyújtott segítséget a szervezők múlt heti Facebook posztja, melyben a fesztiválozókat kérdezték, hogy milyen Balatonhoz köthető neveket adnának egyes színpadokhoz.

Érkeztek a szellemes ötletek, mint például a másnapozó, szőrös hátú német nyugdíjas, delfines-csúszdás, vagy például az egyik kedvencem, a Stég stage.

Ám végül a Lángos név lett a befutó, így egy vadiúj színpaddal gazdagodott a Strand Fesztivál, ahol a magyar szcéna apraja-nagyja is tiszteletét teszi. A teljesség igénye nélkül az Ivan & The Parazol, az AWS, a Fran Palermo, ByeAlex és a Slepp, Deniz, az Ocho Macho, az Elefánt, Esti Kornél és a Supernem. De nem feledkeztek meg a feltörekvő zenészekről sem; ott lesz a Jackie’s Gun, a ZTM Group, a Before The Last, a Foreland, Z!ENEMi, Before The Last és a Nagy-Szín-Pad! jelöltjei, köztük Antonia Vai, Amigod és az NB.

Elektronikus zenei fronton DJ Izil, Pixa és a Bladerunnaz nagyjai (Mindscape, Ian Autorun, Raise Spirit, Statik) Friction-nel, a d’n’b veterán legendájának vendégszereplésével táncoltatnak majd.

Egy fesztivál fellépősora mellett a fesztivál himnusza is fontos, hisz nem mindegy, hogy mit hallgat az ember két koncert közti helyfoglalás vagy pisi- és sörszünet közben. Ezért biztosra mentek a szervezők és több himnusszal is készülnek, melyek közül a legfrissebb a The Biebers és Fura Csé közreműködésével valósult meg.

Strand Fesztivál
Zamárdi
Augusztus 21.-25.
Jegyvásárlás, egyéb infók
Facebook esemény