Rockmaraton 2018 – újabb három külföldi név!

Ha továbbra is ilyen gyakorisággal potyogtatja a Rockmaraton a fellépőket, januárban már a teljes lineupon karikázgathatjuk nyálcsorgatva a kedvenceinket. A harmadik bejelentéscsomag ismételten tíz hazai bandát és három külföldi húzónevet tartalmaz: a 2018-as Rockmaratonon már biztosan fellép az Iced Earth, a The Toy Dolls és a Thy Art Is Murder!

12 remek stúdióalbum és több, mint 30 évnyi metalban eltöltött szolgálat igazolja az Iced Earth kultikus státuszát a műfajban. A klasszikus brit heavy metalt különlegesen progresszív irányból, komor hangvétellel megközelítő zenekar állóoszlopa a ritmusgitáros Jon Schaffer, aki fő dalszerzőként és egyedüli alapítótagként tette tényezővé a csapatot a színtéren, olyan briliáns művekkel, mint a fantasy-koncepciójú Something Wicked This Way Comes, vagy a banda legjobbjának tartott Dystopia. A főnök oldalán eközben jöttek-mentek a zenészek, mely rendezetlenség jópárszor megakasztotta a benda szekerét; mindezek ellenére az Iced Earth 2017-ben is hasít, jövőre pedig már a méregerős Incorruptuible koronggal fogják elkápráztatni a Rockmaraton közönségét!

Iced Earth – Clear the Way (December 13th, 1862) (a 2017-es Incorruptible albumról)

A The Toy Dolls koncertjének ismét a punkok örülhetnének – de garantáltan mindenki fog, mert a veterán brit punkbanda bolond, pattógós zenéje mellett nem lehet széles vigyor nélkül elmenni. A zenekari főnök, Michael „Olga” Agar még a Sex Pistols és a The Clash fémjelezte korszakban ragadott gitárt, ám az ő bandája a fentiekkel ellentétben túlélte a fiatal éveket, hogy a mai napig hirdesse, milyen féktelen és őrült volt a punk londoni bölcsője. A Rockmaraton mindig is vevő volt az efféle nosztalgiára, így júliusban őket is viszontláthatjuk a Szalki-szigeten.

The Toy Dolls – Dig That Groove Baby (az 1982-es Dig That Groove Baby albumról)

Az AC/DC, a Midnight Oil és a Parkway Drive után újabb ausztrál banda követeli magának a világhírnevet: a Thy Art Is Murder pedig mindhárom legendára köröket ver durvaságban. A deathcore szép lassan kinövi a kezdeti gyermekbetegségeit (vagy a bandák nőnek ki a deathcore-korszakukból?), így a csapat idei Dear Desolation albumán már érezhetően érettebb és összeszedettebb képet mutat magáról, figyelemre méltó keverékét produkálva az oldschool death metalnak, és annak ’core-osított, XXI. századi megfelelőjének. Júliusban garantált az arcletépős show Dunaújvárosban!

Thy Art Is Murder – Slaves Beyond Death (a 2017-es Dear Desolation albumról)

A headlinerek mellé szokás szerint 10 magyar zenekart is kaptunk, belőlük az alábbi képen tudtok szemezgetni (tuti tipp: AWS, Omega Diatribe!). A Rockmaraton Fesztivál 2018-ban is a szokásos helyszínen, a dunaújvárosi Szalki-szigeten kerül megrendezésre, július 9-14 között. Elővételes bérletek 14990 Ft-ért kaphatóak a Ticketportal és a TIXA rendszerében (utóbbin SZÉP kártyával is). Jelenleg még elérhető a 19990 Ft-os VIP kiegészítő jegy is (csak megváltott bérlettel) mely az alábbi szolgáltatásokat foglalja magába: VIP kemping és vizesblokk; VIP terület saját kocsmával, étteremmel és wifivel; VIP parkoló; Rockmaraton merch csomag; az árból pedig 5000 Ft lefogyasztható a VIP kocsmában. További infókért csatlakozzatok a hivatalos fb-eseményhez!