Újabb nevek a 20. Sziget Fesztivál repertoárjából!

Európa legjobb fesztiválja idén 20 éves. Nyilván minden Sziget fan frenetikus zenei kavalkádot és világsztárokat vár a jubileum alkalmából. Mit mondhatnánk? Úgy tűnik, nem kell csalódnunk (egyelőre). A ma bejelentett fellépők alapján kijelenthetjük: az idei Szigeten a tornacipő kötelező felszerelés lesz!

A Szigetre meghívott zenekarok névsorára pillantva nekem elsőre az ugrott be, hogy Gerendai Károlyék előfizethettek az NME-re vagy a Q-ra. Mert úgy tűnik idén tényleg korszerűsödik a fesztivál, és a nyugaton (főleg Angliában) népszerű indie vonal fogja meghatározni a zenei repertoárt. Ennek nyilván az angol, holland, francia vendégek örülnek, kérdés, hogy a magyar látogatóknak mennyire dobogtatja meg a szívét a reklámplakátokon mondjuk a Noah and the Whale zenekar neve?

Nyilván sokat fanyalognak majd, hogy miért nem az RHCP vagy a Depeche Mode, esetleg a Rammstein jön hozzánk, és egyébként is „ki a tököm az a Horrors?”. Nos, nekik két jó tanáccsal szolglhatok: 1. szerencsére feltalálták a Youtube nevű csodát, 2. a Partyaréna mindig szívesen várja a csalódott, magányos cowboyokat.

Na de nézzük kik lesznek velünk idén! A Placebo például, akik már sokadszor teszik tiszteletüket, adtak már felemelő és egyszerűen dögunalmas koncertet is. Brian Molkoék éppen új lemezükön dolgoznak, reméljük elkészülnek vele nyárig és nem a nosztalgia válogatással jönnék (bár azért vannak dalok, amiket kötelezően mindenki elvár, aki már hallott a „plészbú”-ról). Ezen kívül szintén visszatérő a The Hurts, ők tavaly nagy sikerrel táncoltatták meg a fesztiválozókat.

A régi ismerősök táborát erősíti a Mando Diao, ők pár éve még állandő vendégek, voltak, és hihetetlen, milyen rajongótábor követte őket, nyilván ez most sem lesz másképp. Új arcnak számít velük szemben a The Horrors, akik tavaly novemberben jártak már Budapesten, a Dürer kertben. Kettős érzéseink lehetnek velük kapcsolatban, mert ugyen The Skying című legutóbbi lemezük parádésra sikerült, a pesti koncertről azonban nagyon negatív visszhangok érkeztek, nyilvánvalóan nem votl szimpatikus a közönség számára a nem egész 1 órás játékidő. Reméljük azért is vállalták el a Szigetes bulit, hogy javítsanak.

Jön még a The Subways, őket szerintem senkinek sem kell bemutatni, párszor már kirúgták az A38 hajó oldalát, igazi közönségkedvenc bandáról van szó. Érkezik az elhangzottakon kívül a Chrytal Figthers, a Friendly Fires és a Noah and the Whale. Én a magam részéről utóbbi zenekarral ápolok jó kapcsolatot, de a másik két, valamivel „ismeretlenebb” bandáról is némi keresgélés után megállípthatjuk, hogy nagyon izgalmas zenét játszanak.

Így hát ma kioszthatunk ergy buksi-simogatást a Sziget szervezőinek és izgatottan várjuk a további bejelentéseket!

Íme a hivatalos promo video:

És egy klasszikus:

20. Sziget fesztivál: 2012.08.06-13.

One thought on “Újabb nevek a 20. Sziget Fesztivál repertoárjából!

  1. Csingász

    Na mit szólunk emberek?? Vélemények jöhetnek! Ti kit hívnátok meg?

Comments are closed.