Prince a Szigeten

Ez azért nem rossz! – volt az első gondolatom a hír olvastán. Gondoltam ezt akkor is, hogyha az elmúlt napokban, azon tanakodva, hogy vajon ki is lehet az a nagy sztár, akinek aláírására várnak a szigetesek a nagy bejelentés előtt, Prince neve egyáltalán nem jutott eszembe.

Ezzel a bejelentéssel immár teljes a Sziget program, lehet szaladni a maradék nulladik napos jegyekért, mert a Herceg koncertjeire általában pillanatok alatt elfogynak a jegyek.

Prince igazán izgalmas és egyedi jelenség a színpadon. Rengetegen szeretik, rengetegen utálják, de olyan, a zenét kicsit is hallgató ember nem nagyon létezik, aki nem ismerné őt. Hétszeres Grammy-díjas előadó, ami nem kis teljesítmény.

Ez a legenda, ez a pop-ikon lép fel 2011. augusztus 9-én este a Sziget Nagyszínpadán.
Prince Roger Nelson több mint 100 millió eladott lemezzel, 10 platina albummal, a Grammy-k mellett Golden Globe- és Oscar-díjjal is büszkélkedhet.

“Tudjuk, hogy szokatlan ilyen későn bejelenteni egy ekkora sztárt, de a lengyel Open’er fesztivál, ahol július elején lépett fel Prince, olyan szerződést írt alá a művész menedzsmentjével, amely kizárólagosságot ígért nekik Európa ezen részén a 2011-es fesztiválévadra. Szerencsére a lengyel szervező cég, az Alter Art kész volt a kompromisszumra -– s ezért hálásak is vagyunk -, hisz’ a támogatásuk nélkül ez a nagy show nem jöhetett volna létre. A lengyel fesztivál elkötelezett híve a zenének és a fesztiválok közönségének, ezért is álltak el a kizárólagosságuktól, nagy örömünkre,  így – a régióban egyedüli koncertként – a mi fesztiválunkon is fellép Prince.” – mondta Takács Gábor, a Sziget ügyvezetője.

A mondás, miszerint ‘Lengyel magyar, két jó barát’, ez esetben is igaznak bizonyult és a Szigeten nem csak a nulladik napon lesz alkalom arra, hogy borunkat is együtt igyuk, ezáltal is kifejezve hálánkat az engedékeny lengyel szervező cég felé.

A koncerten egészen biztosan felhangzanak majd a legnagyobb slágerek, a Purple Rain, a Kiss, a When Doves Cry, hogy a továbbiakat ne is soroljam. A koncert jó eséllyel pályázik az év koncertje címre is, azt pedig, hogy a lengyel fellépés után megjelent nemzetközi kritikák szuperlatívuszokban áradoztak a „Herceg” több mint két órás előadásáról, kifejezetten bíztató jelnek vehetjük.

Persze nem ‘csak’ a Herceget kínálja a Sziget a nulladik napra. A Rock-Metál Nagyszínpadon sorban jönnek majd azok a fellépők, akik a Sziget elmúlt éveiben a legnagyobb sikerű világzenei koncertet adták. Ott lesz természetesen a Klezmatics és a Boban i Marko Markovic Orkestar is, de aki végképp kihagyhatatlan, az a szentpétervári Leningrad. Az utóbbi években nekem ők nagyon hiányoztak a Sziget programjából, fellépésüket semmiképpen nem érdemes kihagyni!

Ugyanezen a napon, az idén újsütetű Európa Színpadon a Sziget Nemzetközi Tehetségkutató versenyeinek győztesei is bemutatkoznak szerte Európából.
És ezzel a programok sora még mindig nem ért véget: ezen a napon, az MR2-Petőfi Rádió jóvoltából egy hazai zene-kultúrtörténeti ritkaságnak lehetünk fül és szemtanúi a Világzenei Nagyszínpadon. Egy különleges, sokszereplős koncertsorozatot élvezhetünk majd, a hazai pop-rock zenei élet jelesi szimfonikus átiratban, nagyzenekari kísérettel mutatják be legismertebb szerzeményeiket.

Mindezt 13.900 forintért lehet majd élvezni: tehát Prince egyedi stílusát, az amerikai klezmereseket, szerb rezeseket, orosz undergroundot, európai tehetségeket és a magyar élvonal egyedi, eddig még sosem látott megakoncertjét, mindenkinek kedve szerint. S az ottalvós bérleteseknek pedig ez a nap grátisz! Wow!