Pénteken újra nyit az A38

Az árvízi helyzet miatt átmenetileg bezárt A38 Hajó pénteken újra megnyitja kapuit. Az új felállású, a 60-as évek beat-soul-pszichedelikus zenéjét tolmácsoló Qualitons mellett az egyik legígéretesebb fiatal zenekar, a Sziget Nagyszínpadot is megjárt Esti Kornél lép fel június 14-én az A38 Tetőteraszán.

The Qualitons

A 60-as évek beat-soul-pszichedelikus rockzenéjének legavatottabb itthoni tolmácsolója, a Qualitons zenekar néhány hónapja átalakult és új felállásban, új dalokkal koncertezik.
A fő változás hogy G.Szabó Hunor dobos előrelépett a dobok mögül egy sorral és gitáros-énekesként funkcionál mostantól, Hock Ernő basszista és a többiek vokáljával erősítve. Az új dalok ennek köszönhetően gitárcentrikusabbak lesznek, de megmarad bennük a hatvanas évek hamisíthatatlan hangulata. A csapat új dobosa Boros Levente, aki – többek között – Akkezdet Phiait kísérő Amoeba zenekarból lehet ismerős.

Az első lemezével (Panoramic Tymes) külföldön is komoly szakmai sikereket elérő csapat ezen a különleges újra-bemutatkozó koncerten adja elő először azokat a – kizárólag vokális – új számokat, amik a jövőre megjelenő Qualitons album gerincét alkotják. De az este felcsendül néhány olyan korábbi dalkedvenc is, amik először most hallhatóak színpadon egyáltalán.

Esti Kornél

Az Esti Kornélt 2006 nyarán alapította néhány mezőtúri fiatal egy önkényesen próbateremmé átalakított mélygarázsban. Tehetségkutatókon egészen a bécsi International Live Award középdöntőjéig jutottak, és 2009-ben megjelent első nagylemezük, az Egytől egyig (Megadó Kiadó). A Kispál és a Borz előzenekaraként a búcsúkoncerten, a Sziget nagyszínpadon is felléptek. Második lemezük, a Boldogság, te kurva 2011-ben jelent meg. Tavaly év végi tagcseréjüket követően várhatóan idén jelentkeznek új lemezzel.

Pontos kezdések:
19:30 The Qualitons
20:30 Esti Kornél

Időpont: 2013. június 14. péntek, 19:00
Helyszín: A38 Tetőterasz (Budapest, Petőfi híd budai hídfő)
Fellépők: The Qualitons, Esti Kornél
Jegyár: 1000 Ft,-
Facebook event: https://www.facebook.com/events/606535806024418/?fref=t