Wolves in the Throne Room: Amerikai black metal a Dürer kertben

Az egyre nagyobb sikernek örvendő amerikai Wolves in the Throne Room is végre tiszteletét teszi Magyarországon, soron következő  tavaszi Európa-turnéján. Az elvont, black metalt ambienttel keverő  formáció Budapesten, a Dürer Kertben fog játszani május 10-én, ahol a magyar Moon and the Nightspirit is fellép, hogy meghitt hangulatú, a középkori és pogány népzenék világát éteri hatásokkal keverő produkciójával megalapozza a transzcendentális hangulatot.

A Wolves in The Throne Room alapvetően old school black metalból táplálkozó csapat, sikerüket mégis az újító, kísérletező felfogásuknak köszönhetik. Analóg hangzásokkal operáló, rituális, természetközpontú zenekarról van szó.

Hazai vendég a The Moon and the Nightspirit lesz, akik ritkaságszámba menő módon tudnak hozzányúlni a tradicionális magyar folklórhoz, vagy inkább annak pogány gyökereihez. Zenéjük és a szövegeik egyaránt elfeledett időkbe kalauzolnak minket, mindezt pedig egy nagyon természetes, megnyugtató módon és hangzásvilággal teszik.

A jegyvásárlóknak érdemes azt is számításba venni, hogy különleges ajándékként a belépőjükkel május 8-án a kanadai technikás/progresszív death metalt játszó Quo Vadis koncertje is ingyenesen a Rocktogonban! A jegyeket ajánlott mielőbb beszerezni a Ticketportal és Ticket Express országos bolthálózatában – köztük az ismert rockboltokban – vagy a www.ticketportal.hu és www.tex.hu weboldalon.

Kapcsolódó  linkek:

Hallgatnivaló, látnivaló: