Itt az új Hegy’ egyenlet: friss albumok és ikonok a négyzeten

A trashmetál egyik alapító bandája, a Slayer szedi darabjaira Tokajt júliusban. A kaliforniai banda kőkemény metálzenével és remélhetőleg már Jeff Hannemannal jön, az újult erővel tomboló Guano Apes pedig vadiúj albumát, a Bel Air-t Magyarországon a Hegy’en mutatja be. De friss stúdióanyaggal érkeznek a Hősök is, akik a Négy évszakot rappelik bele a tisza-parti nyári éjszakába. Érdemes rágyúrni a fejbiccentő izmokra: ritmusra bólogatáshoz és headbangeléshez is szükség lesz rájuk.

Nagyon komoly zúzás, óriási fejrázó és metálvillázó tömeg várható a nagyszínpadnál, amikor az ős-thrash ikon, a Slayer foglalja be a deszkákat – akkor is, ha a basszer-énekes Tom Araya a nyakában lévő csavarok miatt már nem headbangelhet. A lassan 30 éve megállíthatatlan csapat jelenleg Jeff Hannemann nélkül, egy helyettesítő gitárossal zenél, de remélhetőleg júliusra újra teljes lesz az ikonikus négyes.

A kemény rockot Sandra Nasic hangjával tökéletes zenei élménnyé formáló Guano Apes az elmúlt években erőt gyűjtött a következő nagy robbantáshoz: áprilisban új anyagot pakolnak a lemezboltok polcaira, a Hegy’en pedig megmutatják a magyar közönségnek és a deszkás nemzedéknek, milyen a precíz német durvulás.
Magyarországon csak a Hegy’en lép fel a mezőkovácsházi keményvonalas zene nagykövete, az Ektomorf. Farkas Zolival az élén a banda megadja hegyaljázóknak, amire vágynak: cigány népzenei motívumokkal tűzdelt thrash/HC-t, ami miatt méltán ez a trió az egyik legismertebb magyar zenekar külföldön. Az ausztrál Parkway Drive metalcore-ja sem a nyugalom szigetét ígéri a fesztiválozóknak, de a trance/HC-t játszó Helia és a thrashmetál Raunchy sem gyenge háttérzajnak jön – a srácok odacsapnak majd rendesen, hogy senki ne felejthesse majd a tokaji éjszakákat.

Underground élvonal a Hegy’en
Persze más stílusokból is a legnagyobbak jönnek a Tisza-partra: a magyar hip-hop szcéna élvonalasai, a Hősök szövegelnek majd a fesztiválozóknak. A legújabb, Négy Évszak című albummal jubiláló, DJ-vel erősített veszprémi MC-kvartett a kritikus szövegektől sem ódzkodik, a srácok bátran odamondják mindenkinek, ami jár. Az ember bőre alá behullámzó dallamok mellett ez az őszinteség is a csapat sikerének titka.
Matekozunk is egy kicsit a Hegy’en: vegyünk 5 pécsi zenészt, adjuk hozzá őket a 7. hónapban Rakamaz-Tokajhoz, hatványozzuk meg olyan slágerekkel, mint a legfrissebb Városember, vagy a Bogozd ki, vonjuk ki belőle a szigorú műfaji besorolást, szorozzuk meg sok ezer elszánt rajongóval, akik a Hegy’en mind az első sorban akarnak majd állni. Az eredmény természetesen a 30y, akik garantáltan zseniális bulit nyomnak majd, legalább akkorát, mint a Lovasi Andrással az élén a júliusi éjszakába berobbanó Kiscsillag. A zenekarnak élménygyűjtéshez is tökéletes terep lesz a hegyaljás fellépés, amit talán majd az őszre tervezett új albumon is fel tudnak majd használni.
Ilyen zenei felhozatallal, a Tisza hűsítő vizével és a finom tokaji borokkal – amikből a fapados jegyárak mellett bőven jut majd mindenkinek – a nyár legsokszínűbb és legteljesebb nyaralása idén is minden bizonnyal csak a Hegy’ lehet.

A Hegy’ Idén
Tudunk egy helyet, ahol a zenerajongásodat összekötheted a vízimádatoddal: ez a hely Rakamaz-Tokaj. Tudunk egy időpontot, amikor itt találod a legizgalmasabb külföldi bandákat és zenészeket: július 13-17.
A Hegyalja Fesztivál az elmúlt 12 év alatt az egyetemisták, menő főiskolás arcok legmozgalmasabb nyári találkozójává vált. De Kelet-Magyarország legnagyobb fesztiválján nem csak velük találkozhatsz: a külföldi fellépőkön túl ide gyűlnek a legjobb hazai muzsikusok, a legviccesebb stand-uposok és a legkiválóbb borászok – sőt akár az is előfordulhat, hogy együtt készíted a halászlét kedvenc íróddal.
Ráadásul idén a tavalyi árakon lehetsz a Hegy’-en! Több mint 200 fellépő, sportprogramok, csónaktúrák, izgalmas beszélgetések, a nyár legnagyobb lazulása és az ország legjobb arcai várnak Tokajban, a színpadokon és a színpadok előtt is!