Viva COMET 2013 beszámoló

Június 13-án este a Viva által szervezett Comet Gálára voltunk hivatalosak, és az igazat megvallva, már hetekkel az esemény előtt be voltunk sózva rendesen, annyira vártuk a dolgot. Azt valószínűleg mondani sem kell, hogy a csatorna holdudvarához tartozó előadók és műsorvezetők igen távol állnak a mi ízlésünktől, sőt, sokukat nem ismernénk fel, ha  a Fornettiben elvinnék előlünk az utolsó 3 tepertős pogit. Viszont mindezek ellenére is, egyrészt el kell ismerni, hogy nagyon sokan odavannak ezekért az előadókért (és kik vagyunk mi, hogy megmondjuk egy 13 évis kislánynak, mi is a jó?) másrészt maga a Gála körül mindig akkora felhajtás van, ami ritka Magyarországon. Konkrétan nincs még egy ekkora esemény. Sőt, még a mi kérges, közönytől és szarkazmustól feketéllő szívünket is megdobogtatta az, hogy a lelkes rajongók, kezükben poszterekkel és óriási doboz csokikkal már délután négykor az Aréna ideiglenes művészbejárója előtt szobroztak.

Érdemes két részre bontani a Cometet, van ugyebár egy, a nagyközönségnek, a fizetős vendégeknek és a tv nézőknek szóló show, és van egy teljesen más világ, ami a VIP bejáratánál veszi kezdetét, és jó néhány részeg celebbel később, a kijáratnál ér véget. Először lássuk magát a show-t, mindenféle előítélettől, prekoncepciótól mentesen!

Elég komoly volt, na. Mármint oké, nyilván lehetne tömeget oszlatni Düki valamelyik dalával, nyilván kellett lennie Punnany Massif fellépésnek, mert az idén MINDENHOL van és nyilván kellett egy külföldi sztárfellépő is. Nos, Düki kitett magáért, a Punnany-t „sajnos” lekéstük, de ezt a Wiley dolgot nem értjük. Tavaly Pixie Lott volt a meghívott, külföldi előadó, és ugyan róla sem mondható, hogy masszív rajongótáborral rendelkezne a Kárpát-medencében, de legalább már hallott róla százból egy magyar tini. Wiley ezzel szemben totál ismeretlen arc, nem véletlen, hogy fellépése nulla visszhangot váltott ki a sajtóban, és műsora pont olyan jellegtelen, tucat hakni volt, amire számítani lehetett.

A másik csizma az asztalon effektust (persze a mi jelenlétünkön kívül) a Tankcsapda fellépése és díjazása jelentette. Persze lehet mondani, hogy Lukácsék már annyiszor eladták a lelküket, ez a TCS már csak egy brand, nincs mögötte tartalom, de a tegnapi fellépéssel valószínűleg tényleg komoly lépést tett a hitelességi purgatórium  felé a zenekar. Szegény Düki rajongókat is sajnáljuk, hogy ezt a csúnya, agresszív zenét kellett hallgatniuk, és a Lukácsot is, hogy ehhez az egészhez jó képet kellett vágnia. Na jó, őt nem.

palvin_barbi_fesztblog

Fluor Tomi fellépése egész korrekt volt a maga nemében, és az Anti Fitness Club is látványos színpadképpel készült, kár, hogy a zenéjük elviselhetetlen. A többi produkció pedig nem hagyott olyan mély nyomot bennünk, hogy bővebben kifejtsük.

A nyertesek névsorával szintén nem tudunk mit kezdeni, szarkazmusból is megárt a sok, szóval csak közöljük tényszerűen a listát, otthon mindenki eljátszhatja magában minden név elolvasása után a jól ismert „Az meg ki?” című játékot.

Legjobb férfi előadó: VV Béci, vagyis Young G

Legjobb női előadó: Radics Gigi

Legjobb új előadó: Bermuda

Legjobb együttes: Children Of Distance

Legjobb videoklip: Punnany Massif feat. Mary Popkids – Mosoly

Superfan díj (avagy kinek van több Facebook addict rajongója): Majka – Curtis – BLR

Ennyit a show műsorról, nézzük mi volt a VIP részlegben: Nos, nagyjából ezek: ingyen pia/kaja/fagyi, Palvin Barbi, sok részeg híresség sok részeg ismerőse, Fluor, nagy fejű fickó az Irigy Hónaljmirigyből, Palvin Barbi, Majka, Kiszel Tünde, Fesztblogos matricáért könyörgő hírességek, két illuminát blogger, Árpa Attila, Iván (és valahol a Parazol), Palvin Barbi, ByeAlex, ByeAlex testőre, két vicces Dopeman-es tábla, Fesztblogos matrica Palvin Barbi ruháján, pár jó fej és egy kevésbé jó fej Punnany Massif tag, Tóth Gergő egy nagyon szép ingben, Columbo, Walkó Csaba,Palvin Barbi,  jókedvű Fehér Balázs, még jobb kedvű Subis Bálint, néhány pornószínésznő (akikről mi természetesen nem hallottunk soha), fergeteges hangulat, móka, kacagás. Ja és ott volt Palvin Barbi is! Képes beszámolónk Facebookon!

Fotó: boci29

Szöveg: Csingász