Hegyalja Fesztivál 2012 ajánló: 0. és 1. nap

Idén hallgatva az új idők szavára, és a beköltözéssel járó fejetlenséget elkerülendő, a tokaji Hegyalja Fesztivál szervezői is beiktattak egy 0. napot a programba. Azt közel sem állíthatjuk, hogy ez lesz a legütősebb felhozatallal rendelkező este, viszont arra tökéletesen megfelel, hogy a ’Hegy feelinget felvéve megünnepeljük, hogy még voltunk annyira józanok, hogy felállítsuk 2-másodperces sátrunkat 20 perc alatt. Ha ezt az éjszakán túléljük (és mint tudjuk, nem érdemes első este alkoholmérgezést kapni, erről bővebben lásd pár héttel ezelőtti összeállításunkat), akkor máris készülhetünk az első napi zenei orgiára, többek között a világ legmenőbb német nyugdíjas bandájával, az Alphaville-el. Forever young!

A nulladik napon két helyszínen, a Furmint klubban és az Ökoteátrumban lesznek csak programok. Viszont mivel mind a sörcsapok, mind a tokaji borospincék megnyílnak a tömött sorokban érkező fesztivállatok előtt, így az, hogy hangulatunk milyen, az bizony csak rajtunk múlik. Ha mégis szeretnénk zenei aláfestést italozásunk alá, esetleg táncra perdülnénk, akkor az alábbi programok közül választhatunk: a Furmint klubban, gyors egymásutánban szórakoztatják a nagyérdeműt 19 órai kezdettel a Dopping, a Hatás Alatt, a Killer Suprprise és a Men in the Box zenekarok (utóbbi egy Alice in Chains tribute banda). Akik az élő hangszerek helyett az mp3-at részesítik előnyben, ők a Fish! zenekar hangjának, Senior Halnak DJ szettjére perdülhetnek táncra az Ökoteatrumban (22:30-tól egészen reggel 5-ig), vagy a Furmint klubban maradva DJ Gesbin Monkey Discojában majomkodhatnak.

Ti hatás alatt vagytok?

A hivatalosan is első napon (melyen szerkesztőségünk is leérkezik remélhetőleg Tokajba) már sokkal előbb is belső programok után nézhetünk, persze szigorúan a külső programok után (értsd: bor vedelés kancsóból). Délután 4 után a JägerBárban szokásos alapozó buli lesz, ami általában részeg karaoke/ guitar hero bajnokságot szokott jelenteni, esetenként e kettőt variálva. Ha a vízibika párzási énekére emlékeztető Metallica feldolgozásokat megunjuk, 17:30-ra nyugodtan rongyoljunk át a Yellow Spots freakabilly showjára a Borsodi Malátabárba!

Ha már itt vagyunk, ne mulasszuk el megtölteni REpoharunkat némi malátaszörppel, és már indulhatunk a Borsodi Nagyszínpad felé, ahol a Vad Fruttik engedik ránk hol a világfájdalmat, hol az édes-bús romantikát, hol a bohócságot. Innen a keményebb zene szerelmesei egyértelműen az Exodus felé tereljék magukat, ők este nyolctól szedik szét a Pespi Nagyszínpadot, míg a mimózalelkűek a Set Your Goals lakossági rockzenéjére pöröghetnek a Malátabárban. Esetleg a magyar popzene szerelmesei még Mező Misiékkel üvölthetik a Pálinkadalt a Nagyszínpadnál.

Sum41, Blink182, Simple Plan, Set Your Goals…

Fél tízkor irány a Malátabár, ahol a Fish! zenekar büntet, és valószínűleg oltja szénné az éppen Nagyszínpadon bölcselkedő Pataky Attilát és az EDDA Műveket. Kovács Krsiztiánék produkciója után kapjuk fel a nyúlcipőt és rohanjunk a Furmint klubba, ahol az Ocho Macho repít minket Kubába, Jamaicába, meg ahova akarjuk. Sajnos ezt a bulit sem várhatjuk végig (így nagy valószínűséggel az El Mundo Fantastico-ról lemaradunk), ugyenis jön az Alphaville a Nagyszínpadra, és mutatja meg, milyen volt az igazi szintirock Ákos előtt. Arra figyeljünk, hogy erre a bulira kerüljünk kellőképp hangulatba, ugyanis megfelelő mennyiségű elfogyasztott alkohollal a Fesztivál leghangulatosabb koncertjére lehet számítani!

Ilyesmire tessék számítani!

Akiknek hajnali egy után is lesz még ereje pörögni, mondjuk a Firkin jóvoltából ismerkedhet az ír kocsmazenével, vagy Elektróger buliján táncolhat hajnalig az InMedio Bárban.