Szeged már visszaszámol

Diana King felveszi Szeged ritmusát:A Shy guy című sláger jamaikai énekesnője Szegeden különleges szobában száll meg. Diana King azért kért hatalmas ablakos, teraszos sarokszobát, hogy a város pozitív energiái és Tisza-parti levegője szabadon áramolhassanak nála, így könnyedén rá tudjon hangolódni a helyszínre és a SZINesekre. A Szegedi Ifjúsági Napok nem csak neki ad majd új élményeket: az r’n’b díva Kelis kétéves kisfiával érkezik Szegedre, a N.O.H.A új énekesnőinek mutatja meg a magyar mediterráneumot, a Danko Jones tagjainak pedig egy városi sétával indul a nyárzáró fesztivál.

Szeged már a SZINre készül: az utcákon egyre többen dúdolják, hogy „I say a little prayer for you”, a fülhallgatókból kiszűrődnek a Shy guy dallamai, és hamarosan a színpadokat is elkezdik építeni a fesztiválterületen. A jövő szerdán startoló Szegedi Ifjúsági Napokra, ahol egyetlen, magával ragadó nyár végi lüktetésben egyesülnek majd, már a fesztiválozók és a fellépők is nagyban készülődnek. Diana King gondosan kiválasztotta azt a szállodai szobát, ahol a legjobban át tudja majd érezni a város rezgéseit, és ahol feltöltődhet energiával koncertje előtt – átütő, pozitív energiával, amit átadhat a SZINeseknek is.

A kétszeres Grammy-jelölt milkshake királynő, Kelis legújabb, Flesh Tone albuma mellett még valamit hoz magával, ami egészen friss: kétéves kisfiát, Knightot, aki inspirációt jelentett számára az új zenék írásakor is. Hogy a fürtös kisfiúnak komponált Song for the babyt elénekli-e az extravagáns énekesnő, még nem tudni, de az biztos, hogy a babának és a közönségnek is életre szóló élményt szerez majd fellépésével.

A megújult N.O.H.A. két új énekesnővel, a félig angolai, karizmatikus Susi Gamboaval és a gitáron is játszó, brazil Camila de Oliveiraval érkezik Magyarország egyik legszebb déli városába, hogy a frissen csatlakozott csapattagoknak megmutassa a várost és az őket váró közönséget, a közönségnek pedig bemutassa az új bandát. A várossal a Danko Jones tagjai is szeretnének megismerkedni: monumentális turnébuszukat a szállásuknál leparkolva, városnéző séta után, gyalog mennek majd el a színpadig, ahol aztán kegyetlenül beleharapnak majd a rockba, amivel a SZINesek is bőven jóllakhatnak majd.