Egy lemezbemutató két vendéggel

Május 12-én szombaton az A38 Pesti Est Tetőteraszán három fiatal, lendületes zenekar lép fel. Három az egy estében. A koncertek után az after partyt a Tesco Disco adja.

Részletek a hajtás után.

Tea Road lemezbemutató

A Tea Road egy pop/rock zenekar, pszichedelikus hatásokkal. Első albumuk 2011 októberében jelent meg “Pop Songs” címmel és egyszerű gitár pop számokat tartalmazott, némi reggae és acid elemekkel színesítve. Új lemezük 2012 áprilisában jelenik meg “Up ‘n Down” címmel. A 16 dalt tartalmazó dupla album kísérletezősebb és zajosabb az első anyagnál. Legnagyobb hatásként a Blur/Gorillaz vonal említhető meg, de új anyagukon sok egyéb hatás is felfedezhető (Radiohead, Nirvana, Deftones). Bár a Tea Road egy egyszemélyes stúdióprojekt, élőben rendes zenekaros felállásban szólalnak meg a dalok.

Babbas

A zenekar alakulása 2003 körülre datálható, jelenlegi felállásban tavaly nyár óta játszik. A stílusbeli behatárolás folyamatosan zajlik és változik, de a legjellemzőbb zenéjükre a ’90-es évek magyar alter-rockja és a 2000-es évek közepi brit vonal, dallamos pop és rock alapokon.

GWé

A GWé egy francia akusztikus postrock duó. 2011-ben alakult, két hasonló zenéket kedvelő zenész kollaborációjából: Roch akusztikus gitáron és Julien (a “Car Launcher” dobosa) cajon-on. A duó abból az elhatározásból jött létre, hogy egy olyan zenei közegben szólaljon meg akusztikusan, ahol az erősítők használata kötelező. A rock, a metal és a folk zenéből építkezve rakják össze változatos és egyedi műsorukat. A minimális eszközigény miatt a duó bármilyen körülmények között tud játszani. “A GWé egy minimalista duó, egy akusztikus gitár és egy cajon. Nincs szükségünk turnébuszra, egy autóban is elférünk. Elhatároztuk, hogy csapunk egy kört a Kelet-Európai országokba, hogy találkozzunk az ottani zenészekkel és megosszuk egymással a zene iránti rajongásunkat. Április végén indulunk, és egy hónapig leszünk úton. Érintjük Szlovéniát, Horvátországot, Szerbiát, Romániát, Magyarországot, Szlovákiát. Szerintünk érdemes megismerni ezek az országokat, hogy kulturálisan valami újat fedezzünk fel magunknak.”

Tea Road lemezbemutató

Vendégek: Babbas, GWé

2012.05.12, szombat.19.00

A38 TETŐTERASZ

Jegyár: 500.- Ft