Marky Ramone újra Budapestre jön – ezt látni kell élőben!

Szeptember 1-jén budapesten, az A38 Hajón játszik A legendás Marky Ramone Blitzkrieg nevű zenekara. A Ramones egykori dobosa bő másfél órában több mint 30 Ramones klasszikust ad majd elő, várhatóan a tőle megszokott minőségben és lelkesedéssel.

Marky Ramone Tommy Ramone 1977-es kilépését követően került a dobok mögé a mindenki által legalább a menő mintájú pólók és a Blitzkrieg Bop (tudjátok: „Áj, Ó, Lecgó!”) révén ismert The Ramonesba. Ez az esemény sem tegnap volt, azóta már nincs Ramones (tekintve hogy a tagok nagy része nem fogadta meg a Trainspotting című film kezdő mondatát, és az élet helyett a narkót választotta), viszont van helyette egy ilyen kvázi tribute banda, akik idén nyáron végigturnézzák a világot, szerencsére Sopront is útba ejtve. Mi ennek kifejezetten örülünk, mert: …nos, sokminden miatt, de leginkább, mert a Ramones mindig, mindenhol, minden formában kurva jó. (Ide sem írom, mit tegyen az, aki nem hallott még a Ramones-ról…)

 

2001-ben Marky is ott volt az együttes többi tagjával, amikor a Ramones-t beválasztották a Rock ‘N’ Roll Hall Of Fame tagjai közé. Ugyanebben az évben kapta meg a zenekar az MTV életműdíját is. Pár évvel később jelent meg a Raw című DVD, mely főleg Marky által rögzített home videókat tartalmazott a zenekar történetéből, és mind a mai napig ez a legsikeresebb DVD kiadványuk.

Marky zenekart is alakított Blitzkrieg néven, mellyel évek óta turnézik szerte a világban, bemutatva a Ramones dalait, ezzel is életben tartva a legendás örökséget. Saját bandájával olyan országokba is eljutott, ahova az eredeti csapatnak sosem volt lehetősége: Izrael, Dubai, Kína, Vietnam, Indonézia, Malajzia, Tajvan és a Fülöp-szigetek rajongói is Markynak köszönhetően hallották először élőben a Ramones dalait egy egykori taggal a színpadon.

Mi legutóbb két éve láttuk őket Sopronban, akkor ilyen jókat írtunk róluk:

Marky Ramone’s Blitzkrieg ének terén Andrew WK-val megsegítve. tudtam, hogy ott lesz a VOLTon az utolsó élő Ramone, mégis véletlenül csöppentem a koncertbe, a védőangyalom vezérelt arra, így nem kellett keményebb tortúrának kitenni fejemet az élmény kihagyása okán. a tele volt, de semmi tömegnyomor, bőven volt hely pogóra, kergetőzésre, mindegyikből volt bőven.
állat koncert volt! Andrew WK a világ legmocskosabb fehér pólójában és nadrágjában tökéletesen hozta az ősállatot. ez a zene, ez a koncert, ez az energia, ha mindenki csak a felét hozza ennek, akkor most nem lenne miért nyávognom. na de Markynak könnyű, ő megélte a hőskort, neki nem kell magyarázni, hogy mi a rákenroll.

illetve:

Ha definiálni kellene az energikus punkzenét, a sallangmentes, duma nélküli zúzást, akkor ez a koncert lenne megfelelő erre. Az egyik számnak még alig lett vége, máris kezdődött a következő, egy felesleges mondat sem volt a buliban. Persze a koncert főszereplője a doboknál ülő egykori Ramones tag Marky Ramone volt, aki tökéletesen tette a dolgát, de a csak erre az alkalomra énekesnek beálló Andrew WK is remekül tolta. A koncert maga alig volt több egy óránál, de a végén mégsem fanyalgott senki, ez egy nagyon korrekt buli volt!

Kell ennél több? Na ugye!

A banda szeptember 1-jén Budapestre is visszatér, ahol az A38 Hajón játszanak. A négy tagú felállásban Marky mellett Crazy Joe gitáros és Al Magno basszeros játszik majd, énekesként pedig az egy olasz Ramones tribute csapatból érkező John Fontaine-t hallhatjuk. Az estét hazai Bankrupt koncertje nyitja majd.

Marky Ramone’s Blitzkrieg
2015. szeptember 1., kedd 19 óra, Budapest, A38 Hajó
Belépő: 5490 Ft, early bird jegyek korlátozott számban, 4490 Ft-ért kaphatók az A38 Hajó jegypénztárában és a www.a38.hu oldalon.

Maradj még, olvass még! Csak neked ajánljuk:

Felemás hétvége + VOLT nagyértékelés A hétvégén véget ért az idei VOLT fesztivál a soproni Lővér kempingben. Az első két nap után (beszámoló itt) eléggé felemás folytatás következett, az összkép mégis pozitívnak mondható a fesztivál egészéről. A hajtás után 3-4. napi beszámolók és VOLT ...
csömör gyönyör – ahogy szerintem VOLT jöjjön a nagy coming out: fesztivál túlcsordulásom van. tekintve az elmúlt évek intenzív fesztiválozásait ez nem csoda,  az utóbbi időkben a szezon végére mindig jelentkeztek a tünetek, de a tél mindig eredményesen és tartósan, legalábbis a nyár végé...
Die Antwoord és Afrojack is érkezik a Szigetre Újabb nevek érkeztek a Szigetre az imént, mi pedig nem habozunk, máris tolmácsoljuk őket nektek. Az új bejelentésben van Grammy díjas zenész, vén punk fellépő és az elektronikus zene hívei sem lehetnek csalódottak, ők is kaptak új arcokat. Tehát, ról...