Az ártatlanság hajnala – zene,színház,divat a Nouvelle Vague-al november 23-án az A38 hajón

Jó pár évvel ezelőtt, szalonspiccesen baktattam át a Sziget Nagyszínpada előtti porfelhőn, amikor ismerős szövegfoszlányok ütötték meg a fülemet. Nagyjából fél perc hallgatás után a Depeche Mode Just Can’t Get Enough című dalát ismertem fel, valami egészen földöntúli feldolgozásban. Mintha egy füstös, párizsi kávézó hátsó részéből szűrődött volna ki a muzsika, Dave Gahan dörmögése helyett elbűvölő, akcentusos angyalok előadásában. Egyből a műsorfüzet után nyúltam, és kikerestem, kik állnak éppen a színpadon. Így ismerkedtem meg a Novelle Vague-al. Nem egész egy hónap múlva az A38 hajón teszik tiszteletüket, így kötelességemnek érzem, hogy felhívjam a figyelmet érkezésükre.

Maga az együttes duóként indult. A két alapító, Marc Collin billentyűs és Oliver Libaux gitáros szépen lassan gyűjtötte maga köré a magasan kvalifikált zenészeket és az elbűvölő énekesnőket. Ugyanis bármennyire is van szó egy klasszikus értelemben vett zenekarról, gyakorlatilag az időről-időre cserélődő „női szakosztály” az, ami utánozhatatlanná teszi a Novelle Vague-ot.

Eleinte csak feldolgozásokban utazott a „társulat”, de a „csak” erősen kérdőjeles, tekintve, hogy minden tételhez úgy nyúltak Libaux-ék, hogy abból valami teljesen új fakadt. Zenéjükre a francia újhullámra jellemző kaleidoszkópikus sokszínűség hatja át, van benne egy kis bossa nova, némi funk, nagy marék jazz, sőt, sokan még a punkot sem átállanak megemlíteni a zenekarral kapcsolatban.


A már emlegetett DM feldolgozás, történetesen pont az A38-on!

Jelenleg két állandó énekesnővel, a Budapestet nemrég szólóban is felkereső Melanie Painel és Liset Aleaval turnézik a zenekar, akik immáron saját dalokkal is büszkélkedhet. Miss Pain lassan egyébként is kibérelhet egy pesti ingatlant, ugyanis december 30-án a Budapest Bár születésnapi koncertjén is közreműködik majd. Most azonban anyazenekarával érkezik, akik nem mindennapi műsorral készülnek.

Collin és Libaux legutóbbi projektje igazi különlegesség: az ismert francia pop-divattervezőt, Jean-Charles de Castelbajac-t kérték fel, hogy hozzon létre számukra egy különleges, „színházi” előadást. A Dawn of Innocence (Az ártatlanság hajnala) című „musicalhez” a Nouvelle Vague a zenét és az élő előadást, Castelbajac pedig a látványos jelmezeket, jelzésszerű díszleteket, fénykompozíciókat és koreográfiát tett hozzá. Így született meg a Nouvelle Vague friss produkciója, ami azóta bejárta a fél világot: egy különleges, egyedi és nem mindennapi koncert-színház-divatbemutató, amiben elhangzanak a Nouvelle Vague legnagyobb slágerei és friss (immár saját!) számai, mindez igencsak látványos körítésben.

Csak győzzük kapkodni a fejünket november 23-án, ugyanis ezen az estén az A38 állóhajón lépnek fel a derék fransziák!

Jegyek:

6500 Ft (elővételben 6000Ft)

Vacsorajegy: 10.000 (menü: zöldségcomsommé fűszeres palacsintametélttel, suprème csirkemell narancsos fügemártással és mandulás sült burgonyapürével, francia lágy csokoládétorta)

Minden további információ az A38 hajó honlapján, itt.