Az ártatlanság hajnala – zene,színház,divat a Nouvelle Vague-al november 23-án az A38 hajón

Jó pár évvel ezelőtt, szalonspiccesen baktattam át a Sziget Nagyszínpada előtti porfelhőn, amikor ismerős szövegfoszlányok ütötték meg a fülemet. Nagyjából fél perc hallgatás után a Depeche Mode Just Can’t Get Enough című dalát ismertem fel, valami egészen földöntúli feldolgozásban. Mintha egy füstös, párizsi kávézó hátsó részéből szűrődött volna ki a muzsika, Dave Gahan dörmögése helyett elbűvölő, akcentusos angyalok előadásában. Egyből a műsorfüzet után nyúltam, és kikerestem, kik állnak éppen a színpadon. Így ismerkedtem meg a Novelle Vague-al. Nem egész egy hónap múlva az A38 hajón teszik tiszteletüket, így kötelességemnek érzem, hogy felhívjam a figyelmet érkezésükre.

Maga az együttes duóként indult. A két alapító, Marc Collin billentyűs és Oliver Libaux gitáros szépen lassan gyűjtötte maga köré a magasan kvalifikált zenészeket és az elbűvölő énekesnőket. Ugyanis bármennyire is van szó egy klasszikus értelemben vett zenekarról, gyakorlatilag az időről-időre cserélődő „női szakosztály” az, ami utánozhatatlanná teszi a Novelle Vague-ot.

Eleinte csak feldolgozásokban utazott a „társulat”, de a „csak” erősen kérdőjeles, tekintve, hogy minden tételhez úgy nyúltak Libaux-ék, hogy abból valami teljesen új fakadt. Zenéjükre a francia újhullámra jellemző kaleidoszkópikus sokszínűség hatja át, van benne egy kis bossa nova, némi funk, nagy marék jazz, sőt, sokan még a punkot sem átállanak megemlíteni a zenekarral kapcsolatban.


A már emlegetett DM feldolgozás, történetesen pont az A38-on!

Jelenleg két állandó énekesnővel, a Budapestet nemrég szólóban is felkereső Melanie Painel és Liset Aleaval turnézik a zenekar, akik immáron saját dalokkal is büszkélkedhet. Miss Pain lassan egyébként is kibérelhet egy pesti ingatlant, ugyanis december 30-án a Budapest Bár születésnapi koncertjén is közreműködik majd. Most azonban anyazenekarával érkezik, akik nem mindennapi műsorral készülnek.

Collin és Libaux legutóbbi projektje igazi különlegesség: az ismert francia pop-divattervezőt, Jean-Charles de Castelbajac-t kérték fel, hogy hozzon létre számukra egy különleges, „színházi” előadást. A Dawn of Innocence (Az ártatlanság hajnala) című „musicalhez” a Nouvelle Vague a zenét és az élő előadást, Castelbajac pedig a látványos jelmezeket, jelzésszerű díszleteket, fénykompozíciókat és koreográfiát tett hozzá. Így született meg a Nouvelle Vague friss produkciója, ami azóta bejárta a fél világot: egy különleges, egyedi és nem mindennapi koncert-színház-divatbemutató, amiben elhangzanak a Nouvelle Vague legnagyobb slágerei és friss (immár saját!) számai, mindez igencsak látványos körítésben.

Csak győzzük kapkodni a fejünket november 23-án, ugyanis ezen az estén az A38 állóhajón lépnek fel a derék fransziák!

Jegyek:

6500 Ft (elővételben 6000Ft)

Vacsorajegy: 10.000 (menü: zöldségcomsommé fűszeres palacsintametélttel, suprème csirkemell narancsos fügemártással és mandulás sült burgonyapürével, francia lágy csokoládétorta)

Minden további információ az A38 hajó honlapján, itt.

Maradj még, olvass még! Csak neked ajánljuk:

Így kell ezt csinálni! – Nouvelle Vague koncertkritika A Nouvelle Vague azon zenekarok sorába tartozik, akik elég gyakran lépnek fel Magyarországon. Klubkoncerteken és fesztiválokon is rendre feltűnnek kishazánkban, és ugyan még nem törtek parov stelari magasságokba, de azért csak az nem látta őket élőbe...
Nouvelle Vague-t hoz a Mikulás idén A Nouvelle Vague az a zenekar, mely a hetvenes-nyolcvanas évek újhullámos lemezeit, punk, new wave és elektropop számait öltözteti teljesen új köntösbe. A végeredmény, hűvösen elegáns jazz-folkos dalok, és az azt kísérő füstös francia kávéházra emlék...
Új nevek a VOLTra, ki nem találnád, hogy ki jön idén is hozzánk zené... Az eheti friss Sziget bejelentés után megjöttek az új nevek a soproni VOLTra is. Örülhetnek a népszerű DJ-kre pörgő fiatalok, a vén rockerek és azok is, akik tavaly kihagyták a Szigetet. Lássuk a neveket!   Az első és legfontosabb: SLASH! Sajn...