Bánkitó 2018: itt vannak az első nevek!

Érkeznek a hazai fesztiválokról egymás után a bejelentések – itt van már az idei Bánkitó első adag neve is! Az első eresztésben északról újhullámos punkokat, keletről techno-t, itthonról pedig néhány klasszikust mutathatnak be. Persze mint mindig, a veteránok mellett most is gondoltak a még csak feltörekvő újoncokra, akiknek a fesztivál látogatói lesznek az eddigi legnagyobb közönségük.

bkt
foto: bankito.hu

A Bánkitó Fesztivál zenei programja különleges hópihe Magyarországon. A bánkitós közönséggel, az ország legnagyobb kisfesztiváljaként még mindig megengedhetik maguknak, hogy kísérletezzenek, és igénykövetés helyett igényteremtéssel próbálkozzanak. Ebbe nem csak az tartozik bele, hogy még feltörekvő, kevésbé ismert hazai bandákat léptethetnek fel a nagyközönség előtt, hanem az is, hogy az ország legkisebb nagyfesztiváljaként itthon kevésbé ismert külföldi fellépőket is el tudnak hozni. Emellett minden évben készülnek egy bejáratott, jól ismert és nemegyszer meglepő hazai fellépővel, ami legalább a Quimby álneves fellépése óta hagyomány Bánkon.

Iceage – Forever

From the new album Plowing Into The Field Of Love, out October 6/7 and available for pre-order: http://smarturl.it/FieldofLove Directed by Catherine Pattinama Coleman (full credits below) http://iceagecopenhagen.eu/ http://iceagecopenhagen.blogspot.com/ http://www.matadorrecords.com/ http://escho.net/ Pre-order the album from iTunes: http://smarturl.it/FieldofLove Pre-order the album from Amazon: htpp://smarturl.it/Field_of_Love Pre-order the album from Matador: http://www.smarturl.it/mata.FieldofLove Pre-order the

A nemzetközi felhozatal egyik legfontosabb képviselője idén az Iceage (DK) zenekar, adán punkkvartett. A banda tagjai még tinédzserek voltak mikor 2011-ben első albumukat a Pitchfork, a Rolling Stone és az NME is az év egyik legjobb lemezének választotta, majd ezt követően több soron végigturnézták a világot. Nem kétséges, hogy az Iceage misztikus, sötét, elborult hangulata 2013-as Düreres koncertjük és egy hosszabb pihenő után újra magával ragadja majd a magyar közönséget.

Acid Arab live @ L’Aérosol for Cercle

Acid Arab live @ L’Aérosol for Cercle ☞ Acid Arab https://www.facebook.com/acidarab/ https://soundcloud.com/acid-arab Thanks to L’Aérosol for their warm welcome (https://www.facebook.com/LA%C3%A9rosol-663749553822771/) Thanks to our partners: Radio Nova, Trax Magazine, TSUGI, A NOUS Paris, Greenroom, ONLY TECHNO, Techno Germany, Mr. After Party, Deep House Tech House Minimal Techno, Partyinfo.si & We Are Pulse.

A másik bejelentett külföldi fellépő, az Acid Arab (FR) formáció Dánia rideg gitárzenéjének tökéletes ellentéte. A francia DJ duó 4/4-re hangolt közel-keleti zenéket játszik a térség különböző kultúráit európa legkúlabb tánczenéivel ötvözve. Mikor nem a világ legmenőbb szórakozóhelyein csapnak bulikat Svájctól Angliáig, Párizs leghíresebb klubjában, a Chez Moune-ban rezidenskednek.

…és akkor nézzük a a hazai frontot! A Bánkitó idei veteránjai a Hiperkarma, akik azóta ikonikussá vált, gyakran „generációs lemez” jelzővel illetett cím nélküli első nagylemezükkel 2000-ben rukkoltak elő, az azóta eltelt 18 évben pedig még három másikkal követték, koncertekkel itthon és a határon túl mindenfelé.

hiperkarma – délibáb (official video)

iTunes: https://goo.gl/mfyP6W Deezer: https://goo.gl/ZCLNC1 Spotify: https://goo.gl/NFcbWN Googleplay: https://goo.gl/MZxcFY Korlatlanzene: https://goo.gl/0GvCsw FACEBOOK: http://facebook.com/hiperkarmaofficial INSTAGRAM: http://instagram.com/hiperkarmaOfficial TWITTER: https://twitter.com/rakenroll2000 SNAPCHAT: @felejto lyrics, music – Bérczesi Róbert | @hiperkarmaOfficial Director / Editor / DOP – Lippai Balázs | @lippaibalozs Actress – Farkas Krisztina | @zupmusic, @krisztina_volkova Infrared tech-support: Bende Csaba | @zenefesto Creative Producer:

Szorosan követi a Hiperkarmát az Esti Kornél zenekar, akik 2006-os megalakulásuk óta, négy lemez és megszámlálhatatlan fellépés után már könyvelhetik is maguknak a helyet a magyar alter valhallában Kispálék mellett.

Érkezik még a  Middlemist Red, akik minden évben csurig zengetik az Északi Szinpadot és továbbra is az ország elsőszámú pszichadelikus rockbandájának számítanak. Ugyanitt erősít majd a Blahalousiana is, akik hazánk legjobban hangszerelt időutazós popformációjaként könnyen elfelejtetik az emberrel, hogy ‘18-at, ‘28-at vagy ‘68-at írunk. Szabó Benedek és bandája, a Galaxisok is visszatérnek a tóra. Bár az új zongorás-balladás albumuk még őszig várat magára, a régi tábortüzes-gitáros slágerek mellett azért számíthat a bánki közönség pár vadonatúj számra is.

Lesz még Dope Calypso, Deep Glaze és Rock Band For Old Men, valamint Krúbi koncert is, további nevek és infók pedig hamarosan érkeznek!  

Bánkitó Fesztivál
2018. július 11-17.
Bánk
További infók erre