Nemzeti Kasza Tibit mindenkinek! – hétvégi programajánló

Végre itt a jó idő, csiripelnek a madarak, előbújtak az első dekoltázsok is téli álmukból és egyre kevesebb hókotrót látni az utakon, szóval talán nem is lehetne szebb az idő mostanában. Ezért különösen nagy szemétség, hogy hétvégére érkezik egy komolyabb hidegfront, minden kerti party legnagyobb ellensége (najó, még a jégeső sem túl szerencsés). Mit tesz ilyenkor az elkeseredett fesztiválrajongó, aki végre egyszer már a szabad téren akart meginni egy sört a haverokkal a hétvégén? Fedett helyre vonul és kibulizza magát úgy rendesen! Nos, mi ehhez adunk segítséget, programajánlónk következik.

Pénteken indul a heti YOLO-járat az első vágányról, ami kezdésnek a Gozsdu Manóba fut be este kilencre, ahol az Index A Dal verseny győztese, a Middlemist Red és az első magyar Arctic Monkeys zenekar, a Confuse a Coala lép fel. Behopp 800. Maradva a Király utca környékén, aznap még Mocsok 1 Kölyök és Audio Love Nation lesz még (ingyen) a Kuplungban, 

A többi programhoz már kicsit kijjebb kell menni a városból (értsd: nem méterenként látsz majd részeg angol csávókat gumizsiráfot erőszakolni), az alábbi a választék: A38-on Belga koncert (teltházas!), a Barba Negrában Kowa meg a Vega 2500.-ért és csak, hogy kimaxoljuk a budai oldalt, Bikini lesz a Club 202-ben 3500.-ért (meg gondolom a Parkban, új ZP-ben sokkal olcsóbban pár hét múlva..).

Pesten is lesz program bőven, talán az egyik legígéretesebbnek a Subscribe RATM tribute és a System számokat játszó Science or Society fellépése ígérkezik. Corvintető, 20:00, 1000.-, 18+. Gondoltad volna, hogy a Kovbojok minimálzenekara immáron nyolc éves? Én sem. De lesz szülinapi koncertjük (és emellé tényleg nyolc évesek!) fiatalságunk Nova Rockján, a Rocktogonban. Beugró 1200.-.

Ezen kívül lesz még Biebers vs. Fat Phoenix (ez a megfogalmazás két zenekart takar!) a Dürerben, a szimfonikus metál rajongói pedig a PeCsánál gyülekezzenek ma, jön a Within Temptation. Aki kicsit nyugisabbra vágyik, az a Sportaréna felé nézzen el, Koncz Zsuzsa nagykoncert lesz, minden 40+-os örömére.

És csak, hogy a vidékieket se hagyjuk cserben: Quimby csendesülős Nagykanizsán, 30Y a debreceni Roncsbárban, Vad Fruttik Szegeden a JATE Klubban és Ocho Macho a fehérvári FEZEN Klubban. Jah, és a lényeg majdnem kimaradt! Kedvenc herevasalós celebünk (jah, nem, bocsi, az egy másik megbecsült művészúr) fellép az ország hip-hop ÁLLÓCSILLAGAIVAL, vagyis  a ceglédi városi sportcsarnokba érkezik ma este: KASZA TIBI és az Animal Cannibals! Én már meg is vettem a vonatjegyet.

Ha kipihentük a pénteki Kasza Tibi-showt, szombatra is van ám programunk bőven! Ha mindenki megcselekedte az aznapi kötelezőt és méltóképpen megemlékezett március 15-ről, ideje belevetni magunkat az éjszakába! Kezdjük megint a BP-i programokkal: Wisdom a Club 202-ben, jegyek még kaphatóak, metálosok, hahó! Nem messze, a Barba Negrában a Kormorán játszik, 2200.-ért. Szintén nem messze, az A38-on Bíborkáék zenélnek, a színpadon a Magashegyi Underground! Pegazusok Nem léteznek koncert lesz a GMK-ban csak egy ezresért, jónak hangzik! Közben Kalapács Józsi már a 99. életműkoncertjét adja (nem vicc, tessék megnézni!), most épp a Josefina Blues Bell-ben, a Kerepesi úton.

Akinek pedig napközben nem volt elég a nemzeti ünnepből, azoknak ajánljuk a dátumhoz kötődő eseményeinket: Ünnepi Magyar Táncház a Gödörben (bármit is jelentsen ez), Nemzeti Elektró Parti a Mika Tivadarban (lesz a Nemzeti Dal remix is?), illetve a Van egy ország – a Rájátszás különleges koncertje a Trafóban (mi ezt választanánk).

A vidékieknek ajánljuk a Vad Fruttikat (csak ma épp Szombathelyen), és a Fish! ft. Ganxsta Zolee-t Győrben. Illetve, még vasárnapra is tartogatunk egy kiemelt eseményt, ez nem más mint az Amorphis koncertje a Club 202-ben!

YO(LO) szórakozást!