Ősz a hajón! – az A38 októberi programja

Pofás kis felhozatal vár mindenkit, aki a „világ legjobb klubja” felé veszi az irányt ebben a hónapban. Lesz itt minden metáltól a technóig, természetesen első osztályú előadók prezentálásában. Kezdjük is az áttekintést! Tessék készíteni a naptárakat, 5 estét már ki is húzhatunk!

Október 9. Anathema (UK)

Túlzás nélkül állíthatjuk: egy élő legenda jön a Hajóra egyenesen Liverpoolból. Az Anathemát nem kell bemutatni,  azonban azt ki kell emelni, hogy manapság még annál is jobbak, mint valaha. Egyedülálló, egyszerre mély és felemelő melankólikus zene a javából! Eddig 9 stúdióalbumot töltöttek ezzel a nem mindennapi muzsikával, a legutóbbi éppen idén jött ki, ezt turnéztatja a banda jelenleg is, és ezzel a műsorral érkezik Budapestre október 9-én.Előttük a hamburgi A Dog Called Ego zenekar melegíti a közönséget. Alant mindkét fellépő munkásságával lehet ismerkedni egy-egy dal erejéig.

Jegy: 6000 Ft

Október 10. Kraak and Smaak (NL)

Nem, ők nem a nyugati Soerii és Poolek, így sajnos a meztelen csajokat is hiányolnunk kell a színpadon. Helyette mit is kapunk pontosan? Nos, a kontinenst egyik legjobb funk-hiphop-acidjazz együttesét, a holland Kraak & Smaak-ot, akik tavaly már tartott egy teltházas bulit az A38 Hajón. Az elsöprő sikerű idei Sziget Fesztiválos fellépés után pár hónappal visszatérnek Budapestre, hogy ezúttal egy fűtött hangulatú, tévéfelvétellel egybekötött klubkoncerten pörgessék meg a magyar közönséget. Előre szólnánk: mielőtt megkérdezzük a félig kapatos Berenice van Leer énekest a koncert után, a pultnál álldogálva, hogy pontosan melyikük és Kraak és ki Smaak, érdemes felcsapni egy holland szótárat: a banda neve „ropogós és fonom”-at jelent. Apropó kaja: erre az estére menüvacsorával egybekötött jegyet is válthatunk az A38-ra!

Jegy: 2500 (elővételben 2000), vacsorával együtt 5500 Ft.

Október 12. The Levellers (UK)

A folkpunk brightoni apostolai és legújabb lemezüket jönnek megmutatni fővárosunkba. Ilyenkor mindig felmerül a kérdés: oké, hogy az elmúlt 20 évben komoly teljesítményeket tett le az asztalra a banda, de vajon ennyi év után is sikerül-e valami újat alkotni? Az új album, a Static on the Airwaves, aminek címadása is sokatmondó. A lemezről kimásolt első kislemezdalt, a We Are All Gunment a tagok úgy jellemzik, „mintha a Kinks és Bob Dylan találkozna a Subhumansszel” – és közben a legszebb Levellers-hagyományokat követi. Politikus, punkos, folkos, himnikus és slágeres. Ez a felsorolás elsőre kicsit töménynek tűnhet, de ne kételkedjen senki: ez a 7 csávó nem szokott rossz koncertet adni.

Jegy: 3500 (elővételben 3000), vacsorával 7000 Ft.

Október 16. David Lynch pres. Chrysta Bell (US)

Chrysta Bell énekesnő David Lynch múzsájaként vonult be a köztudatba, ami abszolút érthető, mivel egy igazán hangulatos lemezt készített a neves filmrendezővel. Sajnos a mester ezúttal nem lesz jelen, de ez nagyjából a koncert ötödik percéig fog bennünket zavarni.  Annál is inkább, mert Chrysta már önmagában „megéri a pénzét”, olyan gyönyörű hanggal és olyan térdrogyasztó kisugárzással rendelkezik. Kifinomult zenéjét nem mindennapi színpadi kép kíséri, így aki szereti a belesimulós dalokat, mindenképp váltson jegyet az amerikai hölgy koncertjére.

Jegy: 3000 (elővételben 2500), vacsival 6500 Ft.

Október 21. Mick Harvey (AU)

Mick Harvey Nick Cave bajtársa volt a kezdeti Bad Seeds koroktól kezdve, most mégse fordítanék sok szór rá. Ennek oka nem valamilyen féle pimasz tiszteletlenség, sokkal inkább az, hogy egy remek ajánlót találhattok vendégszerzőnk tollából oldalunkon itt. Egy tuti: kötelező programról van szó.

Jegy: 2500 (elővételben 2000 )Ft