Beöltöznél a 30y-nal?

Itt a február vége, ez mit jelent? Nem, nem csak a mormota napját és a busójárást, hanem a farsangi, báli szezont is! Mondjuk az ebben a cikkben ajánlott eseményt nem feltétlenül neveznénk bálnak, de farsangi bulinak annál inkább!

Egy éve annak, hogy a pécsi 30y négy főre fogyott, és a tagok kicsit megálltak átgondolni az elképzeléseiket. Mindez azt eredményezte, hogy tavaly rengeteg új dallal jelentkeztek és ismét lendületbe hozták magukat. Az alap tételek nem változtak: fontos, hogy saját maguknak izgalmasak tudjanak maradni, érdekli őket, hogy mi a kockázata a zenélésnek, és ez 2015-ben is irányadó marad. Természetesen javában készül egy évindító dal, amelyhez klipet is forgatnak, hogy meg tudják nekünk mutatni egy nyilvános klippremier során február 27-én turnéjuk budapesti állomásán, a 30y farsangon a Dürer Kert nagytermében.

30y-koncerten lenni az a kettős érzés, amikor ordítva énekelnéd a dalokat és ugrálnál, mint egy őrült, közben meg néha csak állnál és hallgatnád a zenészeket, ahogy minden este otthagynak magukból egy darabot a színpadon. Mindkét esetben egy a biztos: a szíved ki fog szakadni a helyéről. Vendég a budapesti fiatalokból álló Magidom zenekar, mely per pillanat a 30y egyik kedvence, lehet, hogy épp emiatt:

30Y farsang, Magidom
Időpont: 2015. február 27., péntek, 20.00

Helyszín: Dürer Kert nagyterem (XIV., Ajtósi Dürer sor 19-21.)
Jegyek elővételben online és a Dürer Kertben: 1800 Ft