„Olyan vagyok, mint Malacka!”- interjú Fánival, a kék elefánttal

Aki járt az elmúlt években hazai fesztiválokon, nagy eséllyel találkozhatott egy rejtélyes kék elefánttal. Ő az, aki a fejek felett utazik, aki előtt mindig megnyílik az út az első sor felé, és akivel rengetegen szeretnének fotózkodni. Ő nem más, mint Fáni, akivel évekkel ezelőtti feltűnése óta elsőként sikerült interjút készítenünk. A hajtás után tehát nem más, mint Fáni, a kék elefánt válaszol a kérdéseinkre!

Aki járt az elmúlt években hazai fesztiválokon, nagy eséllyel találkozhatott egy rejtélyes kék elefánttal. Ő az, aki a fejek felett utazik, aki előtt mindig megnyílik az út az első sor felé, és akivel rengetegen szeretnének fotózkodni. Ő nem más, mint Fáni, akivel évekkel ezelőtti feltűnése óta elsőként sikerült interjút készítenünk. A hajtás után tehát nem más, mint Fáni, a kék elefánt válaszol a kérdéseinkre!

 

 

Fesztblog: Nem gondolkoztál még azon, hogy pénzt kérj a veled való fotózkodásért? Szerintem simán szert tehetnél így egy kis sörpénzre!

Fáni: Egyáltalán nem gondolkodtam rajta, hiszen ez az egész csak a poénkodásról szól, semmi hasznot nem szeretnék ebből, gyakorlatilag sok értelme sincsen ennek az egésznek, kivéve persze a szórakozást

Fesztblog: Hol születtél, hogyan kerültél a gazdádhoz?

Fáni: Ennek egy igen hosszú története van…. Koliban kerültem a gazdámhoz, ugyanis a ő kollégista volt, és ott dolgozott egy hangárban, ahonnan lehetett elhozni mindenféle kacatokat, és ott talált meg engem is.

Fesztblog: És ez mikor volt?

Fáni: Kb négy éve azt hiszem, de nem tudom pontosan megmondani.

Fesztblog: Azt megtudhatjuk, hogy ez melyik kollégiumban történt?

Fáni: Ez az esztergomi Ferences Gimnáziumban, hogyha ez így reklámként mehet. (nevet)


Fesztblog: Mikor kezdtél el fesztiválozni, melyik volt az első?

Fáni: A három évvel ezelőtti PaFe volt nekem az első, ott jelentem meg először.

Fesztblog: Mikor és hogyan jött az ötlet a fesztiválozásra?

Fáni: Igazából onnan, hogy a gazdám körülnézett a szobában, hogy akkor mit vigyen magával az egyik fesztiválra. Nagyon sokan mentünk akkor a kollégiumból és csak, hogy hamar megtaláljuk egymást a koncerteken, vigyenek egy-két cuccot, ezt is, meg azt is, nyugágyat meg mindent, úgyhogy amikor megláttak engem,  azt mondták, hogy miért ne, partiállat vagyok végül is. Úgyhogy elvittek magukkal.

Fesztblog: Eddig milyen fesztiválokon jártál?

Fáni: Rajta van a hasamon az összes, ahol eddig jártam, voltam PaFén, Utcazenén (Veszprémi Utcazene Fesztivál – a szerk), FEZENen, Szigeten, Orfűn, SZINen, VOLTon, Belvárosi Fesztiválon. Igazából az az ötlete volt a gazdámnak, hogy a hasamra felírja az összes helyet, ahol eddig voltam, így ott van minden eddigi fesztivál.

Fesztblog: És az egyéb firkálások rajtad kiknek köszönhetőek?

Fáni: A gazdám baráti társaságának, meg általában mások is alá szoktak írni, de azok egy idő után lekopnak rólam.

Fesztblog: Általában igen népszerű vagy a fesztiválokon, nem szoktál félni, hogy eltűnsz? Vesztél már el valaha?

Fáni: Az a vicces, hogy mikor először voltam fesztiválon, akkor féltem a legjobban, hogy el fogok veszni, mert akkor a gazdám még dobált is a koncerteken, meg többször is kitéptek a kezéből idegenek, és elfutottak velem. Utána szerencsére visszaszereztek, de az utóbbi fesztiválokon már ha elvesznek a gazdim kezéből, akkor a tömeg visz vissza neki. Egy-két ember van csak mindig a koncerteken, aki le akar nyomni, vagy el akar tüntetni, de általában támogatnak, tetszem az embereknek .

Fesztblog: Nemrég volt egy sérülésed, azt hogyan szerezted? Azóta jobban vagy?

Fáni: Arra sajnos nem emlékszem pontosan, hogy hogyan szereztem… (nevet) Kilyukadt a lábam, nem fesztiválon, hanem egy koncerten, és pont úgy szakadtam ki a sarkam, hogy a gazdim nem tudta sehogyan sem megragasztani, mert koncerteken pont ott szokott tartani engem, és a ragasztó sehogyan sem fogta meg a sebet. Elég sokáig rajtam volt a sérülés, próbálkoztunk gumiragasztóval meg mindennel, és végül a gazdám egyik ismerőse ragasztott meg.

Fesztblog: A sál a nyakadba mikor került? Nem túl meleg ez így nyáron?

Fáni: Ez igazából már a kezdetek óta rajtam van, a gazdám az egyik volt osztálytársától kapta karácsonyra ezt a sálat, és egyből rám akasztotta.

Fesztblog: Mit szólsz a követőidhez, ugyanis egyre többször feltűnnek hozzád hasonló állatok a fesztiválokon…?

Fáni: Támogatom!

Fesztblog: Mini állatokat a fesztiválra?

Fáni: Jaja, tavaly a gazdáim hoztak egy kis kacsát is, hogy legyen játszótársam…

Fesztblog: Tavaly a PaFén Lovasi a színpadról üdvözölt téged. Számít az ilyen elismerés neked, ért-e már hasonló élmény?

Fáni: Számít, persze. Volt két éve is, amikor Orfűn Lovasi a színpadról nekem énekelt, ez nagyon jól esik. Amikor volt Győrben a Reggae Fesztivál, akkor a Copy Con is nekem énekelt. A PASO pedig feltett a színpadon a zongorára, és úgy daloltak nekem.

Fesztblog: Fent vagy a FB-on, sokan találnak meg itt téged?

Fáni: A gazdám akart nekem egy honlapot csinálni, aztán végül csak egy FB csoport lett belőle, csak a csoporton belül nem lehet semmi olyasmit, hogy az én linkem, én csinálok valamit… Ezért lett végül profilom, mert ott lehet ilyeneket. A több mint hatszáz ismerős így három év alatt jött össze, minden fesztivál után legalább százan bejelölnek, rá is van írva a fenekemre, hogy likeolj a facebookon!

Fesztblog: Terveztek neked egy honlapot. Mesélnél egy kicsit erről a projektről?

Fáni: Nyárra terveztük a gazdimmal, eredetileg áprilisra akartuk, de sajnos neki a tanulás miatt ez nem jött össze. Azon gondolkozunk, hogy egy olyan honlap lenne, ahol leírjuk, hogy mi hogyan látjuk a fesztiválokat, mi is töltünk fel fotókat, de bárki más is tölthet fel, ilyen fesztiválkatalógus-szerű lenne az egész.

Fesztblog: Fáni, te igazából fiú vagy, vagy lány? Csak mert a kinézeted alapján fiú, de a Fáni lány névnek tűnik….

Fáni: Ezt igazából én sem tudom, olyan vagyok, mint Malacka, senki sem tudja igazából (nevet)!

Fesztblog: Téli időszakban, amikor nincsenek fesztiválok, mit csinálsz?

Fáni: Kipihenem a nyári fáradalmaimat! Egyre kevesebb koncertre járok csak úgy el a fesztiválokon kívül, mert igazán fesztiválozni szeretek.

Fesztblog: Nem volt abból még probléma, hogy beengedjenek egy fesztiválra?

Fáni: Nem, sőt a biztonsági őrök is szeretnek velem játszani, hogy hű, de jópofa vagyok… PaFén volt olyan, hogy a securitysek elküldtek a koncertről, mert hogy a Beck Zolinak az arcát nem látni a kamerában miattam. De semmi komolyabb incidens nem volt, szerencsére.

Fesztblog: Melyik a kedvenc fesztiválod, és miért?

Fáni: A PaFe. Eddig Orfű volt, de most már inkább a PaFe, jobban tetszik, bár sajnos idén oda nem jutottunk el.


Fesztblog: Milyen zenét hallgatsz szívesen?

Fáni: Az alternatív zenét szeretem legjobban. Úgymond alternatív reggae, rock, minden, ami nem diszkó, minden, amire lehet bulizni.

Fesztblog: Idén melyik fesztiválokra mész?

Fáni: Utcazenére, SZINre, tervezem a VOLTot is. Belvárosi Fesztiválra mindenképp megyek, igazából a cél minél több fesztivál, amikor a gazdimnak nem kell tanulnia.

Fesztblog: Legközelebb hol lehet veled találkozni?

Fáni: A Belvárosi Fesztiválon, június 1-2-3-án.

Köszönjük szépen!

Az interjúról képeinek minőségéért elnézést kérünk, friss híreket és infókat találtok a fesztiválokról a FB oldalunkon, katt IDE!