Rövid VOLT – 1 nap

Késve érkezem, dúdoltam enyhe módosítással az Edda dalt, miközben az első lépéseket tettem a nagykorúság küszöbére érkezett 18. VOLT fesztivál területén. Rocklegendák napja, ezt ígérték nekünk az első napra, Eddával, Omegával és Tankcsapdával, ráadásként pedig kaptunk hozzá igazi családi napot, gyerekekkel, piknikkel, csak az óriás csúszdák hiányoztak.

Az idő kellemes, azt, hogy a forróságot lekéstük nem igazán bánom, gyorsan felderítjük a borfalut, megkeresem az ízlésemnek megfelelő rosét, sört is vételezünk, majd irány a nagyszínpad, ahol az Edda már ezerrel nyomja a bulit. Színpad előtt bő félház, közelre mi sem merészkedünk, tisztes távolból figyeljük az eseményeket. A régi számokat a közönséggel – annak idősebb felével – együtt énekelem, táncolok is, de kedvem nem felhőtlen, vidámságom nem az igazi. Anno nekem is a miskolci banda képe volt a fő helyen az ágyam felett, Ifjúsági Magazin középső oldala, rajta mindenki talpig overallban, Attila és Slamó még együtt. Nekem az volt az Edda. Amit Attila utána csinált a zenekarból az már nekem nem az Edda, az már Attila pénzcsináló gépezete. Akkor is, ha ők szeretik amit csinálnak. Én meg velük énekelem a régi számokat a koncerteken, aztán a többinél elmegyek egy újabb adag fröccsért.

Omega – a tömeg létszáma változatlan, hátul gyerekek szaladgálnak, családok piknikeznek, idilli hangulat. Nem tudom, hogy a környezet, a közönség, vagy valami más okán, de a csapat a színpadon sokkal több életet mutat, mint legutóbb a Stadion kertben.

Kószálásaink közben Lovasiba botlunk – a fesztivál területén fénykép kiállítás nyílt Kispál és a VOLT címmel – és természetesen azonnal fotózkodunk is vele, nincs fesztivál vele való pózolás nélkül! Kész szerencse, hogy ő ezt az egész tortúrát csendes belenyugvással viseli. Tudja pontosan, hogy ha nem áll ellen, akkor megússza a könyörgést és hamarabb szabadul.

Terveztünk még erre az éjszakára TCS-t és Kiscsillagot, főleg az utóbbit, de egy rosszullét okán 11 előtt már távozni kényszerültünk. Gyerekes családokkal együtt haladtunk kifelé, a családi nap véget ért.

Maradj még, olvass még! Csak neked ajánljuk:

Péntek VOLT – 3 nap A napban az egyetlen fix program a Haydamaky volt, akikről pont annyit tudtam amennyit a programfüzet elárult, de akiknek 10 perc elteltével már rajongójuk is lettem. Minden fesztiválon akad egy egy koncertes nap, nekem ez idén sopronban pénteken VOL...
10, 9, 8 …. VOLT Fesztivál! Elkezdődött a visszaszámlás: már csak 10 napot kell kivárniuk a lelkes hazai fesztiválozóknak, és megnyitja kapuit Nyugat- Magyarország kincsesdobozásban, Sopronban a 18. VOLT Fesztivál. A tavalyi 79 ezres látogatószám alapján egyértelműen kijelenth...
Fesztiválfelező csütörtök a VOLT-on Kánikula, hangos koncertek, kiváló dj szettek és igazi fesztiválhangulat jegyében telt a VOLT csütörtöki napja, mely által elérkeztünk a fesztivál félidejéhez. Piros betűvel írtuk be a naptárunkba Parov Stelar este 8-as fellépését, melynek az OTP szí...