Rockmaraton 2018 – újabb három külföldi név!

Ha továbbra is ilyen gyakorisággal potyogtatja a Rockmaraton a fellépőket, januárban már a teljes lineupon karikázgathatjuk nyálcsorgatva a kedvenceinket. A harmadik bejelentéscsomag ismételten tíz hazai bandát és három külföldi húzónevet tartalmaz: a 2018-as Rockmaratonon már biztosan fellép az Iced Earth, a The Toy Dolls és a Thy Art Is Murder!

12 remek stúdióalbum és több, mint 30 évnyi metalban eltöltött szolgálat igazolja az Iced Earth kultikus státuszát a műfajban. A klasszikus brit heavy metalt különlegesen progresszív irányból, komor hangvétellel megközelítő zenekar állóoszlopa a ritmusgitáros Jon Schaffer, aki fő dalszerzőként és egyedüli alapítótagként tette tényezővé a csapatot a színtéren, olyan briliáns művekkel, mint a fantasy-koncepciójú Something Wicked This Way Comes, vagy a banda legjobbjának tartott Dystopia. A főnök oldalán eközben jöttek-mentek a zenészek, mely rendezetlenség jópárszor megakasztotta a benda szekerét; mindezek ellenére az Iced Earth 2017-ben is hasít, jövőre pedig már a méregerős Incorruptuible koronggal fogják elkápráztatni a Rockmaraton közönségét!

Iced Earth – Clear the Way (December 13th, 1862) (a 2017-es Incorruptible albumról)

ICED EARTH – Clear The Way (December 13th, 1862) (Lyric Video)

Taken from the new album „Incorruptible”. GET IT NOW: http://smarturl.it/INCORRUPTIBLE Get this track on iTunes: http://smarturl.it/clearthewayITUNES ICED EARTH – Clear The Way (December 13th, 1862) (Lyric Video). Century Media Records 2017.

A The Toy Dolls koncertjének ismét a punkok örülhetnének – de garantáltan mindenki fog, mert a veterán brit punkbanda bolond, pattógós zenéje mellett nem lehet széles vigyor nélkül elmenni. A zenekari főnök, Michael „Olga” Agar még a Sex Pistols és a The Clash fémjelezte korszakban ragadott gitárt, ám az ő bandája a fentiekkel ellentétben túlélte a fiatal éveket, hogy a mai napig hirdesse, milyen féktelen és őrült volt a punk londoni bölcsője. A Rockmaraton mindig is vevő volt az efféle nosztalgiára, így júliusban őket is viszontláthatjuk a Szalki-szigeten.

The Toy Dolls – Dig That Groove Baby (az 1982-es Dig That Groove Baby albumról)

Toy Dolls – Dig that groove baby

Friday Night Is Bath Night This Is What They Say We Are Gonna Dig The Groove, We’ve Waited All Day We Wear Trendy Trousers With Belts A Mile Too Long We Are Gonna Catch The Bus Into The Town We Are Boogie On Down…

Az AC/DC, a Midnight Oil és a Parkway Drive után újabb ausztrál banda követeli magának a világhírnevet: a Thy Art Is Murder pedig mindhárom legendára köröket ver durvaságban. A deathcore szép lassan kinövi a kezdeti gyermekbetegségeit (vagy a bandák nőnek ki a deathcore-korszakukból?), így a csapat idei Dear Desolation albumán már érezhetően érettebb és összeszedettebb képet mutat magáról, figyelemre méltó keverékét produkálva az oldschool death metalnak, és annak ’core-osított, XXI. századi megfelelőjének. Júliusban garantált az arcletépős show Dunaújvárosban!

Thy Art Is Murder – Slaves Beyond Death (a 2017-es Dear Desolation albumról)

THY ART IS MURDER – Slaves Beyond Death (OFFICIAL MUSIC VIDEO)

Official music video for „Slaves Beyond Death” from Thy Art Is Murder’s fourth studio album, DEAR DESOLATION, out now via Nuclear Blast Entertainment (Worldwide) and Human Warfare (Australia + New Zealand). Order at http://www.thyartismurder.net.

A headlinerek mellé szokás szerint 10 magyar zenekart is kaptunk, belőlük az alábbi képen tudtok szemezgetni (tuti tipp: AWS, Omega Diatribe!). A Rockmaraton Fesztivál 2018-ban is a szokásos helyszínen, a dunaújvárosi Szalki-szigeten kerül megrendezésre, július 9-14 között. Elővételes bérletek 14990 Ft-ért kaphatóak a Ticketportal és a TIXA rendszerében (utóbbin SZÉP kártyával is). Jelenleg még elérhető a 19990 Ft-os VIP kiegészítő jegy is (csak megváltott bérlettel) mely az alábbi szolgáltatásokat foglalja magába: VIP kemping és vizesblokk; VIP terület saját kocsmával, étteremmel és wifivel; VIP parkoló; Rockmaraton merch csomag; az árból pedig 5000 Ft lefogyasztható a VIP kocsmában. További infókért csatlakozzatok a hivatalos fb-eseményhez!