Ma nyit a Park!

Ez a Park más. Izgalmasabb, eredetibb, meglepőbb. Elsőként az arculat változott meg. Már ezzel is sugallva, hogy egy olyan hely lett 2014-ben a Park, ahol egyedi, a valóságtól elrugaszkodott világ épült föl.  Rengeteg érdekes és felfedezésre váró hellyel, tárggyal, installációval talákozhat mindaz, aki kilátogat a Soroksári út 60.-ba. A vizuális megújulás célja, hogy megmutassa a hely sokszínűségét és azt a felszabadult érzést, amit az ember csak egy 5 hónapig tartó fesztiválon élhet át, ahol bármi megtörténhet. Az új szlogen is ezt szolgálja: „Hagyd kint a valóságot!”

Nem csak arculatában, hanem tartalmában is megújult a Park. A Budapest Park az idei image-váltással egy új, mesésebb, varázslatosabb arcát mutatja meg a közönségének. Az idelátogató a helyszín minden sarkában talál majd valami érdekességet. Nagyszabású, monumentális színpadképet terveztünk, amely újszerű kialakításával, fényeivel meghatározó eleme lesz az egész szezonnak. Újdonság a Sörkert, ahol az asztaltársaságok az idei év Futball Világbajnokságát, illetve a Vizilabda Európa Bajnokságát nézhetik meg LED kivetítőn. Átalakult és megújult, illetve nevet is váltott a volt PopArt, ami mostantól a PARK DANCE ARENA nevet viseli, de továbbra is az elektronikus zenei helyszíne a Budapest Parknak, ahol a legnevesebb magyarországi és külföldi Dj fellépők biztosítják a minőséget és a jó hangulatot. Egy másik újdonság, hogy ugyanitt havi rendszerességgel hatalmas GOA bulik is helyet kapnak.

A Budapest Park zenei helyszínei mellett zöldfelületei is megújulnak, a Domb új dizájnt kap. Ezen a központi helyen asztalfoglalási lehetőséggel és felszolgálással tesszük kényelmesebbé és kicsit exkluzívabbá a területet, ahonnan minden jól belátható. A bejárat melletti Pihenőkert is újra bezöldült, tréfás kertészeti installációkkal és LandArtos megoldásokkal gyarapodott, így a horgolt pulcsit kapott fák mellett, a színes lampionok alatt a babzsákokon és csíkos függőágyakon lehet majd kipihenni a bulizás fáradalmait. A sok megújult helyszín mellett a Park összművészeti funkciója is bővül, a Bunker Kortárs Galéria mellett megtalálhatóak a Park területén szétszórva a nagyméretű műtárgyak és kinetikus szobrok, bálványok, kapuk és érdekes interaktív installációk, illetve az esték folyamán mindig fogunk találkozni valamilyen érdekes performansszal, előadással, utcaszínházzal.

Érdemes lesz már délután kilátogatni, munka után vagy buli előtt lazítani egyet, megkóstolni a változatos gasztronómiai kínálatunkat vagy akár inni egy jó hideg sört. Vagy épp egy finom bort, hiszen idén először lesz önálló borkínálatunk a Szekszárdi Borteraszon.

És akkor programok:

A nyitóhétvégén máris olyan nagy nevekkel kezdünk, mint a KISCSILLAG, vendégzenekar a ZUP (április 25. péntek), valamint a Parkban újra aktivizálódó 30Y, vendégzenekar az Anima Sound System (április 26. szombat).

A hazai zenei élet színe-java képviselteti magát idén is a Budapest Park színpadain.

április 30. – Copy Con, – Újra Veletek, vendégzenekar:  Derültégből

május 2. – Bikini, vendégzenekar: Steel Orange

május 3. – Alvin és a Mókusok, vendégzenekar: Nikson

május 8-9-10 – FINAL FEST:

május 8. –Belga, Andro, Dj Revolution, Katapult Dj… (Final Fest 0. nap)

május 9. – Pendulum DJ Set & MC Verse (UK), Stanton Warriors (UK), Cloud 9+

május 10.- The Carbonfools, Crookers (I), Thomas Newson (NL), Animal Cannibals…

május 15. – Ocho Macho lemezbemutató, vendégzenekar: Dannona és a ManGoRise

május 17.- Ghymes Best Of, vendégzenekar: Tárkány Művek

május 22.- Deák Bill Blues Band, vendégzenekar: Fekete Jenő és a Muddy Shoes

május 23.- Punnany Massif, vendégzenekar: D.O.G., Junkie Jack Flash

május 24.- Charlie, vendégzenekar: Váczi Eszter Quartet

május 29.- Leander Rising, vendégzenekar: Akela

május 30.- PASO, vendégzenekar: Afrodzaqm

május 31.- Akkezdet Phiai Live

Folytatva az előző évek hagyományát, idén is a sokszínűség, a minőség és a nagy formátum jellemzi a külföldi fellépők névsorát:

május 1. – EmirKusturica and The No Smoking Orchestra (SRB), vendégzenekar: Besh o droM

május 9. – FinalFest: Pendulum DJ Set&MC Verse (UK)

május 14. – Everlast (USA)

május 16. – Russkaja (A), vendég: Skafunderz

június 14. – Gogol Bordello (USA)

június 16. – Aerodrome Fesztivál (LIMP BIZKIT, ROB ZOMBIE, MEGADETH, POWERMAN 5000)

június 17. – Dropkick Murphys (USA)

július 1.- Protest The Hero (CAN), vendégzenekar: Monuments (UK)

július 22. – Sick Of It All (USA), vendégzenekar: Evergreen Terrace (USA)

július 24. – HIM (FIN)

július 26. – Dream Theater (USA)

július 29.- Joss Stone (UK)

szeptember 12.- Scooter (D) 20 years of hardcore show, vendégzenekar: Kozmix

„Hagyd kint a valóságot!”